Мечокът - Mercedes-Benz, Ml 320 CDI, Edition 10
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- lubomirov1985
- Гараж: 1. Mercedes - Benz W164, Edition 10 - 320 cdi 4matic
2. Land Rover Freelander 2.0 TDI
Аз по бордюри не го катеря, ама.... можеха да ги финосат повече. Да не говорим, че не съм ги закрепил както е по предписание, защото трябваше да дупча бронята на по 4 места от страна......, което хич не ми е оферта. Тея черните пъпки са само да крият дупките на самия калобран.
Бирата е божествена напитка!
Доставя ти удоволствие и когато влиза и когато излиза!
- bobo80
- Гараж: Oktavia 3 VRS TDI DSG
Mercedes-Benz W212 350CDI
Ако не катериш бордюри веднага го продавай и взимай CLS 
-
hristo2010h
Много интересна тема. Aз се регистрирах само за да попитам колегата ако може да сподели, ако може още малко скъпа ли е поддръжката на ML-a и какво е правил по обслужването на МЛ-a имал ли е някакви сериозни проблеми с колата до сега.
Аз сериозно обмислям да купя такъв ML 320CDI
Мерси Ники![pleasantry [smilie=pleasantry.gif]](./images/smilies/pleasantry.gif)
Аз сериозно обмислям да купя такъв ML 320CDI
Мерси Ники
- bobo80
- Гараж: Oktavia 3 VRS TDI DSG
Mercedes-Benz W212 350CDI
Здравей колега.
Много са хубави тези коли, но имай в предвид, че ако не го купиш от близък или официално представителство с доказана история имаш реален шанс да се здобиеш с милионник. Имах такъв произведен 2008г . Аз го купих 2012 на реални 180хил.км.
Карах го две години и го продадох на 220хил. без да направя нищо по него. Тези коли до към 250-280к км. ако са подържани правилно са пушка.
Ако ще купуваш от свободния пазар в БГ задължително колата е с коригиран пробег. Избягвай въздушното окачване и задължително диагностика на кутията. Другото е ясно турбина и дюзи ще се паднат на теб да ги ремонтираш. Успех с избора и да се похвалиш.
Много са хубави тези коли, но имай в предвид, че ако не го купиш от близък или официално представителство с доказана история имаш реален шанс да се здобиеш с милионник. Имах такъв произведен 2008г . Аз го купих 2012 на реални 180хил.км.
Карах го две години и го продадох на 220хил. без да направя нищо по него. Тези коли до към 250-280к км. ако са подържани правилно са пушка.
Ако ще купуваш от свободния пазар в БГ задължително колата е с коригиран пробег. Избягвай въздушното окачване и задължително диагностика на кутията. Другото е ясно турбина и дюзи ще се паднат на теб да ги ремонтираш. Успех с избора и да се похвалиш.
-
hristo2010h
Bobo80 Благодаря за информацията. Ще следя за пробега, ако мога ще пробвам най-добре от Холандия ( имат онлайн регистър на пробега при всеки технически преглед) или Германия да си докарам един. Въпреки че там си държат високи цени.
- lubomirov1985
hristo2010h, здравей колега. Както bobo80, ти е казал много зависи на какво попаднеш. Аз към момента съм сменил 3 подгревни свещи ( като го купих, човека си ми каза, че са за смяна, а и си индикираше на таблото ). друго не съм правил, освен да сменя маслата на скоростите и двигателя. А там цените са много разтегливи - зависи от къде си го вземеш и какви отстъпки ползваш.
- lubomirov1985
Заиграх се отново с накрайниците:
1. Обилно ги напръсках с пяна за почистване на фурни и тем подобни, която свали голямата мръсотия (главно във вътрешната част).
2. Потърках ги доволно с четка и гъбка.
3. Макиснах ги 24 часа в сода каустик.
4. И за финал един цикъл през миялната.
Доволен съм от ефекта, но съм наясно, че няма как да са перфектни при липса на ДПФ филтър - колкото и да ми се иска.
Качвам снимки, като се вижда и разликата с чисто нови, които също имам.

1. Обилно ги напръсках с пяна за почистване на фурни и тем подобни, която свали голямата мръсотия (главно във вътрешната част).
2. Потърках ги доволно с четка и гъбка.
3. Макиснах ги 24 часа в сода каустик.
4. И за финал един цикъл през миялната.
Доволен съм от ефекта, но съм наясно, че няма как да са перфектни при липса на ДПФ филтър - колкото и да ми се иска.
Качвам снимки, като се вижда и разликата с чисто нови, които също имам.

-
kograman
Браво. Другият път си купи паста за тази работа, и няма да се цапат толкова, и ще са защитени.
Someone's opinion of you does not have to become your reality
- dimibo
- Гараж: Супърб 2, 2.0 TDI
Октавия 2, 1.9 TDI
V10
Ей да не видиш нещо
Това със содата трябва и аз да го пробвам.
Аз даже си купих и Дремел за почистване и полиране
Günter Stg 1
-
kograman
NXT Generation All Metal Polish е пастата която ще ти свърши перфектна работа.
- lubomirov1985
kograman, зимата ги третирах с това - https://detailingbg.com/produkt/vintage ... ish-118ml/, не съм ги оставил незащитени. Идеята ми беше да сваля колкото може зацапването.
Дими, иначе да - от доста време го обмислях, но ти ми даде кураж![hunter [smilie=hunter.gif]](./images/smilies/hunter.gif)
Дими, иначе да - от доста време го обмислях, но ти ми даде кураж
![hunter [smilie=hunter.gif]](./images/smilies/hunter.gif)
-
kograman
Супер. Не съм го ползвал. С пастата която ти посочих, когато имах Шкода, и полирах накрайника. Стана идеален, и стоя така докато я имах, т.е изкара си зимата без драми. После не знам.
- dimibo
- Гараж: Супърб 2, 2.0 TDI
Октавия 2, 1.9 TDI
V10
Ей тези, набраздените, в ъгъла и по средата, само механично се оправят, с шкурка и после полиране, аз с каквото и да ги мазах и пробвах не се оправиха, все едно горния слой се е разял, като ръжда но не е ръжда, т.е. ръжда на неръждавейката.lubomirov1985 написа: 18.09.2019, 09:28:00 Заиграх се отново с накрайниците:
.........
Доволен съм от ефекта, но съм наясно, че няма как да са перфектни при липса на ДПФ филтър - колкото и да ми се иска. Защо? Когато има ДПФ не почерняват ли? Нали когато има ДПФ, и при регенерации газовете са мноооого по-топли и съответно си мисля, че повече ще увреждат.
![]()
Ама ти така и така имаш резервни
Проблем е ако нямаш двор, защото праха от механичното е много гадна и си е ебало мамата, в банята.
Günter Stg 1
- VALDO
- Гараж: Škoda Octavia L&K 1.8TSI DSG
Yamaha Neo's 50 4T
Honda Forza 350
Toyota Corolla 2.0 Hybrid
Honda XL750 Transalp - Обратна връзка:
- lubomirov1985
Още една екстричка добавих.
Как може да го оставят само на мокет в тази час - направо не знам. Зимните стелки го покриват, ама летните не

Как може да го оставят само на мокет в тази час - направо не знам. Зимните стелки го покриват, ама летните не