Как се прави тунинг? Размисли и страсти...

Класически, редки и спортни автомобили. Теми свързани с Тунинг
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

Мнение от Rangel »

ЧиЧо ГОШО написа: 11.04.2019, 12:37:49
Rangel написа: 11.04.2019, 09:07:42 Тя и на картинг ни пребива.
Ми ща пребие. Тя 30 кила, ти 130 ;) [smilie=sarcastic.gif]
Тя изравнява до 80 с тежести. Ама аз съм 90 :).
@JORDITO, идея нямам каза че другата седмица ще е при нея.
Аватар
sonnyer

Škoda Ентусиаст

Гараж: Kia Sportage NQ5 1.6 T-gdi 150ps Manual-6 speed
Ex: Skoda Superb II FL CFGB

Мнение от sonnyer »

Колеги, не знам дали това е правилната тема, но едно приятелче има нужда от помощ. Купил си е C200cdi (w204) 136 кончета. Колата е кукла, няма забележки, но му е тромава. Сега иска да бутне леко настройките, но се чуди къде. Какво бихте препоръчали като място, както и какво според вас е възможно да се очаква от този двигател ? Аз не съм запознат и ще се радвам ако има някой, който да помогне. Той се оглежда в Adler.
Благодаря ви !
Аватар
TSI-LK

Škoda Фен²

Гараж: TDI

Мнение от TSI-LK »

Това, което ми идва да кажа от вътре е, че се оглежда много грешно.

Без да правя реклама на никой ще кажа, че и във форума има хора които могат да помогнат.
Бих могъл и на лично да ти подшушна няколко решения.
Аватар
sonnyer

Škoda Ентусиаст

Гараж: Kia Sportage NQ5 1.6 T-gdi 150ps Manual-6 speed
Ex: Skoda Superb II FL CFGB

Мнение от sonnyer »

@TSI-LK, съгласен съм. Ще обсъдим :)
Аватар
todor87

Škoda Racer

Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁

Мнение от todor87 »

La Furia Roja написа: 26.04.2019, 10:47:03 При Стейдж 3 когато се прави от 100-200 се тръгва от 4та от 70-80
Ванка, няма как при тръгване от 4-та да се даде по-добро време, отколкото от 3-та, дори и с твоя стейдж.
Стейдж 3 според мен е 9-ка, ама може и висока.
То няма как и да е друго яче...при стейдж 3 след 5к.об. надува 1.5 бара, докато 4-ката помпи 1.9 - 2 бара до 7+к.об.
Но за да няма ала-бала, мерене му е мамата с техника. :)
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Стейч 3 да тръгнеш на 4 та само и да очакваш добро представяне.... Не е работа.
Тръгваш на 3-та,на 160 правиш смяна и държиш 4-та до 200.Спокойно Рево стейч 3 прави 200 на 4-та. И давам 8,5 [smilie=yahoo.gif]
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Мнение от BlackPearl »

Ще замерим и ще видим.
На 3та , на 4та и тн... То за това се прави, да има повече инфо и реални факти.
Изображение
Аватар
La Furia Roja

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia V/RS APR Stage 3 IS38, Skoda Octavia Scout, Harley Davidson Fat Boy 2019 FLFBS
Обратна връзка:

Мнение от La Furia Roja »

todor87 написа: 26.04.2019, 11:54:32 Ванка, няма как при тръгване от 4-та да се даде по-добро време, отколкото от 3-та, дори и с твоя стейдж.
Добре. Така да е. Аз не си знам колата.
Да се оправя ще я замеря с тая машинка на Гегата.

С АПР Тръгваш на 4та от 70. Имаш време до 100 да развърти яко. След 100 колата точно вече надува брутално. Не губиш време за смени.
Хваща си 200 на четвърта, но леко влиза в червеното на 6500. Това е. Около 9 ще го направи. Плюс, минус 2-3 десети.
Тук говорим за от 100 до 200. Не да се бяга от 70. Тоест от 70 до 100 какво време показва колата не се гледа. Гледаме да е в оптимален режим точно за 100-200 интервала.

Да Ви го кажа по друг начин.
Ако бягаме от 100 до 250-260 например аз ВИНАГИ ЩЕ ТРЪГВАМ ОТ 4та и ако срещу мен има Стейдж 3 Рево , тръгващ на Трета ще падне.
Първоначално ще дръпне леко, но после ще го мина. След 260 обаче Ревото ме застига, че и леко се показа, поне така беше с Катлеса

Така беше при тръгването от 60 със Сами.
Той тръгна на Втора, аз на Трета.

