Аз...такова...извиних се, че вече съм на 2 ментиkalata написа: 23.06.2019, 22:20:46 Цвети може да не е запомнила точно за шлиците. Аз съм Калоян иначе, Велко е онзи пич "Злото Кю"![]()
Аз допълних пак до 525гр. Ще видим до петък дали ще загуби отново и дали ще има прясно омаслено някъде.
Проблем с климатика
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Октавияна
- Гараж: Skoda Octavia II, 1,9 TDI, 4х4, 2009 г. - да се влюбиш в Шкода
Проблем с климатика
"Хората са злобни в степента, в която са нещастни."
- zar
- Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx
Проблем с климатика
Шкодичка, Защо ми се струва ,че ще е по-добре да намериш един компресор "втора ръка" и да си решиш проблема!Колко ще издържи "новият" - Божа работа ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
Dieselgate Team member
- SeVo
- Гараж: Octavia II 1.9tdi
Sandero II FL stepway 0.9tce
Проблем с климатика
Що си мисля, че кат е "изял" шлиците, тоз компресор е предал Богу дух... разбирайте - блокирал или почти. Или е правил някви яки налягания...
На Ок2 компресорите са постоянно зацепени. Нямат магнитен съединител. Пружините на ремъчната шайба са, за да "изплюят" при блокиране и да предпазят от изхвърляне на ремъка.
Течове на фреон май най-добре се търсят с азот. Ама внимавайте с наляганията. Вакуумчето, дет го правят машинките... много не разчитайте.
Относно оцветителя: преди да го сложите, хубаво измийте навсякъде, зареждате, карате ден - два, тогава гледате... но аз съм с ОМ (особено мнение).
Не ангажирам никого с мнението си!
На Ок2 компресорите са постоянно зацепени. Нямат магнитен съединител. Пружините на ремъчната шайба са, за да "изплюят" при блокиране и да предпазят от изхвърляне на ремъка.
Течове на фреон май най-добре се търсят с азот. Ама внимавайте с наляганията. Вакуумчето, дет го правят машинките... много не разчитайте.
Относно оцветителя: преди да го сложите, хубаво измийте навсякъде, зареждате, карате ден - два, тогава гледате... но аз съм с ОМ (особено мнение).
Не ангажирам никого с мнението си!
- Октавияна
Проблем с климатика
Зарко, мнението ти вече го прочетох, преди да го редактирашzar написа: 23.06.2019, 22:53:51 Шкодичка, Защо ми се струва ,че ще е по-добре да намериш един компресор "втора ръка" и да си решиш проблема!Колко ще издържи "новият" - Божа работа![]()
- zar
Проблем с климатика
Добре е, че си прочела и цитирала последното,което е по-добрата опция за теб 
Dieselgate Team member
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Проблем с климатика
Само да кажа - като допълвате фреон, сменяйте уплътненията на клапаните през които се обслужва климатика. Много вероятно е от там да изпуска.
А по темата - оня ден пътувах и си направих рай в колата. На следващия ден - греда! Няма хлад, а един леко стържещ/съскащ звук от духалките. Реших, че е блокирала шайбата, но пък се въртеше. Айде по спешност при Радо (Автокомплекс РС) и след вдигане на подемника се видя причината - протъркала се е една търбичка, която се е била допряла до водно съединение и - бай-бай фреончо. Следващия понеделник съм в бокса, че в тея жеги много прах събирам в колата, карайки на отворени джамове.
Иначе да, аз съм злото ку-ку (zloQQ). Малко побългарено т’ва с QQ-то, ама още от ICQ-то някой ми го “лепна” и си остана така, щот ме радва![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
А по темата - оня ден пътувах и си направих рай в колата. На следващия ден - греда! Няма хлад, а един леко стържещ/съскащ звук от духалките. Реших, че е блокирала шайбата, но пък се въртеше. Айде по спешност при Радо (Автокомплекс РС) и след вдигане на подемника се видя причината - протъркала се е една търбичка, която се е била допряла до водно съединение и - бай-бай фреончо. Следващия понеделник съм в бокса, че в тея жеги много прах събирам в колата, карайки на отворени джамове.
