Как се прави тунинг? Размисли и страсти...

Класически, редки и спортни автомобили. Теми свързани с Тунинг
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
odo

ŠKODA MASTER

Гараж: Х3 М40i

Мнение от odo »

А в крайна сметка в горивото ли е проблема или във файла на Рево?
Нали имаме 100 октанов бензин, който е 100 октана и тогава какъв е този бензин, с който може да се кара с настройка 98?
Audirulzz

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia 3 estate 1.8tsi 4x4 stage 4 - depresses Georgi Milev
Обратна връзка:

Мнение от Audirulzz »

да обясниш как да си направим и ние логове имахме в предвид :)
Аватар
todor87

Škoda Racer

Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁

Мнение от todor87 »

odo, в крайна сметка колите не са настроени правилно.
От кого трябва да се настроят всеки може да си прецени.
Рево файла няма проблем, даже напротив, за това и предлага различните настройки/вариации на горива.
Относно качествата на горивата...теста е временно прекратен, защото октанметъра се предаде...чакам да пратят друг [smilie=pardon.gif]
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Мнение от BlackPearl »

@odo,
Написал съм, обясних 2-3 пъти за какво иде реч и тук и в темата за Пералнята.
П.С: Тошето е писал, докато съм пускал мнение.

@Георги Г, нали са описани параметрите които се гледат за нашите коли.
Ако трябва, ще направя клип.
Изображение
Аватар
odo

ŠKODA MASTER

Гараж: Х3 М40i

Мнение от odo »

todor87, BlackPearl,
разбрах още в началото, че не са настроени след като са качени файловете.
Но не мога да разбера следното, пишат 98, което за мен значи 98+ октанов бензин, ние имаме 100 октанов, който реално е 100+ октана - базирано на измерванията на Тодор и SGS.
И не мога да разбера, къде е проблема във файла или в горивото, за настройването е ясно.
Аватар
todor87

Škoda Racer

=>Revo Stg_2 killer😁

Мнение от todor87 »

Във файла проблеми няма, даже напротив, както писах.
Разбира се, че горивото е един от основните фактори, както атм.условия, височина, влажност,темп. в интейка, в цилиндъра, налягането/буста и още една камара неща...
Но е факт, че хората в Англия примерно, със същите коли и сетъпи карат на режим 98, 100, а в Бразилия дори и 102 без детонации и ядове.
За това ги има тези режими/настройки.
Аватар
ЦецоNOL

Агент на ДС

Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА
Обратна връзка:

Мнение от ЦецоNOL »

odo написа: 07.10.2019, 17:43:56 todor87, BlackPearl,
разбрах още в началото, че не са настроени след като са качени файловете.
Но не мога да разбера следното, пишат 98, което за мен значи 98+ октанов бензин, ние имаме 100 октанов, който реално е 100+ октана - базирано на измерванията на Тодор и SGS.
И не мога да разбера, къде е проблема във файла или в горивото, за настройването е ясно.
Пак да кажем
Във файла няма проблем, затова има опции А/В/С/Д
Бензина е 100 октана, ама е бухан с добавки и като дойде време да изгори в горивната камера и имаш 98-99 октана макс и колата припада с картата за 100-102.
Затова на карта за 98 колата ми е ОК със 100 октанов бензин.
И така.
Изображение
ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Мнение от BlackPearl »

И така, Понеделник е, каква поредна драма за начало на седмицата:
[smilie=sarcastic.gif]

П.С: Цецо, затрих ти мнението, защото е объркващо, ще напишем после.

Сами си тръгна преди малко.
Дойде, закачих първо СПСа- работи си, не го знам той какво е правил с неговия си.
Сложих го на позиция 1 - 97lb.
Отидохме, направих му логове:
Ето, ЛУНАТА СПИ! Сами остана доволен, мое мнение. Той да каже, как я чувства колата (като се прибере).
Решихме да замерим и 100-200, но на отсечката имаше прахоляк и колата въртеше гуми (9 градуса навън).
За това, пуснахме ПОЛАР ФИС-а и:

Чичо Ваньо @La Furia Roja, Сами каза, че ще те пръсне! [smilie=hunter.gif]

След това, отидохме на нов участък (ще го отварят тези дни) с перфектен асфалт.
Лошото е, аз преди им разправях за 9ки, те не ми вярват (че ГПСа ще ги приземи), защото 100-200 - трябва да вкарват и 5та по ГПС.
Иначе: До 160 км. е МНОГО БЪРЗА КОЛАТА, вижда се. Обаче , после смяната и разказва играта!
ИзображениеИзображениеИзображение