1. Първоначално леко дърпа.
2. После когато слага Трета, аз го минавам.
3. После аз слагам Четвърта, той ме минава.
4. После той слага Четвърта аз го минавам.
5. Следват Петите скорости и всичко се повтаря.
6. После аз слагам Шеста, за момент ме минава, но после дърпам леко, защото той се бави докато сложи Шестата и пръв стигам до 260
АПРът по-бързо изрежда предавките от Ревото, защото заради по-големият въртящ момент може да тръгне от по-горна предавка.
За това АПРът първи стига до 260.
Кагато пък тръгнем и двамата от 60 на Трета, АПРът до 260 винаги беше половин кола отпред. Три пъти го правихме подред, все същото беше. Тогава Самуил беше вече с Катализатор.
7. После над 260 Ревото ме застига и дори се показа с калник отпред. Поне така беше с Катлеса. После когато Сами сложи Катализатор, не сме пробвали над 260. Колите там са на Шеста както стана на въпрос и са на около 6200-6300 оборота.
Там мисля, че играят няколко фактора.
- Катлеса както стана вече на въпрос. Освобождава там газовете яко в тези над 6000 оборота. АПРът не може да работи с Катлес. Ревото може.
- Ревото въобще като Стейдж 3 за мен е по-освободено в тези обороти за сметка на по-малкия въртящ момент и коне в ниските и средните.
АПРът умира след 6000, а Ревото след 6300.
- 19ките имат по-голяма окръжност спрямо 18ките и с едно завъртане колата изминава повече разстояние.
При Линейната скорост, това има значение и там с едни и същи обороти на гумите, 19ките дават по-голяма скорост.
Теглото на Джантите с Гумите общо взето ни е равно.
При мен Джантата е 18 на 9 инча - 10.4кг плюс Гума 10.4 по спомен = 20.8 комплекта.
Самуиловата 19 на 8 инча май беше около 9.8кг Джантата плюс 10кг Гума = 19.8 комплекта.
1кг ще го примем за незначителна разлика.

Стейдж 3 Рево е направен по-плавен и с повече Пауър във високите.
Стейдж 3 АПР изсипва повече Въртящ момент и Коне в ниските и средните, но умира по-рано по хода но оборотомера.
Да се тръгне от 40-50 на Втора при АПР Стейдж 3, означава да въртиш гуми на място. Не става нищо.

Разликата във въртящия момент между АПР и Рево може да се покаже с един Рън от 60 до 260.
Тръгваме от 60-70 на Четвърта и после си слагаме както си е нормално Пета и Шеста до 260.
АПРът ще избяга с Разлика тогава.
Говоря за Тройките. При подобно тръгване Четворката няма никакъв шанс. Там трябва да се цеди колата от 3500 до 7500.
Когато Искрен тръгне от 3500 оборота на Трета, Разбирай от 80, Тройката няма никакъв шанс.
Интересно ще е да тръгнем от 60.
Тройката тогава тръгва от Трета, а Гегата ще трябва от Втора да боца. Ако има Грип ще ни пръсне. Ако обаче превърти, Тройката ще му избяга и после ще я хване чак след 260 според мен.

Нека се оправя, ще се съберем и нагледно ще Ви покажа всичко.

Както винаги съм казвал, Лош Стейдж няма. Всеки има Плюс и Минус. Лошо е Стокова кола да караш [smilie=kiss3.gif]
@bega4kata каза:
Ама всичко да ти е Рево не е геройство.Всичко им е нескопосано на тях.Като започнеш от софтуера дето сеца, минеш през колера дето не пасва и стигнем до джантите, дето според И. Пецов няма проблем да се карат с навито тиксо на главините.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Иване не си правил гонки с Рево стейч 3.
Аз тогава нямах колер, интейк, турбопънища, бях с хартиен филтър....
Сега съм с 25-30 коня повече, така че, анализи след гонки. Щото така не е честно сравнението.
Ти си бил пълен стейч 3, а аз не бях изпълнил условията(ХАРДУЕРНИТЕ) за стеч 3! [smilie=kiss3.gif]
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
La Furia Roja

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia V/RS APR Stage 3 IS38, Skoda Octavia Scout, Harley Davidson Fat Boy 2019 FLFBS
Обратна връзка:

bega4kata написа: 26.04.2019, 14:54:21 Иване не си правил гонки с Рево стейч 3.
Аз тогава нямах колер, интейк, турбопънища, бях с хартиен филтър....
Сега съм с 25-30 коня повече, така че, анализи след гонки. Щото така не е честно сравнението.
Готово. Няма проблем. Аз правя анализ до момента както сме бягали с Трите коли.
Ще направим пак сега с подобренията при теб.
Минимална ще е пак разликата при чисто ускорение.
Интересно ще е коя в кой момент ще има предимство.

По отношение обаче на въртящ момент, т.е. от 60 на Четвърта до 260 през Пета и Шеста, няма как с кулер и турбопътища да падне АПР от Рево.
Там АПР ще бие с Разлика и сега.
Ако ПАДНА на този Рън, Отивам и ФЛАШВАМ РЕВОТО [smilie=kiss3.gif]

Аз съм Ви казал 1000 пъти. Ако се сравняват двата Стейдж 3ки, най-миродавно ще е на Хъбовете на Главини или на Келеша, но с Еднакви джанти и гуми.
В смисъл мерим Първата и после малко си играем и демонтираме и монтираме Предните комплекти он Първата на Втората.
...........то същото важи и за Четворката ако я съпоставяме срямо Тройките за да видим разликите в подробности.
@bega4kata каза:
Ама всичко да ти е Рево не е геройство.Всичко им е нескопосано на тях.Като започнеш от софтуера дето сеца, минеш през колера дето не пасва и стигнем до джантите, дето според И. Пецов няма проблем да се карат с навито тиксо на главините.
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Мнение от BlackPearl »

