Как се прави тунинг? Размисли и страсти...

Класически, редки и спортни автомобили. Теми свързани с Тунинг
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Octavia MK3 vRS - BlackPearl2 (Сандъкът на Мъртвеца)

Мнение от bega4kata »

Стига сте го дразнили.
Може и да е по-малко вече. Като гледам какви задръстени филтри му монтирам вече.
15-та ззлоупотреба, лепкави и омазани... Ужас цонке....Тя не може да вдиша колата над 400 коня. [smilie=sarcastic.gif]
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
La Furia Roja

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia V/RS APR Stage 3 IS38, Skoda Octavia Scout, Harley Davidson Fat Boy 2019 FLFBS
Обратна връзка:

Мнение от La Furia Roja »

todor87,

Правилен е конфигуратора.
На теория така са стойностите, но Ти пак слагаш Британските механични конски сили.
Метричната е правилната. HP се ползва и за Метрична и за Механична. От там се бъркат хората.

Сега например ще купувам Харлито.
69Кв мощност го мерят по EC 134

Ето в Германския сайт как го дават:

PRÜFMETHODE DREHMOMENT EC 134/2014
DREHMOMENT 155 Nm BEI U/MIN (GEMÄSS EURONORM EC134/2014)3.000 rpm
LEISTUNG 94 PS / x69 Kw @ 5020 rpm

Ето в Английския сайт как го дават:

ENGINE TORQUE TESTING METHOD EC 134/2014
ENGINE TORQUE 155 Nm ENGINE TORQUE (RPM)3,000 rpm
HORSEPOWER 94 HP / x69 Kw @ 5020 rpm

Става въпрос за Метрични конски сили. Дали ще им пишеш PS CV HP е все тая. 69Kw=93.81 CV PS HP Метрични 69Kw=92.53 HP Механични

Методът на мерене е EC което е еднакво със SAE
990mb Атмосферно налягане 25градуса Температура на въздуха

Ако например го приравниш към DIN метода по който са мерени нашите Шкоди, а там се мери при 20 Градуса и 1013mb
тези 69Кв стават 71.2Кв или това са 95.48 Механични HP или 96.81 Метрични.
@bega4kata каза:
Ама всичко да ти е Рево не е геройство.Всичко им е нескопосано на тях.Като започнеш от софтуера дето сеца, минеш през колера дето не пасва и стигнем до джантите, дето според И. Пецов няма проблем да се карат с навито тиксо на главините.
Аватар
La Furia Roja

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia V/RS APR Stage 3 IS38, Skoda Octavia Scout, Harley Davidson Fat Boy 2019 FLFBS
Обратна връзка:

bega4kata написа: 25.09.2019, 10:28:13 15-та ззлоупотреба, лепкави
Пак алабализми пишеш. [smilie=kiss3.gif]
Този последният който ми го сложи е едва за втори път в употреба.
Ето го в какво състояние беше преди монтажа.

Мие се без проблем, но след като взех правилните препарати и упътване.

Пръска се както е мръсен без да се мокри със спрея за чистене. Чакаш 1-2 минути и изплакваш.
После с малко сапун го напенваш и пак изплакваш без да чакаш.

Оставяш го да изсъхне на стайна температура и край.

Преди монтажа го пръсваш със спрея за омазняване и това е.

Проблемът е ако го киснеш във вода дълго време, защото се разлепя. Аз така 2 съсипах, но от незнание и тия от Ауейсъм ГТ си мълчаха като п..ки вместо зда ми пратят упътване още първия път, къде предупреждават хората за това.

