Suzuki

Всички други марки автомобили, мотори, камиони и т.н.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Sec8200

ŠKODA MASTER

Гараж: под наем

Suzuki

Мнение от Sec8200 »

swift sport си е люта лагерница

ама и вие верно странни детски празници си спретвате [smilie=sarcastic.gif]

ама тоя ви е дебнал, кой ходи на детско парти на резерва и олекотен...набелязал ви е предната година!
А 100кг са си 100кг - сериозно си е.
Аватар
безделник

Шкода Новак

Гараж: Karoq SportLine 1.5 petrol 4х4 DSG

Suzuki

Мнение от безделник »

Сузукито е дърво отвсякъде, предната ми кола беше Витара и се разделих с нея с огромно удоволствие, новият ми Карок е класи над тая каруца. Най фрапантния дефект беше на задната врата - трябваше да я блъскам яко за да се затвори, в резултат за 3 години вратата се поогъна в областта на ключалката, все едно някой ме е блъснал леко отзад, всяка година и правиха настройки в сервиза, но така и не се оправи. Иначе двигателя си беше пушка, много икономичен и в същото време много мощен, но това е единственото нещо с което собствениците на Сузуки могат да се гордеят, всичко останало е буклук.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Suzuki

Мнение от Цецо75 »

Проходима е Витарата, поне за мен е много по-добре от Карока, който даже и за паркетник не може да мине. Иначе сузата си е дръвце, ама това все пак е москвича на Япония.
Бееееее.....
kograman

ŠKODA MASTER

Suzuki

Мнение от kograman »

Че е дръвце, дръвце е. Твърда пластмаса, но като сув и 4х4 е в пъти по-добро. Имаме такава Витара от ~1г в семейството. Стана на почти 20к км, и само гориво + едно обслужване. Среден разход около 6 лита за тези км, от които 15к са само в София, Банкя-центъра-Младост, всеки ден.. Ползва се по едни баири в Банкя, и миналата зима само тя и едно Ауди 80 куатро правеха партините рано сутрин. Няколко паркета Санта фе и МЛ си стояха като хипопотами в блато, въртят гуми и до там, та трябваше и да се бутат.
Someone's opinion of you does not have to become your reality
Аватар
kalata

Škoda Ludicrous

Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007

Suzuki

Мнение от kalata »

bobo80 написа: 09.09.2019, 22:56:38 Тази лагерница върви на гръм за всичките си 140к.с.
Суифта си е гръм отвсякъде. Още първия Спорт като излезе без турбо със 125 к.с. беше гръм. Карал съм такъв няколко пъти. Един приятел тормозеше неговия редовно на прохода Шипка, тогава имаше и някакво Субаро - казваше, че Суифта по-бързо влиза и излиза в завоите.
Иначе си имам все още "нормалния" Суифт с 1,3 бензин и 92 коня - супер директно управление, и като е в обороти се стреля неочаквано бързо.
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
Аватар
stefan L

Skoda Electric

Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.

Suzuki

Мнение от stefan L »

Мънинкото астматично Сузуки харчи колкото бензинов РС [smilie=pardon.gif] http://www.carexpert.ru/compare.php?vie ... do-2017h21&
Аватар
bobo80

Škoda Фен²

Гараж: Oktavia 3 VRS TDI DSG
Mercedes-Benz W212 350CDI

Suzuki

Мнение от bobo80 »

Тия 8 на сто и при едното и при другото са химера.
Тя моята дизеловата градско е около 8.5- 9.0. В тежък трафик зимата и десетки удря. Това е за цял ден каране не само до близкото кафене.
Аватар
kalata

Škoda Ludicrous

Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007

Suzuki

Мнение от kalata »

Bobo, Суифта кой беше - актуалния модел или предишния?
Изображение
Изображение
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
Аватар
bobo80

Škoda Фен²

Suzuki

Мнение от bobo80 »

Новия.
Софийски червен.
1.4 турбобензин 140к.с.
Аватар
stefan L

Skoda Electric

Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.

Suzuki

Мнение от stefan L »

bobo80 написа: 10.09.2019, 20:51:32 Тия 8 на сто и при едното и при другото са химера.
Независимо колко точно е разходът, той е еднакъв и при двете. Всеки друг параметър е мноого в полза на Октавията. [smilie=pardon.gif] Новото турбинирано Сузуки е по-добре с разхода, но не е по-добре от О3 1.4тси http://www.carexpert.ru/compare.php?vie ... do-2017h14& ...и не е по-пъргаво. Максималната му скорост е по-ниска.
Аватар
bobo80

Škoda Фен²

Suzuki

Мнение от bobo80 »

http://www.zeperfs.com/duel7251-7137.htm

По пъргаво е и още как. С моята печка и то преди Щайна ших доволно една много бърза кафява 1.4tsi на бифш член на форума по Гернаните преди две години. Сега след бокса колата е забележимо по жива и въпреки това Японския Москвич ни разтегли доволно.
Но това са коли, които нямат база за сравнение.
Едното супер практичен семеен автомобил другото е играчка за свободно време на много прилична цена /около 35 хил. /
Аз лично за мен разбрах по трудния и скъп начин, че ниска кола не е превозното средство, което устройва семейните ми нужди. Бих имал такава кола като втора но на този етап не мога да си го позволя.
Друг е въпроса, че О3 RS с липсата на ръчни скорости за мен отпадна като вариант за "фън кар" Гледах Меган РС, който ми допада но както казах за сега оставам с наличния автопарк, че ми писна да наливам пари в тези железа.

п.с. За пета поредна година трябва да купувам зимни гуми на поредната каляска. Аман.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Suzuki

Мнение от Цецо75 »

Тая Суза и аз съм я гледал на живо в действие, неочаквано зла е, като за числата на хартия, които и дават.
Бееееее.....
Аватар
Георги Г

Škoda Ентусиаст

Гараж: Superb 3, 2.0 TDI, 190HP

Suzuki

Мнение от Георги Г »

Доста е леко Сузукито, от друга страна по-ниската макс скорост предполага къси предавки...и воала.
kograman

ŠKODA MASTER

Suzuki

Мнение от kograman »

Важното е какво пише в статията, и да се вярва сляпо на нея [smilie=sarcastic.gif]
Имам комшийка със Суифт преди фейса. Въпросната като и го купиха, котките и кучетата започнаха да спят по дърветата. Много лош водител на пмс, бордюри и тротоари са част от лентите и за движение. За 2г така го очука, че прилича на канче. И въпреки това всеки ден го кара. Не съм я видял пеша. Много здраво дръвце е това Сузуки.
Someone's opinion of you does not have to become your reality
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi

Suzuki

Мнение от Taratajki »

Като цяло Суифт и Октавия са несравними коли. По жалкото е, че в продуктовата гама на Шкода няма подобен на Суифт продукт. Една Фабия с подобна моторизация би била доста интересна,но... Колкото до разхода на бензин, и моята Фабия харчи толкова, когато поискам :D Но съм чувал, че може и много по малко [smilie=sarcastic.gif]
Публикувай отговор

Обратно към “Други марки МПС”