Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Тъкмо да тръгвам да разтривам колата, Тошето звънна.
Да сме проверили адаптациите.
Проверихме, каквото има го направихме като на ОЕМ, всичко 6точки.
Да сме сигурни, че сме свършили раОтата!
Тоше, голям си!
Браво маняк ! Не я остави Перлата намира докато не стана работата ! Аз също искам контролите от климатроник системата, но като съм с климатик само май няма да потръгнат нещата при мен. Малко скучновато изглежда само с въртоците при мен.
Измъчи ни малко неговата мама...
Яко стана, харесва ми, даже ми нахлуват такива, от онези лоши мисли и аз да ъпдейтвам, че съм с матово
Моля за благодарностите, с каквото мога помагам .
Денис, той Тошко е писал, но да отговоря на мнението ти.
Моята заслуга за това е, че исках , търсих и си го поръчах + рамка от ЕТ.
Всичко друго се дължи на todor87.
Ако не беше той, щях да го сложа, видя грешките, максимум да му адаптирам клапите и толкова. Щях да го махна и да търся варианти.
Тошето свърши цялата работа, а аз само чуках на клавишите на компа .
Покарах, всичко е 6, пак проверих- няма грешки.
Забележките са очевадни:
Черното се цапа повече/прашасва, остават мазни пръсти( също и прах и се вижда) и ако го напече слънцето се виждат (направил съм клипче). Но, това да е кусура.
Много ме кефи как застана.
20190203_154032.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Даааа, определено е доста по добре. Аз навремето се чудех за един такъв модул, продаваха го за 50 лв чисто нов. Някой явно го беше изнесъл от заводите в Ботевград. Единствено на на тези новите модули не ми харесва, че лампата SYNC свети постоянно когато не е разделен потока и изгасва, когато работи климатроника на две зони. При нормалните ни панели ми харесва обратното, че лампичката DUAL свети, само когато зоните са разделени.
Ооооо, ама сега загледах клипа и при еднакви температури, не ти свети СИНКА.
Като го натисна и включа бутона намествам и 2те зони с моята врътка. Като са наместени, изключвам го и не свети.
Или прсто си намествам от 2те врътки на еднакви градуси и не свети. Всичко явно е до настройка.
Във фейса съм в една затворена английска група за О3 vRS.
По цял ден само стейджове и доработки боцат, луди са англичаните. Боцат лед дисплей + колумбус МИБ2.5, адаптират ги и подкарват всичко.
От тях бях видял за страничните огледала ЛЕД (китайче) мигачи.
Бях споделил на Жорето и той взе някой и друг комплект за проба.
Днес ми прати, да видя, пробвам и направя клипчета.
Аз съм песимистично настроен за тях и за визията им, но да видим, може пък да ми харесат и да си ги оставя.
На О3 ФЛ са перфектни, защото и предния мигач е лента и си пасват едно към едно, а на моята ще е, мигаща крушка (отпред)/ лед лента / мигаща крушка (отзад).
Днес, в тази група колега пусна, че стейджнал (колата си, не раницата ), че видях, че е с такива мигачи и му писах, ако може да м покаже, дали вътрешно показват индикация. Прати ми човека видео.
Понеже, не мога да пусна клиповете директно от групата,че е затворена и няма се видят, не мога да копирам и линка, снимах ги с телефона.
Днес, докато чакам едни клиенти да дойдат се заиграх малко с мигачите.
Неприятно впечатление ми направи, че като отворих огледалата, влизала си е вода в тях (водни пари) и леко бяха мръсни отвътре пластмасите, но няма как.
Ето малко клипчета:
На тъмно къртят:
Взеха да ми харесват и за сега ще си карам с тях.
После ще видим:
Харесва ми и как застанаха. Добре изглеждат на моята черна кола (без хром и с потъмнени детайли)
От вътрешната страна, дясното застана по добре от оригинала даже, лявото не ми харесва толкова- но ще го видя пак него.
Все още не мога да ги възприема, сякаш повече ми харесват.
Не искам да изглеждат като подарени, но така на колата (леко тъмни) си отиват доста на черното с мат детайлите.
Така или иначе, пак ще се разглобяват огледалата, защото видях, че ледовете долу- единия си отива и ще ги сменя по нататък с :
По препоръка са на JORDITO.
NRG написа: 10.02.2019, 16:15:01
Как се вижда и стои самата пластмаса външно, че нещо мен само това поне от стимките ме притеснява? Не ми стои естествено с тази прозрачна пластмаса и вътре да се вижда тая лента. Ако се затъмни може би ще е по добре. В действителност така ли е което ме притеснява или е готино? Бая време ги гледам и все непмога се наканя.