И така,нека Сами да си каже впечатленията.
Щял да си взема СПС суитч сега, да може да си я врътка, усещам го, че ще иска той да сложи на 97 - 2 ра позиция след време.....
Колата за мен е ШУМНА с тази генерация, но с клапата- СПИ и е много по-добре- осезаемо!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение
Аватар
coverdale

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 4 FL-1,5TSI DSG 150PS MHEV, WV T-Rock 2.0TSI 190PS 4x4 DSG,M340I X Drive G21

Мнение от coverdale »

Баси,478 коня,ли видях?
Тоя полар прави чудеса! [smilie=hunter.gif]
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Мнение от BlackPearl »

Така, сега да отговоря на@odo,

Revo нямат никаква вина , като подготовка и наливане на файлове. Не мисля, че някъде сме написали и една лоша дума срещу РЕВО!!!
Напротив, хората са много добри с много добри софтуери и стейджове -(лично аз- горещо бих ги препоръчал при правилно инсталиране и тестване), точни и информативни. Винаги, когато им звънна по телефона, винаги са ми отговаряли на въпросите и са ме запознавали с нещата които искам да знам.
НЕ ГЛЕДАЙТЕ В САЙТА- там стейджовете са информативни - и като СПС позиции!

Дилъра с оглед на това какво иска клиента, какви подобрения има- налива съответен файл:
Ето пример, от снимката на Милчо, вижте какви разновидности на ФАЙЛОВЕ СТЕЙДЖ 2 ИМА.
Изображение

Отначало - ЦЕНАТА- COST , после си пише ST - стейдж , цифрата 1-2 или 3 , номер на компа, версия и ОГРАДЕНИТЕ са така наречените от дилърите - финни настройки.
Тоест - различни варианти , като АТ означава - АНТИ КРАЖБА - Anti Thief.

Сега, РЕВО са посочили различни бензинови октани. 95,97 ,98,100,102 примерно. Има различни варианти на файловете.
Тези файлове обаче, са за ВСИЧКИ СТРАНИ. Не само за България.
Да, Дидо е прав тук, че НЯМАМЕ качествени горива, защото не само октана оказва влияние (явно).

Тук обаче, се намесват РЕВО - като добра фирма с имидж, искаща да продаде на клиента софт - струваш 1000Евро с ДДС (или без като моя стейдж4) и е спуснала ИЗИСКАНИЯ към дилърите си:
BlackPearl написа: 06.10.2019, 19:40:16 THE CAR NEEDS TO BE TESTED AND MONITORED TO OPTIMISE THESE SETTINGS FOR THE CAR, FUEL QUALITY AND CONDITIONS IT'S BEING USED IN. PLEASE SEE THE ‘DATALOGGING’ SECTION BELOW FOR REFERENCE DETAILS.
Ето го примерно моя файл- 999 евракис без ДДС
Изображение

Тоест, РЕВО ИСКАТ ДА ТИ КАЖАТ:
Гашо, сега, ти ми даде 1200 евро с ДДС (грубо), наляхме ти файл, но....кажи с какво гориво караш най-често, за да видим: Тази кола как се държи на различните настройки и какви са и показателите и оптималните резултати при това гориво с коя настройка се получават!

Казвам- 100 октана : И се почва:
Лог на 1ва позиция- гледа се- ОК Е, няма детонации.
Минаваме на 2ра - гледа се ОК е.
Минаваме на 3та- НЕ Е ОК.
За 4та- дума не може да става.

Значи, г-н ГАШО / ИСКРЕН . Ти караш със 100октана на ШЕЛ (примерно). Колата , обаче на настройката ти на 100 октана - ПРАВИ детонации.
На настройка на 98 - НЕ ПРАВИ детонации.
Ти, г-н ГАШО си решаваш , дали да я караш на настройка 98 и да нямаш проблеми, да слезеш и на 1ва позиция- 97 ако искаш и заредиш по-нисък октан гориво, или да караш като ПРОСТ на 100 октана и ДА ИМАШ ДЕТОНАЦИИ.

И вече, клиента на БАЗА НА ПОДАДЕНА КОРЕКТНО информация- да прецени и вече ако иска да си блъска главата на негова отговорност на позиция 3 или 4, защото е бил предупреден от ДИЛЪРА.
А не, както до сега:
Отива Милчан- налива една хубава сума: Ей ти колата- карай Милчане....карайййй, път да искаш!

