Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Имам опция. Интервала е 30000км
Като стане на 15к сменяваш с друго масло и после отиваш при тях да туриш кастролското.
Аз лично сменявам между 12-14к и за пръв път няма да е кастрол.
Сега съм минал около 10к със сегашното ми масло и ще туря ново.
Май равенол ще е .
Записал съм си час в D-bros за към края на седмицата и ще го умуване там.
Хвалят ми много и “Royal Purple”
Последно промяна от bondo на 03.02.2019, 11:15:40, променено общо 1 път.
Докато си в гаранция, имаш ли опция да избягаш от смяната при тях и каквото ти сложат?
Има , ама требе да ходи после да му върнат километрите някъде или да продължава да си сменя не в ЕТ.
Аз бих сменял другаде.
Смяната на масло и филтър и труд е 140лв, спрямо 400 в ЕТ.Направо не знам как се кара с Лонглайф по 20 000км,само като му видя TBN колко е и какви вискозитети има и ми става лошо
ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
bondo написа: 03.02.2019, 11:14:25
Като стане на 15к сменяваш с друго масло и после отиваш при тях да туриш кастролското.
След смяната на Кастрола с Някое истинско масло, не виждам как ще отидеш после при тия бастуни да ти набият ЛонгЛайф
ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
bondo написа: 03.02.2019, 11:14:25
Май равенол ще е .
Записал съм си час в D-bros за към края на седмицата и ще го умуване там.
Хвалят ми много и “Royal Purple”
Няма ли да гепят по филтрите, че друг е пипал? Много добре ми звучи да не сменям при тях, ама да няма драми после?
Верно, че съм с дизел, но вече трета смяна с Ravenol правя. Колата няма чести регенерации, лампата за DPF-a никога не съм я виждал да свети, а вчера чукна 200К. Не хапва маслото и при ръчкане не вдига температурата на водата (гледам си водата, щото нямам опция за темп. на маслото). За сега ще се придържам към т’ва масло, още повече, че от скоро чета добри отзиви и тук.