Octavia MK3 vRS - BlackPearl2 (Сандъкът на Мъртвеца)

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Мнение от BlackPearl »

Тъкмо да тръгвам да разтривам колата, Тошето звънна.
Да сме проверили адаптациите.
Проверихме, каквото има го направихме като на ОЕМ, всичко 6точки. [smilie=hunter.gif]
Да сме сигурни, че сме свършили раОтата!
Тоше, голям си! [smilie=yahoo.gif]
Изображение
Аватар
deniz8912

Škoda Ентусиаст

Гараж: Skoda Octavia 2 FL vRS 2.0 TDI CEGA 6manual

Ex ....Skoda YETI AMBITION 4X4
1.8 TSI 160к.с.
Обратна връзка:

Мнение от deniz8912 »

Браво маняк ! Не я остави Перлата намира докато не стана работата ! [smilie=yahoo.gif] Аз също искам контролите от климатроник системата, но като съм с климатик само май няма да потръгнат нещата при мен. Малко скучновато изглежда само с въртоците при мен.
Аватар
todor87

Škoda Racer

Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁

Мнение от todor87 »

Измъчи ни малко неговата мама... [smilie=sarcastic.gif]
Яко стана, харесва ми, даже ми нахлуват такива, от онези лоши мисли и аз да ъпдейтвам, че съм с матово :)
Моля за благодарностите, с каквото мога помагам [smilie=yahoo.gif] .
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Мнение от BlackPearl »

Денис, той Тошко е писал, но да отговоря на мнението ти.
Моята заслуга за това е, че исках , търсих и си го поръчах + рамка от ЕТ.
Всичко друго се дължи на todor87.
Ако не беше той, щях да го сложа, видя грешките, максимум да му адаптирам клапите и толкова. Щях да го махна и да търся варианти.
Тошето свърши цялата работа, а аз само чуках на клавишите на компа . [smilie=sarcastic.gif]
Покарах, всичко е 6, пак проверих- няма грешки.
Забележките са очевадни:
Черното се цапа повече/прашасва, остават мазни пръсти( също и прах и се вижда) и ако го напече слънцето се виждат (направил съм клипче). Но, това да е кусура.
Много ме кефи как застана.
20190203_154032.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение
NRG

Škoda Ентусиаст

Гараж: Октавиа 3 2.0D

Мнение от NRG »

Даааа, определено е доста по добре. Аз навремето се чудех за един такъв модул, продаваха го за 50 лв чисто нов. Някой явно го беше изнесъл от заводите в Ботевград. Единствено на на тези новите модули не ми харесва, че лампата SYNC свети постоянно когато не е разделен потока и изгасва, когато работи климатроника на две зони. При нормалните ни панели ми харесва обратното, че лампичката DUAL свети, само когато зоните са разделени.

Ооооо, ама сега загледах клипа и при еднакви температури, не ти свети СИНКА.
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Мнение от BlackPearl »

Като го натисна и включа бутона намествам и 2те зони с моята врътка. Като са наместени, изключвам го и не свети.
Или прсто си намествам от 2те врътки на еднакви градуси и не свети. Всичко явно е до настройка. [smilie=pardon.gif]
Изображение
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Мнение от BlackPearl »

Във фейса съм в една затворена английска група за О3 vRS.
По цял ден само стейджове и доработки боцат, луди са англичаните. Боцат лед дисплей + колумбус МИБ2.5, адаптират ги и подкарват всичко.
От тях бях видял за страничните огледала ЛЕД (китайче) мигачи.
Бях споделил на Жорето и той взе някой и друг комплект за проба.
Днес ми прати, да видя, пробвам и направя клипчета.
Аз съм песимистично настроен за тях и за визията им, но да видим, може пък да ми харесат и да си ги оставя.
На О3 ФЛ са перфектни, защото и предния мигач е лента и си пасват едно към едно, а на моята ще е, мигаща крушка (отпред)/ лед лента / мигаща крушка (отзад).
51612500_621993771569926_4180718039190208512_n.jpg
51643506_340224846702511_110743412445020160_n.jpg
Днес, в тази група колега пусна, че стейджнал (колата си, не раницата [smilie=beach.gif] ), че видях, че е с такива мигачи и му писах, ако може да м покаже, дали вътрешно показват индикация. Прати ми човека видео.
Понеже, не мога да пусна клиповете директно от групата,че е затворена и няма се видят, не мога да копирам и линка, снимах ги с телефона.