Иване, какво значение има, какви коне ще покаже на хъбовете. Реално - има си, но истината е на пътя.
Мери техниката каквото се иска: Ако искаш и 40-240 може да мери и изважда таблицата, където съм показал.
Там се вижда, през 10км. за какво време се вдига, къде има превключване (загуби) и така.
Ще се види, примерно 100-200 или 60-200, АПР и РЕВО 3ките за колко ги вземат, коя за колко ускорява с детайли и ще се види.
За това съм я взел, да си меря [smilie=sarcastic.gif] ! Меря и до 160, понеже мога само на 3та да карам. Вижда се, 2 ръна, като сложа 4та преди 160 някъде, какви са разликите. около 0.5сек.+.
Все пак, на пътя се гледа чистото ускорение.
П.С: Моят човек се надъха , иска пак да мери, след като направи софт на кутията! [smilie=hunter.gif]
Изображение
Аватар
todor87

Škoda Racer

=>Revo Stg_2 killer😁

Мнение от todor87 »

Истината е в меренето с гпс.
Дали Драги, Кюстарц или Рейслоджик няма значение.
Конете колко са на хартия също не са от съществено значение.
Важен е перформанса като съвкупност от всичко.
За мен вече всякакви динота и прочие са безмислени при наличието на гпс метър [smilie=pardon.gif]
Аватар
La Furia Roja

Škoda Racer

Обратна връзка:

BlackPearl написа: 26.04.2019, 16:32:12 Мери техниката каквото се иска: Ако искаш и 40-240 може да мери и изважда таблицата, където съм показал.
Да бе. Ще мерим. Отиваме и боцаме. От 100 от 70 от 60 от 40.......... всякакви варианти.
Няма да бързаме, ще отделим повече време. Трябва да е в малките часове, че да е спокойно и ще натрупаме много инфо.
За мен например най-интерсно ще ми е от 70 до 160 и до 190 за колко ще ги направя. Това е интервалът в който на дълъг път изпреварваш колони за да караш после линейно на чисто.

......... Диното и Хъбовете са си друго инфо. Те обаче потвърждават данните от пътя и обратно. Нещата няма как да са различни.
@bega4kata каза:
Аватар
La Furia Roja

Škoda Racer

Обратна връзка:

todor87 написа: 26.04.2019, 17:19:41 Конете колко са на хартия също не са от съществено значение.
Важен е перформанса като съвкупност от всичко.
За първото Не си Прав, за второто си Прав.
Давам пример.
Нашите Тройки правят от 100 до 200 за около 9сек. 400к.с. 550-600Нм 1350кг тегло Ръчки 6ст Предно
Форд Мустанг 5.0 Атмосферен прави от 100 до 200 също около 9сек.
По спецификация 450к.с. 530Нм Ръчка 6ст Задно 1740кг тегло

Това НЯМА КАК ДА СТАНЕ ако са верни цифрите................... само 50к.с. не могат да компенсират 400кг разлика!!!!!!!!!!!!!!!!!
Истината лъсва след Дино цифрите получени при меренето от собствениците. 420кс дава на колела и близо 530Нм на колела.
Знаете ,че това са 500коня на мотор и 600Нм на мотор. Така вече сметката излиза.
Просто заводски по спецификация е мноооо подценен мотора, то и при Ваговете го има знаете този момент.

Няма Как Искрен да дава 420к.с. на Гуми, ние със Самуил да даваме около 350к.с. на гуми и да го бием на чисто ускорение.
Можем да го бием само, ако Искрен не тръгва в обороти и е в Лаг Режим, да му избягаме, че после да не може да ни стигне.
Това обаче пак се вижда на Диното по графиката кой къде има Нютони и Коне.

За Пърформанса като всичко е вярно.

Конете са си коне и нютоните са нютони, но идват Кутии, Окачване, Предаване, Тегло на автомобилите.
Пърформанса като съвкупност важи при различни Коли.

Нашите РСки са еднакви във всичко. Единствената разлика са Конете и Нютоните, които както излязат на Диното, така и после дърпат и на пътя.
@bega4kata каза:
Аватар
todor87

Škoda Racer

=>Revo Stg_2 killer😁

Мнение от todor87 »

За конете имах на предвид, че "не са важни" в смисъл такъв:
Примерно твойта има 420к.с. както си е сега.
На Искрен я ограничават в сегашния й сетъп и нея на 420 к.с.
Дали ще е по-бърз на доускорение?
Според мен да, само и защото тези 420к.с. ще ги държи с ЕТР-а до 7+к.об./мин., докато ис38-цата след 6к. вече ще издъхва.
Вече, за на 4-та от 60-70-80 се знае ;)
Публикувай отговор

Обратно към “ВИП Гараж и Тунинг”