Иначе да, аз съм злото ку-ку (zloQQ). Малко побългарено т’ва с QQ-то, ама още от ICQ-то някой ми го “лепна” и си остана така, щот ме радва
- kalata
- Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007
Проблем с климатика
Велко, ти кои уплътнения на кои клапани визираш? Двата винтила ли? През които се пълни/източва?
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Проблем с климатика
Точно! Грешно се изразих...kalata написа: 24.06.2019, 00:52:59 Велко, ти кои уплътнения на кои клапани визираш? Двата винтила ли? През които се пълни/източва?
- kalata
- Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007
Проблем с климатика
Ясно. Те са две иглички като на винтилите на гумите. Аз миналата година ги смених моите, защото едната изпускаше леко. Даже тук в темата бях описвал миналогодишните ядове. И тая година пак поизчезна фреона.
А снимай/покажи после при теб коя тръбичка се е протъркала... баси и щуротията.
А снимай/покажи после при теб коя тръбичка се е протъркала... баси и щуротията.
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
- Октавияна
Проблем с климатика
Здравей, Велко! Аз прекрасно си ви знам кой-кой е, щото си ви обичам, ама на - в 22:30 бях на салата и подкарах 3-тата мента в тая жега и мааааалко ви обърках аватарите с Калата, за което се извиних, чинно!zloQQ написа: 24.06.2019, 00:45:00 Само да кажа - като допълвате фреон, сменяйте уплътненията на клапаните през които се обслужва климатика. Много вероятно е от там да изпуска.
Иначе да, аз съм злото ку-ку (zloQQ). Малко побългарено т’ва с QQ-то, ама още от ICQ-то някой ми го “лепна” и си остана така, щот ме радва![]()
![beach [smilie=beach.gif]](./images/smilies/beach.gif)
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Проблем с климатика
На мойта 2-ка периодично си и чезнеше фреона - на 1 максимум 2 години задължително пълнех. Беше ми дошло до гуша
Оправи се като че ли, като смених целия компресор (аз го смених, защото стрария се окоти де).
Оправи се като че ли, като смених целия компресор (аз го смених, защото стрария се окоти де).
Бееееее.....
- zar
Проблем с климатика
Цецо75, Какъв беше компресора,Цецо?Помниш ли?Аз точно в момента допълвам фреонче и така всеки сезон
Не ,че не работи ,по-скоро са ми много лимките в главата и го правя всяко лято ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Dieselgate Team member
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Проблем с климатика
Мисля Санден... Но не помня със сигурност, че беше преди 5 години... Помня, че точно моя модел си гърмяха хронично, начи от най-калпавите ще да е бил. Там оня известния дефект - първо започва трудно да тръгва, после сменяш клапан, после пак и накрая целия в кофата.
Но пак да кажа, аз го смених, не щото губи фреон, а щото умря. А дали фреона се е губил зарад него или при смяната оправихме и тоя проблем - незнам...
Но пак да кажа, аз го смених, не щото губи фреон, а щото умря. А дали фреона се е губил зарад него или при смяната оправихме и тоя проблем - незнам...
Бееееее.....
- Октавияна
Проблем с климатика
О, и смяташ, че с едното доливане ще стане? Че като видях цената на нов компресор, ми стана зле.zar написа: 24.06.2019, 12:43:39 Цецо75, Какъв беше компресора,Цецо?Помниш ли?Аз точно в момента допълвам фреонче и така всеки сезонНе ,че не работи ,по-скоро са ми много лимките в главата и го правя всяко лято
![]()
![hunter [smilie=hunter.gif]](./images/smilies/hunter.gif)
- zar
Проблем с климатика
Шкодичка, Аз не доливам,защото имам проблем с него,а просто му правя профилактика всяко лято.Спокойно мога да си карам и без фреон,но защо да я мъча машинката ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Dieselgate Team member