Изображение
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Мнение от BlackPearl »

Днес, докато чакам едни клиенти да дойдат се заиграх малко с мигачите.
Неприятно впечатление ми направи, че като отворих огледалата, влизала си е вода в тях (водни пари) и леко бяха мръсни отвътре пластмасите, но няма как.
Ето малко клипчета:

На тъмно къртят:

Взеха да ми харесват и за сега ще си карам с тях.
После ще видим:

Харесва ми и как застанаха. Добре изглеждат на моята черна кола (без хром и с потъмнени детайли)
От вътрешната страна, дясното застана по добре от оригинала даже, лявото не ми харесва толкова- но ще го видя пак него.
51987050_427133724497131_233937600073695232_n.jpg
52005755_301774197202240_1742434026867654656_n.jpg
Изображение
Аватар
ЦецоNOL

Агент на ДС

Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА
Обратна връзка:

Мнение от ЦецоNOL »

Изобщо няма база за сранение......леда поцепва направо с тая лента [smilie=hunter.gif]
Изображение
ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Мнение от BlackPearl »

Все още не мога да ги възприема, сякаш повече ми харесват.
Не искам да изглеждат като подарени, но така на колата (леко тъмни) си отиват доста на черното с мат детайлите.
Така или иначе, пак ще се разглобяват огледалата, защото видях, че ледовете долу- единия си отива и ще ги сменя по нататък с :
По препоръка са на JORDITO.
Изображение
Изображение
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Мнение от BlackPearl »

NRG написа: 10.02.2019, 16:15:01 Как се вижда и стои самата пластмаса външно, че нещо мен само това поне от стимките ме притеснява? Не ми стои естествено с тази прозрачна пластмаса и вътре да се вижда тая лента. Ако се затъмни може би ще е по добре. В действителност така ли е което ме притеснява или е готино? Бая време ги гледам и все непмога се наканя.
Горната пластмаса е матова, а не е кристална, това на мен ми харесва, отива си на колата.. Лентата е зад пластмасата и НЕ изглежда неестествено погледната отстрани.
Но, всеки сам си преценява, всеки си рискува. Така е в "доработките/промените" , стреляш смело, после ако не те кефи, махаш и това е / или търсиш друго.
Изображение
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Мнение от BlackPearl »

Онзи ден един "познат" от Англия писа ревю, как се държала колата му след една година с окачване, чаркалята (спестил 6кила от предна подрамка)
Изображение
Изображение

Та, видях , че сложил наскоро Racingline Catch Can и го питам: Файда има ли, струва ли си кеша.
Каза, 2 пъти го почиствам, нямаш си представа каква гняс излиза от него- много съм доволен.
Онзи на клипа с Голфа, ряпа да яде пред моята: О3 Стейдж 3 му е колата за информация.
Ето го клипа:

Интересно?
Изображение
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Мнение от BlackPearl »

Тошето шампион ,але, алееее! [smilie=yahoo.gif]