Защото : Примерно в Бразилия- карат на позиция 4- 102 октана.
Повечето карат на позиция 3 - 100 октана.
Аз, поне в България- НЕ МОГА.
Но, някой трябва да ме запознае. Аз, за това отивам, плащам си съответната сума, за да си получа колата, а не да получа кола, която не е оптимална и да ми кажат: От тук нататък- ти се оправяй, ти си я гледай, донастройвай...... ЗА ТОВА ТИ ПРОДАВАМЕ И SWITCH - за 300 и кусур лева!
Иначе става: Отивам да се гоня с БМВто М4ката, Сами ме надъхва, вика- давай на макс...и аз пускам 3та позиция на СПСа, а тя колата е по-зле реално отколкото на 2ра. Но, аз СЪМ НЕЗАПОЗНАТ и си мисля- НА МАКС СЪМ- ще го пръсна, а пръснатия съм аз- щото съм невеж некадърник!

В моят случай, добре (потретвам се), че не съм максималист и винаги съм си слагал колата с СПСа на позиция 2.

Надявам се- всички сега разбрахте за какво иде реч.
Че горивата са най-важната част е ясно, НО ПОДНАСЯНЕТО НА ИНФОРМАЦИЯТА И ЗАПОЗНАВАНЕТО НА КЛИЕНТА с тази специфика и особеност на РЕВО файла - това е разковничето.
Иначе става, Милчан кара и си свирка Хирошима и Нагазаки!
И Милчан си кара 3 години и си мисли, че кара кола, а тя постоянно се лимитира и си прави корекции, тоест- НЕ Е В ОПТИМАЛНО състояние.

Ако колегите ме питат: От къде знам това?
Не го знаех, аз съм лаик- не знам/ех как да си направя и ЛОГ: Започнах да чета, да се интересувам, да питам и да ми се обяснява като на малоумник.
Обясни ми се и за ЛОГ файловете, който не бях правил (от Фабията) от 2007г., поясни ми се за градуси/игнишъна/корекциите/ изискани корекции от РЕВО, дилъри - отговорности и тн. с питане, четене, гледане и тем подобни неща.

Защо?
Защото неволята учи и искам да знам, след като съм налял Х пари- какво съм получил реално и какво карам реално, а да не съм само експлоататор.
Ако Тошето не ми беше казал съвсем случайно, ако не се бях заровил(Тошето да ми казва нещата и аз да гледам и чета), ако не бях направил ЛОГ на моята кола и след това на Милчо и на Сами....... всичко щеше да си е по старо му. Всеки щеше да си кара колата както си е била, мислейки че [smilie=hunter.gif] !
Изображение
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Мнение от BlackPearl »

coverdale написа: 07.10.2019, 20:44:41 Баси,478 коня,ли видях?
Тоя полар прави чудеса! [smilie=hunter.gif]
Гледал си NM.
Полара дава около 430 при Сами. Светна 442 за момент, но това при предавката и не е МЕРОДАВНО.
П.С: Не претендирам и за меродавност на Полара.
Просто- всеки с такъв замери и показа видео. Всеки сам си преценява.
Изображение
Аватар
todor87

Škoda Racer

=>Revo Stg_2 killer😁

Мнение от todor87 »

Само да вметна, че тази информация с такива подробни разяснения и описания няма да намерите никъде в мрежата ;)
@BlackPearl, [smilie=hi.gif]
Аватар
coverdale

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 4 FL-1,5TSI DSG 150PS MHEV, WV T-Rock 2.0TSI 190PS 4x4 DSG,M340I X Drive G21

Мнение от coverdale »

BlackPearl,
ОК,Ися!
Много трепери камерата,та не съм видял.
Интересно ми е какво ще покаже джаджата на стокова кола?
Да зема да си купя и аз,Дейба?
Аватар
La Furia Roja

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia V/RS APR Stage 3 IS38, Skoda Octavia Scout, Harley Davidson Fat Boy 2019 FLFBS
Обратна връзка:

Мнение от La Furia Roja »

coverdale написа: 07.10.2019, 21:48:04 Интересно ми е какво ще покаже джаджата на стокова кола
То само така ще разберем дали мери вярно, въпреки че достоверно ми се струва.
Самуил сега няма детонации, качил е Бууста във високите, вдига веднага конете там.
Нютоните обаче 500 аз не видях, може би от трептенето е.

Бавничка е от 100 до 200. Над 10сек.
Мисля, че ще го пръсна.
@bega4kata каза:
Ама всичко да ти е Рево не е геройство.Всичко им е нескопосано на тях.Като започнеш от софтуера дето сеца, минеш през колера дето не пасва и стигнем до джантите, дето според И. Пецов няма проблем да се карат с навито тиксо на главините.
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Мнение от BlackPearl »

Чичо Ваньо,
Трябва и теб да те замерим в такива условия. Да видим, какво време ще даде фурията.
[smilie=music.gif]
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “ВИП Гараж и Тунинг”