Точно преди монтаж как изглежда.Изображение
@bega4kata каза:
Ама всичко да ти е Рево не е геройство.Всичко им е нескопосано на тях.Като започнеш от софтуера дето сеца, минеш през колера дето не пасва и стигнем до джантите, дето според И. Пецов няма проблем да се карат с навито тиксо на главините.
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Мнение от BlackPearl »

Ей, чичо Ваньо, голям си! браво
ММ , пак те е "накъдрил" иначе в горен пост, че ти е бил мръсен филтъра.
Изображение
Аватар
todor87

Škoda Racer

Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁

Мнение от todor87 »

La Furia Roja, Ванка, ти писа, че сток 220cv e 217hp.
От там са ми и сметките [smilie=pardon.gif]
Аватар
La Furia Roja

Škoda Racer

Обратна връзка:

todor87 написа: 25.09.2019, 11:59:04 От там са ми и сметките
Вярно е всичко Тодоре, което си сметнал.

Аз не те разбрах за кои HP си имал предвид.

Гледам, че обичаш и Ти да си изясняваш до край нещата.
Ето Ти един хубав конфигуратор, който освен стандартните прехвърляния може да смята и прехвърля и спрямо методите ДИН САЕ и т.н.
http://d.pelegri.free.fr/Divers/CalculP ... Moteur.htm
@bega4kata каза:
Аватар
todor87

Škoda Racer

=>Revo Stg_2 killer😁

Мнение от todor87 »

La Furia Roja написа: 25.09.2019, 12:27:18 Гледам, че обичаш и Ти да си изясняваш до край нещата.
Ванка, за да е всичко още по ясно, ето и разликата от 300 милибара налягане спрямо мойта къде се изразяват....сега CV или HP все тая.... ;)
  • APR agressive boost (1.90peak)
    4.5k.rpm- 326 cv
    5k.rpm- 366 cv
    6k.rpm- 400 cv
  • Revo Stg.3 low boost (1.6peak)
    4.5k.rpm- 300 hp
    5k.rpm- 326 hp
    6k.rpm- 380 hp
Обективни както винаги :)
Аватар
La Furia Roja

Škoda Racer

Обратна връзка:

todor87 написа: 25.09.2019, 12:58:26 Ванка, за да е всичко още по ясно, ето и разликата от 300 милибара налягане спрямо мойта къде се изразяват....сега CV или HP все тая....
Съгласен, но това да данни след 4500.
От 1700 до 4500 където дадена кола се кара РЕДОВНО макс до 5000, АПРът заради въртящият момент именно заради този Бууст е ненадминат и Изключително приятен за каране. Дава Ти чувсто за Брутален Пауър още веднага след като пипнеш педала дори и от Висока предавка на ниски обороти.Не се замисля колата както сподели Теди, който снимаше на Тракията докато аз ръчкам.
Да не Ти говоря, че дори във вакуума където още нямаме Надув колата подскача като ужилена......там вероятно е заради богатата смес.

За това трябваше да сложа подсилен съединител, а Рево файлът може и със Сток.
Забележи, че и Гегата ще може със сток да кара Стейдж 4.
Нютоните му са същите както на Сами. 470-475, но са изтеглени във високите.

Гегата имаше проблем със съединителя при Стейдж 2, защото там въртящият момент в ниските и средните е брутален.
При АПР също Стейдж2 има по-голям въртящ момент от АПР Стейдж 3. Смятай за какво иде реч [smilie=sarcastic.gif]

........аз не твърдя кой Стейдж е по-добър, просто отчитам разликите, а всеки си избира каквото иска.

Например при Харлито също Стейджове има. То това си е Американска история. Сам знаеш, че Рево са някаква издънка, производна в Добрия смисъл на думата на АПР. Не сме ги измислили в Европа тия Стейджове, зад океана са сътворени.

Че Харлито например при Стейдж 2 има два варианта.
Торк вал ъпгрейт.........дава повече нютони и съответно коне в ниски и средни
Пауър вал ъпргрейт........дава повече коне във Високите.
Различни валове можеш да инсталираш.
Като Чисти числа вторият дава повече коне, но трябва да правиш дауншифтове за да си в обороти.
Първият като числа дава по-малко, но не се замисля в ниските и средните.