И така, който знае, преди мнООООго време си бях взел от Дидо - ПОЛАР ФИС. Кутийка, която се връзва към макси дот дисплея и вади данни.
Главно исках турбото.
Но, Полар (Испанци- маняна) са хал-хабер и все бъгове. Писна ми да клеча и се гъна (пада еърбег за краката под волана, след това въздуховода за краката и се гънеш и откачаш, закачаш буксите на кутията която е зад педалите леко нагоре- за 10 минути работа, но после те боли гърбягата) да го слагам и махам. Пращах видеа, номера на шини, компове и тн. Беше ми писнало.
Самун и той беше взел от Дидо, ама МЪРЗЕЛ- един път го сложи и не иска пак да се сеца и чака наготово. [smilie=diablo.gif]
Изкараха последния ъпдейт, уж всичко беше наред.
Преди имаха бъгове- не тръгва, музиката забива, копчетата на волана за музиката не бачкат, редовете им криви. Сега ги бяха отстранили.
Та, слагам го аз миналата Събота и ще карам:
- заби ми музиката за 1 минута
- редовете ОК
- турбото нещо не ми хареса, но аз там съм объркал къв показател да ми покаже (абсолют или релатив)- моя грешка.
Попсувах, споделих си болката с Тошето - todor87 и той ми вика: Абе, я ми я прати тази кутия, че ми е интересно да я разцъкам.
И , като я метна във Вторник- гледа всеки показател с ВАГа, прави, настройва от де да взема данни и тн. , накрая я ъпдейтна с най-новата БЕТА версия (дето от 2 месеца е БЕТА). Разбра и как се стартира и спира, няма вече бъгове (те са ги оправили с AUDIO Unavailable) .
Направи 5те дисплея, подбра компонентите, които според него са най-ОК и най-вече, всички се показват АКУРАТНО (без коне - те са близо и нютони) и ми го върна.
Гледа ВАГ-а , кое къде и как се показва и стигна до извода, че температурата на маслото на ПОЛАР е по-акуратна от тази, която се показва на максито, защото там ги взема от някакъв сензор 2.
56393200_823243014695488_5781407008439664640_n.jpg
Днес го сложих за 30ти път сигурно, запалих, прегледах, всичко 7точки.
Хубаво съм го бандажирал с любимото ми тиксо:
56480291_1215114968655586_3523293841937399808_n.jpg
Ето и едно видео: Като се стартира, иска си няколко секунди да зареди данните, ама аз нали съм нетърпелив- излязох и влязох пак!
Не съм я карал, но това ще го направя уикенда.
Турбото не показва за сега вакуумите, не че ни трябват, но при каране и особено при стъпка, Тошето мери и гледа 2 дни и каза, че мери изключително точно. Каквото показва ВАГ-а, това показва и ПОЛАРчето.

И така, отново ОГРОМНИ БЛАГОДАРНОСТИ на Тошето, че ако не беше той, аз никога нямаше да я направя тази работа.
Да влизам, да карам с компа и да гледам / логвам параметър по параметър , да гледам дали са точни и тн. , въобще нямаше да стане тази работа.
Къвто съм и скаран с комповете и диагностиките.
Тоше, голям си. Бая имам да черпя! [smilie=hunter.gif]
Утре или в Неделя, ще покарам и ще направя подробни клипове за всеки "екран".

Поздрави!
Изображение
Аватар
todor87

Škoda Racer

Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁

Мнение от todor87 »

ABBC3_SPOILER_SHOW
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Мнение от BlackPearl »

Днес покарах малко.
Лошото е, че нямах много гориво и не давах много газ, че до нашия ШЕЛ минавам през едни улички / обикалям , да избегна гадните чакъли и дупки от водния цикъл. Трябваше първо да заредя. Утре - пак.
Камерата, нали рядко я слагам с лепка. А после махам лепката, не хвана добре и падна- нейната мама, че после снимах с телефона.
Сега имам една дилема, Тошето да я мисли [smilie=sarcastic.gif] .
Mis: защо ми показва 2 и после става 0 На 2:30 ще се види - 2ри клип. Колата си боца, няма грешки? Колата си стреля- 6 точки е. Пак да повторя, не я раздавах много на макс.

Утре ще лепна камерата и ще снимам, че с телефона е вятър работа. [smilie=ireful1.gif]
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia III”