1.5 TSI
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
Sec8200
- Гараж: под наем
1.5 TSI
какво е чудното? все едно 1.4 е бил перфектен, толкова лоша слава има от първите генерации,че за не-"фенове" още ще го отбягват при все че текущата генерация е ок.
Както и старите 2.0 дизели имаха слава.
Ще мине време, докато озрее. И не са двама оплаващите се ... има и върнати коли. Но в Англия, тук ще е ... студена водичка,ако не ни кефи
Както и старите 2.0 дизели имаха слава.
Ще мине време, докато озрее. И не са двама оплаващите се ... има и върнати коли. Но в Англия, тук ще е ... студена водичка,ако не ни кефи
- Pijomir
- Гараж: O3 FL 1.4TSI Style 2018г.
-
socom
- Гараж: Skoda Octavia 3 FL - Vision, 1.5 TSI, DSG 7.
1.5 TSI
Здравей, двигателя е сравнително нов, предполагам и затова информацията не е много. ВАГ го монтират /ако не се лъжа/ от началото на 2017 г. За тези две години сериозни оплаквания не съм срещал в мрежата но, предполагам че, без "детски" болести и тук няма мине. Относно "кенгуру"-то за което в пишат briskoda не се ангажирам да коментирам. В този сайт а също и в другия има 2-3 теми с малко впечатления. Тази например:Hursa написа: 24.02.2019, 16:57:13 Здравейте,
Някой може ли да даде линк с по-подробно описание - за този относително нов двигател? Или да има опит с него. Официалната информация на българските дилърски сайтове на шкода и фолксваген е твърде малко.
(Темата е повторение от "другия" форум на марката. Извинявам се, но този явно се посещава повече.)
viewtopic.php?f=47&t=1412
До момента мога да споделя впечатления за моята относно разход на гориво и поведение на пътя. Ако има интерес ще напиша няколко думички утре.
-
Hursa
1.5 TSI
Благодаря!socom написа: 04.03.2019, 21:22:58 Тази например:
viewtopic.php?f=47&t=1412
До момента мога да споделя впечатления за моята относно разход на гориво и поведение на пътя. Ако има интерес ще напиша няколко думички утре.
Всъщност - най-вече такава информация търсех - споделен опит от притежатели на автомобил с такъв двигател.
(Трябваше да потърся, преди да пусна темата, сорри.)
Така, че и аз ще се радвам - ако споделите впечатленията си.
Това само за двигателите на VW ли е в сила? При дизелите - не съм срещал информация за подобен проблем.bega4kata написа: 24.02.2019, 21:43:55 Двигателите VW, оборудвани само с директно впръскване (като VW 1.5l TSI), имат общия проблем с натрупването на въглерод върху входящите отвори и всмукателните клапани. Той непрекъснато се случва поради липса на гориво като естествен пречиствател във входящите отвори. Слоят на сажди ограничава въздушния поток, намалява мощността на двигателя и води до сериозни повреди на всмукателните клапани и седлата на клапаните.
- skodko
- Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
- Обратна връзка:
1.5 TSI
Аз пък на нито една от тези които съм карал не съм усещал да придърпва тресе и т.н.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
1.5 TSI
Щото си ги карал бързо. То е много леко еднократно придърпване. Всеки път се усеща обаче. Трябва да се "рееш" лежерно за да го усетиш. Не да я караш като чужда и служебна

GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

-
socom
1.5 TSI
Здравейте, на база експлоатация до момента на моята Октавия 3 ФЛ /от началото на 092018 г./ мога да кажа че, не съм усетил проблема описван на първите страници на темата в briskoda – подскачане при потегляне /с автоматична кутия съм/. При преминаване в различните режими също, индикацията за преминаване на режим на работа на 2 цилиндъра, при мен има кръгла икона с надпис „ЕСО“, предполагам че, това е и режима в който двигателя работи на 2 цилиндъра. При прехода от 2 на 4 цилиндъра не усещам нито придърпване, нито промяна в шума от мотора. Колата с този двигател разполага с достатъчно мощност за приятно шофиране в града и извънградско, липса на динамика няма нито при изпреварване извън града нито при потегляне на светофари и т.н. При тръгване на светофар, въпреки DSG-то може да „върти“ гуми. Горното го казвам във връзка с информацията за „тъпчене“ на мотора във високите обороти, предполагам че, при спортно каране може и да е така. При „нормално“ шофиране няма проблем с ускорение и скорост. По мое скромно мнение, за „спортно“ каране има други коли с други мотори.