Аз за това от 60 до 250 всеки път ще бия Самуил със Стейдж 3 Рево.
АПРът взема преднина заради по-големия въртящ момент като тръгваме от 3та.
После по-бързо изреждам предавките, защото аз 400 коня ги правя още на 5700 на Трета и 5500 на Четвърта.
Цедя до 6000 и слеващата.

Самуил също ги има сигурно 400---чакаме видео, но той ще ги направи чак след 6200 верятно заради по-малкия въртящ момент.
Той по-дълго ще изцежда и аз на 6та сме съм в макса, докато той тепърва ще я слага.

После на 6та при макс скорост 260-280 и 6200-6300оборота са там ръчките ще почне да ме застига именно защото 400те коня при него са там изтеглени, а при мен вече са около 390 защото буустът разрежда. Но там никой не си кара колата по принцип.

Дори и след 4500 до 6000 АПРът повече дава, после вече Ревото се наема.

Това е цялата работа.

Тя се вижда и на пътя, и на Диното, и на Полара.

............ и още нещо. Ако Рево направят файл който дава повече коне и нютони от АПРа и ме бие, веднага отивам и го флашвам.
Аз на марки не робувам
@bega4kata каза:
Аватар
ЦецоNOL

Агент на ДС

Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА
Обратна връзка:

Мнение от ЦецоNOL »

La Furia Roja написа: 25.09.2019, 14:55:55 Ако Рево направят файл който дава повече коне и нютони
РЕВО имат много стейджове и файлове, които не са видими за консуматорите, но ги има в дилърският панел
Изображение
ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
Аватар
ЦецоNOL

Агент на ДС

Обратна връзка:

Мнение от ЦецоNOL »

@georgemilev,
Жорка, присетих се за тебе............... а и не само.
Не знам дали си видял, но правих логове на моята талига.
Един цитат:
➡️След нашата настройка със 100октана гориво постигнахме резултат от 424PS & 590Nm. След добавяне на октан бустър в горивото и повишаване на окт.число до 104 октана имаме резултат от: 434PS & 590Nm.
Напъни за 10 коньЙе, няма смисъл
Изображение
Аватар
todor87

Škoda Racer

=>Revo Stg_2 killer😁

Мнение от todor87 »

La Furia Roja, ако се тръгне без условности?
Кой както/на която иска от 60 примерно, какво става?
Играно ли е? [smilie=search.gif]

Аз ти бях писал. За мен това надуване в ниските е мега дивотия. Никой, никъде по света не раздава газ/се дърпа от 2к.об/мин. Това може да е пагубно за двигателя, разбирай биелата през блока! За това и хората изнасят мощноста нагоре в оборотите. Сега, че ти си си решил, че така се кара(от ниски) и е ок, е твое виждане. Остави и това, че сме на предно, което още повече обезмисля мега сила в ниските, като разбира се, всички разсъждения са си мое виждане.
Рево "искат/пускат" макс буст за нас(Ст.3) след 4к.об/мин и го държат максимално висок до края. Вече колко е висок си зависи от файла. Това да слагаш някакви мега бустове в ниските на преднячка, която по принцип не си иска гумите за мен е напълно излишно. Нито ще си по бърз, нито колата е разтоварена, а точно обратното-излишно натоварена [smilie=pardon.gif]
Аватар
La Furia Roja

Škoda Racer

Обратна връзка:

todor87 написа: 25.09.2019, 15:26:36 Кой както/на която иска от 60 примерно, какво става
Със Самуил така само един път разиграхме, той тръгна на втора, аз на трета, до 250 бях напред леко , после съм 260-270 ме стига дори и се подаде леко.
Тогава обаче беше нервно не сменяхме добре и двамата. Равни бяхме като цяло.

После сме бягали на Три пъти от 60 от Трета. И трите пъти той падаше до 250. По-нагоре тогава не карахме.

