Разпънката помага на купето да запази геометрия при натоварвания, т.е. да не се гъне.zzankov написа: 13.01.2019, 18:23:33 Утре ще ти наснимам моето,с целия битак.
Конструкция е да.
Какъв е смисълът от разпънката?
Щото....
При състезателните коли от такива няма нужда , защото има цяла клетка захваната задължително за ботушите посредством заварка.
На сток колите се слагат разпънки и доста помагат. Различните коли се гънат различно, но качвайки се на бордюр най-лесно може да се оцени каква е деформацията. Обикновено почва едно скърцане. Също добър тест е вдигане на крик и отваряне на врата.
Готините разпънки са с натяг, разбирай резба и гайка по средата. Разпънката трябва да бута навън, защото всички напрежения и удари вкарват бомбетата едно към друго динамично.
Мога да кача снимки на такива разпънки от Прелюда, който карах по писти ако ви е интересно. Общо взето е неръждаема ( в моя случай) тръба Ф30-Ф35, заварена към основа лягаща на бомбето или в случая на Прелюда беше захваната към шпилките на горните носачи излизащи през бомбето, т.е. директно на окачването което е най-добрия вариант. по дължината на тръбата се слага стругован детайл представляващ гайка с права и обратна резба от двете страни, който се навива в заварени капачки с достатъчна дебелина за резба в тръбата. Монтираш най-добре при вдигната във въздуха кола и натягаш, за да може като я пуснеш да се съпротивлява на бутането в бомбетата едно към друго. На въпросния Прелюд имаше огромен ефект и при качване на бордюр, но се усещаше много при влизане в дупка или по-голяма неравност - колата някак ги поемаше цялата,а не индивидуалното колело.
Нещо ме чопли отвътре и не мога да не вкарвам пари в кошниците, без значение какви са - което в повечето случаи е напълно безмислено.
Но май е по-добре да вкарвам пари в хобита и вещи отколкото да ги прекарам през носа и оная работа ако ме разбираш - някак по-градивно е:)
А и тази май най-малко съм я чоплил от всичките
Аз имам питане относно алкантара на тавана, ако можеш да ми дадеш малко повече информация, защото смятам да го открадна като идея от теб, благодаря за което. Пиши ми на лично ако искаш да не товарим излишно темата с подробности. Успех с последващите промени.