Относно разхода на гориво, трябва да се има предвид че, колата се кара предимно градско 8-9 км., в една посока, съответно вечер в обратна. Засичане на разход градско, следва да се прави при съобразяване с горното. Предполагам, всички са наясно че, разхода зависи от много фактори: сезон, гуми, гориво, стил на каране, джанти и т.н. Определено през зимния сезон, разхода при мен е по-висок с около 0.5 литра на 100 км. Това на база, ниски температури и смяна на литни със зимни гуми. Летните са стоковите Brigestone Turanza T001, 17х225х45. Предполагам че, при 16х205х55 разхода ще е малко по-нисък. Зимните при мен са Continental TS850 в същия размер като летните, джантите и в двата случая са TRIUS на Skoda 17х7. Горивото което зареждам е на Shell - V-Power 95. Като ориентир за среден разход: при пътуване от Стара Загора до Видин през Септември миналата година, разстояние по Е-79 с отклонение при Враца /ремонти на пътя/, разход по борд – 5,7 л. на 100, по зареждане на колонка – 5,63 / 5,65 л. на 100. Шофиране по ограниченията /колата беше на под 1000 км/. Включен климатик през 2/3 от времето, при двама човека в колата. При маршрут Стара Загора / Нова Загора по стария път, връщане по магистралата до Стара Загора, със скорост 120-130, изпреварвания до 160 и едно ускорение до малко над 180 км./ч. /със зимни гуми/, разхода е 6,2 л. на 100 км. При шофиране на къси разстояния показанията по борд са по-високи, при цел икономично шофиране, има и по-ниски разходи – засечен разход от ОМВ бензиностанцията на АМ Тракия до Пловдив /в посока Стара Загора – Пловдив/ до конната база на с. Житница показание от 4,7 л. на 100.
Относно техническа надеждност, предвид това че, първите монтирани 1.5 бензинови мотори са в продажба от две години, предполагам че, вече има коли на 60-70 хил. километра. Предвид това, до момента, не съм срещал информация за сериозни проблеми в мрежата. Пак казвам, /като и колегата Skodko/ по-горе е споделил, при мен го няма споменатия в briskoda проблем с „подскачането“ при потегляне.
Не знам колко сам бил изчерпателен, ако има конкретни въпроси, ще се опитам да отговоря.
Относно разхода на гориво, трябва да се има предвид че, колата се кара предимно градско 8-9 км., в една посока, съответно вечер в обратна. Засичане на разход градско, следва да се прави при съобразяване с горното. Предполагам, всички са наясно че, разхода зависи от много фактори: сезон, гуми, гориво, стил на каране, джанти и т.н. Определено през зимния сезон, разхода при мен е по-висок с около 0.5 литра на 100 км. Това на база, ниски температури и смяна на литни със зимни гуми. Летните са стоковите Brigestone Turanza T001, 17х225х45. Предполагам че, при 16х205х55 разхода ще е малко по-нисък. Зимните при мен са Continental TS850 в същия размер като летните, джантите и в двата случая са TRIUS на Skoda 17х7. Горивото което зареждам е на Shell - V-Power 95. Като ориентир за среден разход: при пътуване от Стара Загора до Видин през Септември миналата година, разстояние по Е-79 с отклонение при Враца /ремонти на пътя/, разход по борд – 5,7 л. на 100, по зареждане на колонка – 5,63 / 5,65 л. на 100. Шофиране по ограниченията /колата беше на под 1000 км/. Включен климатик през 2/3 от времето, при двама човека в колата. При маршрут Стара Загора / Нова Загора по стария път, връщане по магистралата до Стара Загора, със скорост 120-130, изпреварвания до 160 и едно ускорение до малко над 180 км./ч. /със зимни гуми/, разхода е 6,2 л. на 100 км. При шофиране на къси разстояния показанията по борд са по-високи, при цел икономично шофиране, има и по-ниски разходи – засечен разход от ОМВ бензиностанцията на АМ Тракия до Пловдив /в посока Стара Загора – Пловдив/ до конната база на с. Житница показание от 4,7 л. на 100.
Относно техническа надеждност, предвид това че, първите монтирани 1.5 бензинови мотори са в продажба от две години, предполагам че, вече има коли на 60-70 хил. километра. Предвид това, до момента, не съм срещал информация за сериозни проблеми в мрежата. Пак казвам, /като и колегата Skodko/ по-горе е споделил, при мен го няма споменатия в briskoda проблем с „подскачането“ при потегляне.