Навит съм пак да пробваме. Сега нали имал 20 коня повече заради Кулера.

Аз от втора и да искам не мога да тръгна. Върти гуми и стои на едно място при макс газ [smilie=sarcastic.gif]
Аз тръгвам от 3та и това е.

Сега не знам какво е натоварена, но колата от 70 си поема идеално от 4та. Голям кеф е.
Стана 70 000км не е мръднала. Ако я счупя, първи Вие ще научите.

С Гегата бягахме от 60 на Трета..........няма никакъв шанс там Четворката срещу АПРа.
Ако тръгнем от 80 ме бие, защото там вече постоянно е в Бууста си.

От 60 Гегата на втора ще ми е много интересно как ще тръгне, но и там съм навит да пробваме.
@bega4kata каза:
Аватар
ЦецоNOL

Агент на ДС

Обратна връзка:

Мнение от ЦецоNOL »

La Furia Roja написа: 25.09.2019, 17:20:15 С Гегата бягахме от 60 на Трета..........няма никакъв шанс там Четворката срещу АПРа.
Затова , Вуйчо Ваньо.........Компресор и се забравя за лагове и прочееее, а и най-важното 4х4, защото най-големият кеф е силна кола да ти изкара въздуха и да ти напука очните капиляри от ниските и ниска скорост...........питай@Kaloyan_vRS, като кара 250км еСката какво беше, пуснах му я на динамик и само го налагах - всичката , всичката газ [smilie=sarcastic.gif] [smilie=hunter.gif] , особено като изпреварваше......сега мисли......
Изображение
Аватар
La Furia Roja

Škoda Racer

Обратна връзка:

Ц-Е-Ц-О РАНИЦАТА написа: 25.09.2019, 17:37:51 Затова , Вуйчо Ваньо.
Ами Чичо съм. Вуйчо няма как да стана, освен ако имам сестра без да знам [smilie=sarcastic.gif]

Темата 4х4, предно и т.н. не искам да я почваме. Аз кола 4х4 не искам. Тя има само един плюс и ти го написа......тръгва мнооооооо от място и от скорости под 70. Нагоре предното ще я убие. За разход да не говорим.
Всеки знае и на едното и на другото предимствата и си решава.
Така е и със Стейджовете.
Всеки си има плюсове и минуси.

Ти си прав, че за 10 коня няма смисъл да се спори, но едно е да ти светва 400-405к.с редовно. друго е да стоиш 380-390 и аха аха, ама няма.

Нека колега тук от Форума си Флашне Рево макс бууст файл Стейдж 3.
Да отиде на Тони Диното или на Хъбовете и да даде на гуми или главини повече от АПРа Нютони и Коне.
Да ме бие с разлика на Гернана и аз Веднага ОТИВАМ И СИ ФЛАШВАМ ФАЙЛА.

.........иначе Поздрави за песента на дисплея. [smilie=kiss3.gif]
IRON MAIDEN - HALLOWED BE THY NAME
Една от Най-великите песни на Най-великата Хеви Метъл група съществувала някога, а и още активна вече почти 40 години и то на Върха постоянно.
Няма втори такива.
@bega4kata каза:
Аватар
ЦецоNOL

Агент на ДС

Обратна връзка:

Мнение от ЦецоNOL »

Аааааааа
Ванка, нищо не започвам.Просто след 4 автомобила от 330 до 600кс на предно, последната беше 513коне на колелата на предно......
Простоооо приключих резко с карането 200-320 и се радвам на това какво прави коша до 140-160.
Доволен съм много.Иначе равни килограми горе долу, едното предно, другото 4х4, ми трябваха на доускорение 100+ коня, за да го бия.
За мен предното ограничава страшно много силната кола при изпреварване.

Иначе за Мейдън.....свалил съм един лайв от Рио 2001......бруална сеч пред 1млн хора.......
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “ВИП Гараж и Тунинг”