Горната пластмаса е матова, а не е кристална, това на мен ми харесва, отива си на колата.. Лентата е зад пластмасата и НЕ изглежда неестествено погледната отстрани.
Но, всеки сам си преценява, всеки си рискува. Така е в "доработките/промените" , стреляш смело, после ако не те кефи, махаш и това е / или търсиш друго.
Онзи ден един "познат" от Англия писа ревю, как се държала колата му след една година с окачване, чаркалята (спестил 6кила от предна подрамка)
Та, видях , че сложил наскоро Racingline Catch Can и го питам: Файда има ли, струва ли си кеша.
Каза, 2 пъти го почиствам, нямаш си представа каква гняс излиза от него- много съм доволен.
Онзи на клипа с Голфа, ряпа да яде пред моята: О3 Стейдж 3 му е колата за информация.
Ето го клипа:
И така, който знае, преди мнООООго време си бях взел от Дидо - ПОЛАР ФИС. Кутийка, която се връзва към макси дот дисплея и вади данни.
Главно исках турбото.
Но, Полар (Испанци- маняна) са хал-хабер и все бъгове. Писна ми да клеча и се гъна (пада еърбег за краката под волана, след това въздуховода за краката и се гънеш и откачаш, закачаш буксите на кутията която е зад педалите леко нагоре- за 10 минути работа, но после те боли гърбягата) да го слагам и махам. Пращах видеа, номера на шини, компове и тн. Беше ми писнало.
Самун и той беше взел от Дидо, ама МЪРЗЕЛ- един път го сложи и не иска пак да се сеца и чака наготово.
Изкараха последния ъпдейт, уж всичко беше наред.
Преди имаха бъгове- не тръгва, музиката забива, копчетата на волана за музиката не бачкат, редовете им криви. Сега ги бяха отстранили.
Та, слагам го аз миналата Събота и ще карам:
- заби ми музиката за 1 минута
- редовете ОК
- турбото нещо не ми хареса, но аз там съм объркал къв показател да ми покаже (абсолют или релатив)- моя грешка.
Попсувах, споделих си болката с Тошето - todor87 и той ми вика: Абе, я ми я прати тази кутия, че ми е интересно да я разцъкам.
И , като я метна във Вторник- гледа всеки показател с ВАГа, прави, настройва от де да взема данни и тн. , накрая я ъпдейтна с най-новата БЕТА версия (дето от 2 месеца е БЕТА). Разбра и как се стартира и спира, няма вече бъгове (те са ги оправили с AUDIO Unavailable) .
Направи 5те дисплея, подбра компонентите, които според него са най-ОК и най-вече, всички се показват АКУРАТНО (без коне - те са близо и нютони) и ми го върна.
Гледа ВАГ-а , кое къде и как се показва и стигна до извода, че температурата на маслото на ПОЛАР е по-акуратна от тази, която се показва на максито, защото там ги взема от някакъв сензор 2.
Ето и едно видео: Като се стартира, иска си няколко секунди да зареди данните, ама аз нали съм нетърпелив- излязох и влязох пак!
Не съм я карал, но това ще го направя уикенда.
Турбото не показва за сега вакуумите, не че ни трябват, но при каране и особено при стъпка, Тошето мери и гледа 2 дни и каза, че мери изключително точно. Каквото показва ВАГ-а, това показва и ПОЛАРчето.
И така, отновоОГРОМНИ БЛАГОДАРНОСТИ на Тошето, че ако не беше той, аз никога нямаше да я направя тази работа.
Да влизам, да карам с компа и да гледам / логвам параметър по параметър , да гледам дали са точни и тн. , въобще нямаше да стане тази работа.
Къвто съм и скаран с комповете и диагностиките.
Тоше, голям си. Бая имам да черпя!
Утре или в Неделя, ще покарам и ще направя подробни клипове за всеки "екран".
Поздрави!
Днес покарах малко.
Лошото е, че нямах много гориво и не давах много газ, че до нашия ШЕЛ минавам през едни улички / обикалям , да избегна гадните чакъли и дупки от водния цикъл. Трябваше първо да заредя. Утре - пак.
Камерата, нали рядко я слагам с лепка. А после махам лепката, не хвана добре и падна- нейната мама, че после снимах с телефона.
Сега имам една дилема, Тошето да я мисли .
Mis: защо ми показва 2 и после става 0 На 2:30 ще се види - 2ри клип. Колата си боца, няма грешки? Колата си стреля- 6 точки е. Пак да повторя, не я раздавах много на макс.
Утре ще лепна камерата и ще снимам, че с телефона е вятър работа.