А аз ще заложа на твоя избор. Давай да боцаме !dimitrovdimi написа: За лятото за 17" Ще заложа или пак на Dunlop или на Goodyear.
Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- PVV
- Гараж: Skoda Octavia Super - 1963г. ELIŠKA
Skoda Superb 2.5 TDI - 2003 г. Бегача
Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни и летни гуми)
- audiceco
- Гараж: Ford S-max 2.2 TDCI 6-tronic 200 h.p.
- Обратна връзка:
Я кажете на лято ще си купувам нови летни гуми 195/65/15 дайте класация от 1 до 3 какво да си избера?

- Škoda 130LRh
- Гараж: Škoda Felicia 1.3-МОРКОВА
Škoda 120 L-136 1987
Škoda 120 L 1986 (LS)
Škoda Octavia Mk1 Vrs
(Общо Шкоди 14 броя)
1 Мишелин 2 Пирели 3 Дънлоп. Кумхото хич не е лошо по принцип ...
КЕФА ЦЕНА НЯМА ...
- VALDO
- Гараж: Škoda Octavia L&K 1.8TSI DSG
Yamaha Neo's 50 4T
Honda Forza 350
Toyota Corolla 2.0 Hybrid
Honda XL750 Transalp - Обратна връзка:
1.CONTINENTAL CONTI PREMIUMCONTACT 5
2.GOOD YEAR EfficientGrip
3.MICHELIN Energy Saver +
2.GOOD YEAR EfficientGrip
3.MICHELIN Energy Saver +
- Martin Pashov
- Гараж: Октавия 3 2.0 TDI 2014 г.
Румстър 1.4 TDI 2009 - първата служебка
Октавия 3 1.6 TDI 2015 г. - новата служебка
Октавия 2 1.9 TDI 2005 г. - на жената
Дънлоп, мишелин и накрая континентал. За среден вариант барум.
- BlackPearl
- Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2
Дъблоп, Бриджстоун, Мишелин са моите фаворити.
Карал съм и с Дънлоп (Диреза) и с Бриджстоун РЕ50 и въпреки, че Дънлопа бяха по-красиви и наистина чук отвсякъде,въпреки различният TRADEWEAR, Бриджстоуна се справяше по добре при рязко подаване на газ и рязко потегляне- винаги си залепяше колата.
За Мен Потенца PE50 е най-добрата гума с която лично аз съм карал!
(просто като споделено, не че това мнение е много смислено
)
Карал съм и с Дънлоп (Диреза) и с Бриджстоун РЕ50 и въпреки, че Дънлопа бяха по-красиви и наистина чук отвсякъде,въпреки различният TRADEWEAR, Бриджстоуна се справяше по добре при рязко подаване на газ и рязко потегляне- винаги си залепяше колата.
За Мен Потенца PE50 е най-добрата гума с която лично аз съм карал!
(просто като споделено, не че това мнение е много смислено

- nzlatev
- Гараж: Škoda SuperB II Avant
2,0 TDI 170+ DSG
Škoda Yeti 1,2 TSI DSG
Škoda Fabia 1,9 SDI
Континентала с които съм бил са дошли заводски с колите - 3 комплекта общо, 2 летни и 1 зимен.VALDO написа:Ами да бяха си взели вариант с усилени бордове!
Continental е перфектна зимна гума!TS830 - навартяни над 40 000км без никакви проблеми! Продадох я с доста оставаш грайфер,но беше с поостарял DOT, макар че не се усети нито да е по-твърда, нито нещо друго!В момента Фабията е с TS850 - много по-добри от предните и Michelin Alpin!
Аз в момента експериментирам на Лаурентина с първото поколение на Good Year Vector 4S - всесезонна гума! ДА има такава!Колкото и да не им се вярва на повечето хора! Перфектна е за зимата! Лятото бива, не и се нрави спортно шофиране, защото просвирва при остри завои с по-висока скорост. На мокро също се представя добре! Определено си заслужава за хора не изминаващи много километри годишно!
Мишелина летният е по шумен от Конти-то, но е по-добър на мокро.
Суперб-а има 18 летни и 17 зимни джанти. Yeti-то беше с 17-ки , минах на 16, но гумите не ставаха за продажба поради кривините, сега и аз пробвам CrossClimate всесезонни.
Пък и вие там в Бургас каква зима имате
- VALDO
- Гараж: Škoda Octavia L&K 1.8TSI DSG
Yamaha Neo's 50 4T
Honda Forza 350
Toyota Corolla 2.0 Hybrid
Honda XL750 Transalp - Обратна връзка:
Абе Искрене,човека пита за 195 65 R15!!!Такъв размер на Potenza едва ли има! Иначе мойте фабричните на Лаурентина бяха такива и мога да кажа,че е перфектна спортна гума!Единствения и минус е,че като остаря и почна да шуми(вие)доста!
Златев,ти като не взе XL варианта на Мишлена и тях ще ги изкривиш!
Златев,ти като не взе XL варианта на Мишлена и тях ще ги изкривиш!
- BlackPearl
- Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2
Валдес, нали за това най-долу съм пуснал изречение в скоби!

- Архимандрит Дионисий
- Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
Имам те в предвид. Другият месец започвам да натискам за цени. Ако има и други колеги от Варна може да пишат какви гуми желаят да успеем да направим добра цена за по-голяма бройка.PVV написа:А аз ще заложа на твоя избор. Давай да боцаме !dimitrovdimi написа: За лятото за 17" Ще заложа или пак на Dunlop или на Goodyear.
- ssiliev
- Гараж: Octavia 1 FL 1,9 TDI ASV (1U5)- "Бабичката"
Karoq SL 1,5 TSI ACT DXD (NU7) - "Младежа" - Обратна връзка:
Аз съм традиционалист и отново бих заложил на Dunlop SP Sport Fastresponse.
На пролет ми предстои поетапна подмяна на гумите и съм от колегите от Варна, които биха желали да се включат в общата бройка. 195/65 R15 - 2 бр.
На пролет ми предстои поетапна подмяна на гумите и съм от колегите от Варна, които биха желали да се включат в общата бройка. 195/65 R15 - 2 бр.
- stefan L
- Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.
Много хубава тема, но досега никой колега не е споделил за тегло на дадена гума. А би било полезно.
http://www.gumi7.com/bg/tire/111630/GOO ... 0-R17.html Тези са 7.8 кг и съм супер доволен. Напролет - и за Октавията, която последните 3 сезона беше с СРС5 - също много добри гуми.
http://www.gumi7.com/bg/tire/111630/GOO ... 0-R17.html Тези са 7.8 кг и съм супер доволен. Напролет - и за Октавията, която последните 3 сезона беше с СРС5 - също много добри гуми.
- coverdale
- Гараж: Octavia 4 FL-1,5TSI DSG 150PS MHEV, WV T-Rock 2.0TSI 190PS 4x4 DSG,M340I X Drive G21
Бих ги подредил така:
1.Конти
2.Мишлен
3.Гудиър
4.Дънлоп
На Супърба съм с Дънлоп(зимни ) и Пирели(летни),Октавията е с Конти(зимни),Тойотата е с Мишлен(зимни и летни).![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
1.Конти
2.Мишлен
3.Гудиър
4.Дънлоп
На Супърба съм с Дънлоп(зимни ) и Пирели(летни),Октавията е с Конти(зимни),Тойотата е с Мишлен(зимни и летни).
- Пешо - Щангата
- Гараж: Ex О1 TDI 4х4
За мен фаворити за летни са континентал , но съм много доволен и от фалкен , а за зимни BF Goodrich.
- TheSaint
- Гараж: Octavia RS230
- Обратна връзка:
Малко офф но не мислите ли че за да сме обективни трябва да посочваме размер. Иначе все едно сравняваме citigo с октавия rs...все е skoda но не съвсем
По темата - монтирни на малка кола:
доволен от conti sc3 215 40 17, отлично поведение сухо и мокро , поносим шум,отличен предпазен борд . На другия полюс Dunlop sport maxx...много шумни,станаха пластмасови на 2рия сезон.
Отлични впечатления за 195 45 16 Michelin pilot sport 3, въпреки сменени с балони /по каско/ 2 бр гуми от столична дупка
Зимни :добри но с нищо забележителни :195 80 15 Goodyear ultragrip 8, ultragrip 7+, michelin alpin A4
За октавията смятам да заложа на Michelin pilot super sport 19' лятото и Conti Ts 850P 18'
По темата - монтирни на малка кола:
доволен от conti sc3 215 40 17, отлично поведение сухо и мокро , поносим шум,отличен предпазен борд . На другия полюс Dunlop sport maxx...много шумни,станаха пластмасови на 2рия сезон.
Отлични впечатления за 195 45 16 Michelin pilot sport 3, въпреки сменени с балони /по каско/ 2 бр гуми от столична дупка
Зимни :добри но с нищо забележителни :195 80 15 Goodyear ultragrip 8, ultragrip 7+, michelin alpin A4
За октавията смятам да заложа на Michelin pilot super sport 19' лятото и Conti Ts 850P 18'