Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Ц-Е-Ц-О БАТМАНА написа: 23.02.2019, 20:13:28@VALDO,
Нищо.
Поста ми беше насочен към това,че знам каква става цената на литър , когато е 208л барел.
Еле пък на Кастрол.
Да обобщим. Еуратек получават Кастрол от Мотобул. Вероятно получават добри цени, но няма как да пуснат на 22 лв литъра за смяна, при все, че в Порше е 37. Кораба майка ще се сърди.
Иначе около 2.00-2.50 лв/литър е разликата в цената (дилърската) между 4л и 208 литра за 5w30 LL.
Кутия или варел, все от един извор идва.
Някой да е чувал за масло repstar? Идва от Оснабрюк Германия, което е близо до Хамбург рафинерията. Имам един колега който работи след работа и коли и ползва това масло. Казва че от години го слага на клиенти и било от Хамбург.
Привет колеги!
Пресен пресен съм, но без Шкода ....все още )Предстои закупуване та въпросът е за смяна на маслото на Октавия 2/2006/2.0Тdi/140кс/BMM двигател 4x4 . Някой колега с такъв двигател може ли да сподели с какво масло я кара !?
Благодаря и много безаварийни километри на всички пожелавам!
Благодаря за отговорите Ви! Комбинирайки отговорите мисля, че едно прилично 5х30 Мотул ще свърши работа. Рядко съм подминавал 10-11К за смяна на масло и филтри на всичките ми автомобили до сега /е, само 3 са но.... / Досега се караше повече градско ама пусти риболов ... ще има да се пътува
@ValeoG,
Тоз Мотул 5/30, дори и X-Clean трябва да го сменяш на 5000км макс.
Ужасяващо нисък TBN - 6.0
Вискозитета му при 100 градуса е нисък спрямо повечето масла
Общият индекс му е 158, спрямо 166 на истинска синтетика.
За жегите 5/40 с по-високи показатели, за да си спокоен
ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
Вмм а износва разпред вала. По гъсто масло трябва 5-40. 5 пъти трябва да повтарям май.
Ама нищо де, то по добре да има работа. Смяна на вал и повдигачи... Кой бяга от едни пари
GUNTER SERVICE ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