Не знам колко сам бил изчерпателен, ако има конкретни въпроси, ще се опитам да отговоря.
-
style34
- Гараж: Kodiaq FL, 190 TSI 4x4
1.5 TSI
Точно така - и аз съм чел доста, става въпрос за ръчна кутия. И някакъв човек му направили ъпдейт и почти изчезнало това. Но повече не съм чел.
Аз като карах Леона, макар че е 130 к.с., не знам защо, предполагам е същия двигател, също не съм усетил претрисане при изключване/включване на цилиндрите, а много внимавах дали ще се усеща. Но все пак съм я карал 1000 км само. Доста приятно върви, но на високите обороти е доста шумна и наистина почва да „тъпче“.
Разходът с темпомат на 145 км/ч Бургас-София по борд беше над 7. Не знам колегата горе как постига тези ниски стойности, но при мен това беше. Може би и защото не беше разработена.
Аз като карах Леона, макар че е 130 к.с., не знам защо, предполагам е същия двигател, също не съм усетил претрисане при изключване/включване на цилиндрите, а много внимавах дали ще се усеща. Но все пак съм я карал 1000 км само. Доста приятно върви, но на високите обороти е доста шумна и наистина почва да „тъпче“.
Разходът с темпомат на 145 км/ч Бургас-София по борд беше над 7. Не знам колегата горе как постига тези ниски стойности, но при мен това беше. Може би и защото не беше разработена.
-
socom
1.5 TSI
Да, знам. Четох първите страници /не всичко/, при така описан проблем аз лично си мисля че, ако това го има при всички 1.5 TSI трябва да се усещат въпросните промени в оборотите на двигателя и при колите с DSG-7, а аз такова нещо не съм усетил. По скоро мисля че, може би е възможни при ръчната кутия да се усеща преминаването от 4 на 2 цилиндъра и обратно. Но, отново повтарям, нито при "лежерно реене"Pijomir написа: 05.03.2019, 11:01:19 В бришкода основно оплакването е от този двигател, но окомплектован с ръчна скоростна кутия.
-
socom
1.5 TSI
Да, мотора е същия, макар че по информация от интернет турбината е друга /с променлива/ геометрия. При мен не е такава. За разхода, както казах има много фактори, при мен това да данните. За сравнение, Стара Загора до ТЕЦ Марица 2 и обратно /извън градско/ с летните гуми правех 5,2 - 5,3 разход, сега със зимните 5,7 - 5,8 л. на 100. Джантите, както казах по-горе са едни и същи. Сега сложих летните гуми на нови джанти, RC Design RC32, които трябва да са по-леки с около 2 кг. от стоковите. Ще следя как ще се отрази на разхода.style34 написа: 05.03.2019, 11:14:20 Точно така - и аз съм чел доста, става въпрос за ръчна кутия. И някакъв човек му направили ъпдейт и почти изчезнало това. Но повече не съм чел.
За уточнение, колегата сигурно сравнява разхода който посочих /6,2 л. на 100/ който посочих, за Стара Загора - Нова Загора и обратно. Написал сам че отиването е по стария път /извънградско/, връщането беше по магистралата, на самата магистрала карах по-бавно от неговите 145 км./ч. по темпомат, само при изпреварванията съм забързвал. Предполагам че, ако засичам само разход по магистрала при скорост 145-150 км./ч. разхода ще е около 7 л. на 100.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
1.5 TSI
Само дето това изкл.на цилиндрите не дава реален резултат. Да се чудят от къде да пастигнат икономия на гориво и ниски емисии
направили го с масло 0-20 чорба и с тънки сегменти и плитки бутала дето ще се кълчотят и живот няма да има това чудо.
Това са ми "черните" прогнози".За вторичния пазар говоря.
Това са ми "черните" прогнози".За вторичния пазар говоря.
GUNTER SERVICE

- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
1.5 TSI
То хубаво, правили, правили, ама накрая пак не е по-икномично от 1.4 при реална употреба. А е несравнимо по-сложно от техническа гледна точка...
Накрая като теглиш чертата... що бе Миме???
Накрая като теглиш чертата... що бе Миме???
Бееееее.....
- nrayanov
- Гараж: Mitsubishi Outlander 2.0 MiVEC CVT Instyle 4WD MY2020
Toyota Corolla 1.4 D4D Hatchback MMT SOL 2WD MY2005 - Обратна връзка: