Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2004г. до 2013г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
kalata написа:След проверка се разбра, че има само 70гр фреон. Компресора е здрав, системата е изправна. Проблемът се оказа при единия от винтилите за пълнене - изпускаше.
Тънко си се разминал и най- важното е ,че всичко си е дошло по местата!
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
stefan L написа: 10.05.2016, 22:13:04
при компресорите Делфи или Санден (с този съединител, който коментираме) няма много опции за ремонт, дори компресора механично да е годен да се ползва - бюджетния вариант е смяна на самия съединител с нов, като не е ясен резултата, понеже няма оригинални съединители (производителя не предвижда да се сменят) - може да изкара месец, два или три, може да изкара и няколко години.
Гледах го този сайт, но частта не си прилича. На сайта е електромагнитен, търсеният е постоянно зацепен. Аве няма оправия с тез онлайн магазини.
Май ще се чака месец и нещо от ибей.
Колеги, имам въпрос по темата - откъде може да се губи фреон при О2? Миналата година допълних, преди седмица проверих и беше останал 140гр. Видими течове не видях. Леки стари следи от омасляване отгоре на компресора - според майстора ще е добре да сменим уплътнения някакви.
В петък ще действаме и ще огледаме по-обстойно. Някакви препоръки/съвети?
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
Кала, при мен "на първо четене" изглеждаше същото - загуба на фреон без ясни течове. Но се оказаха счупени шлици. И затова сега се търси алтернатива. Пиши какво е при теб, като стане ясно.
П.С. сори, аватарите ви с Велко са сходни
Последно промяна от Октавияна на 23.06.2019, 22:28:47, променено общо 1 път.
"Хората са злобни в степента, в която са нещастни."
Цвети може да не е запомнила точно за шлиците. Аз съм Калоян иначе, Велко е онзи пич "Злото Кю"
Аз допълних пак до 525гр. Ще видим до петък дали ще загуби отново и дали ще има прясно омаслено някъде.