Всичко за Шкода Фабия, произведена от 2014г. до 2021г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Здравейте, ще се радвам да получа вашето мнение по следния въпрос.
От около месец съм горд собственик на Škoda Fabia Combi 1MPI, 75к.с. До сега съм карала Peugeot и все още не мога да свикна с новите шумове.
Прави ми впечатление, че по време на движение, при превключване на предавките се чува глухо чукане. Това нормално ли е?
Когато натискам и отпускам съединителя по-плавно този звук не е толкова силен, но ако се направи малко по-рязко се чува по-отчетливо. Знаете, че не винаги може смяната на предавките да се прави бавно и плавно ...
А и при превключване на предавките, независимо на колко оборота е двигателя, винаги се усеща едно леко придърпване ..
Ще се радвам ако споделите вашите впечатления ..
Morti написа: 01.08.2018, 21:02:08
Здравейте, ще се радвам да получа вашето мнение по следния въпрос.
От около месец съм горд собственик на Škoda Fabia Combi 1MPI, 75к.с. До сега съм карала Peugeot и все още не мога да свикна с новите шумове.
Прави ми впечатление, че по време на движение, при превключване на предавките се чува глухо чукане. Това нормално ли е?
Когато натискам и отпускам съединителя по-плавно този звук не е толкова силен, но ако се направи малко по-рязко се чува по-отчетливо. Знаете, че не винаги може смяната на предавките да се прави бавно и плавно ...
А и при превключване на предавките, независимо на колко оборота е двигателя, винаги се усеща едно леко придърпване ..
Ще се радвам ако споделите вашите впечатления ..
Аз съм писал по темата още като си взех колата миналата година :
При превключване на скоростите от 1-ва към 2-ра и от 2-ра към 3-та, ако не си наистина мноооооого плавен с отпускането на съединителя с чува дразнещо, металическо и единично "изчаткване", все едно има някакъв луфт по скорости - съединител - маховик - карета....Така е от самото начало, но мислех че аз не съм достатъчно "нежен". После попрочетох по различни форуми и се оказа, че доста нови коли форд/тойота итн също имат такова "чаткане".
Така стигнах даже и до клипче на собственик на Форд Фиеста ST, който е успял да запише звука, който се чува като и при него колата е нова, така че не може дума да става за износени тампони на мотор/скорости или нещо такова :
Година и 20 000км по-късно нищо не се е променило, нито към по-добре, нито към по-зле, което според мен затвърждава казаното от bondo, че явно са си така от завода...
Благодаря много на всички ви. Страхотни сте.
Това е все пак някакво успокоение реших, че си внушавам, а и се притеснявах да не се случи нещо изведнъж на пътя.
Мога ли само да попитам какъв е този "модифициран комплект" .... и какво точно да им кажа в ЕТ, за да ми го сменят...
На мен 3 ти комплект ми смениха,чаткането пак си седи. Така че не се занимавай,най-много да я прецакат още повече,както в моя случай.
“Модифицираните” съединители ги взимат от лада 2107
И на фабията и на октавията имам същият "проблем". Даже с октавията ходих в ЕТ, че беше на 2000 км., да не кажат че аз съм я счупил. И какво,дойде с мен един от сервиза , да го повозя ,да чуел какво тропа. Ами чу и констатира, че сменям прекалено рано предавките А аз сменям дори след като на дисплея светне,че трябва да сменя, доста по късно. Звука се чува и когато карам на една предавка,пускам газта и и после пак натисна газта за да доускорявам, без да сменям дори. Но заключението на експерта беше "Абе, карай си новата кола и не се занимавай с глупости "
И за фабията реших,че няма и да се занимавам с глупости
Taratajki написа: 02.08.2018, 10:59:39
И на фабията и на октавията имам същият "проблем". Даже с октавията ходих в ЕТ, че беше на 2000 км., да не кажат че аз съм я счупил. И какво,дойде с мен един от сервиза , да го повозя ,да чуел какво тропа. Ами чу и констатира, че сменям прекалено рано предавките А аз сменям дори след като на дисплея светне,че трябва да сменя, доста по късно. Звука се чува и когато карам на една предавка,пускам газта и и после пак натисна газта за да доускорявам, без да сменям дори. Но заключението на експерта беше "Абе, карай си новата кола и не се занимавай с глупости "
Благодаря за свежия коментар Taratajki.
Все едно е описано посещението ми в ЕТ вчера ... повозихме се с експерта, дори и той покара, но като го гледах той беше почти като "балерина", натискаше педалите лекичко и многоооо плавно ... надали го прави по същия начин когато кара в града. Накрая коментарът му беше "нищо й няма на колата, това е напълно нормално лекичко почукване" ...
Затова реших да се допитам до вас. С една дума трябва да се настроя и да свикна с това почукване, макар че още не мога да го осмисля като хората ... купуваш си нова кола и през цялото време си мислиш как по-точно да натиснеш педала, за да не чуеш досадното тропане ... а казват, че да караш кола е удоволствие.
Още веднъж Благодаря на Всички Ви
Taratajki написа: 02.08.2018, 10:59:39
Здравейте! Аз имам същия проблем и когато отидох до ЕТ,ми отговориха " Абе хора карайте си колите,като се счупи ела да е оправим".Стана ми доста странно от отговора на приемчика и си тръгнах.
И при мен го има въпросното чукане при отпускане на съединителя при ниските скорости.
Направо ме побърква. В момента на всяко превключване го мисля и се опитвам да го избегна.
Май ще трябва да ставам балерина и аз. Лошото, че с този ляв крак дето имам е доста трудна работа.