Октавия "SCOUT" 2.0TSI или KAROQ 2.0TDI
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- bobo80
- Гараж: Oktavia 3 VRS TDI DSG
Mercedes-Benz W212 350CDI
Добър Вечер колеги.
Както писах миналото лято ми се отдаде възможност да купя на много прилична цна една Е класа Мерцедес. Целта беше да го покарам малко колкото да избутам зимата и да го хлъзна на същата или по добра сделка. Мислех да го карам поне до пролета ,но мой приятел се претръшка и мерца е в историята.
Почти бях сигуен ,че ще си купя Кодиак но нещо сриозно съм разколебан.Та окончателно избора се сведе до Карок 2.0TDI 190ка или Скаут 2.0TSI също 190ка новия мотор. Проблема е ,че няма почти никакви отзиви за новото TSI из нета. Единствено с T-ROC мога да я сравня като задвижване, но въпреки това са различни коли.
Впечетления от собственици на Скаути са добре дошли.
Както писах миналото лято ми се отдаде възможност да купя на много прилична цна една Е класа Мерцедес. Целта беше да го покарам малко колкото да избутам зимата и да го хлъзна на същата или по добра сделка. Мислех да го карам поне до пролета ,но мой приятел се претръшка и мерца е в историята.
Почти бях сигуен ,че ще си купя Кодиак но нещо сриозно съм разколебан.Та окончателно избора се сведе до Карок 2.0TDI 190ка или Скаут 2.0TSI също 190ка новия мотор. Проблема е ,че няма почти никакви отзиви за новото TSI из нета. Единствено с T-ROC мога да я сравня като задвижване, но въпреки това са различни коли.
Впечетления от собственици на Скаути са добре дошли.
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
bobo80, стига бре,верно ли,след Мерцедес и Октавия РС искаш повдигната Фабия? ![scratch_one-s_head [smilie=scratch_one-s_head.gif]](./images/smilies/scratch_one-s_head.gif)
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
Качвал ли си се в двете? Карока е доста малък, Скаута е доста скъп, спокойно ще вземеш Кодиак? Каква е идеята да не е Кодиак, а Карок?
- bobo80
Искам нещо което да не пазя от дупки ,да се катери по тротоари, да стои пред блока без да му робувам с гаражи и не на последно място да е способно на на леки отклонения от асфалта. И двете коли отговарят на изискванията ,просто съм в чуденка дали да остана на нафта или да си купя първия бензинов автомобил от 1999г насам.
п.с. Мерца го купих за "X" пари и го продадох за X+6000 хил. пари. А и не си прдставям да карам кола на 270 000 хил. км .
п.с. Мерца го купих за "X" пари и го продадох за X+6000 хил. пари. А и не си прдставям да карам кола на 270 000 хил. км .
- slavkoff
- Гараж: подземен
- Обратна връзка:
@bobo80, мен ме кефи Карок Scout в зелен цвят и големите джанти Кратер. ![hunter [smilie=hunter.gif]](./images/smilies/hunter.gif)
![hunter [smilie=hunter.gif]](./images/smilies/hunter.gif)
VRS
- bobo80
Работя с едни Чешки производители. Поне два пъти годишно ходя при тях по работа. Преди новогодишните празници пътувах за първи път от 10г. със самолет ,че не ми се караше във сняг и студ. За четирите дни там ми дадоха служебен Кодиак на около 40хил. км. Изпълнението беше около нашия Едишън. Еми ижобщо не ми хареса. Октавията не е върха на сладоледа но почти всичко там ми е ясно. Кодиака голяма лимонка ще излезне.Rangel написа: 25.01.2019, 21:10:50 Качвал ли си се в двете? Карока е доста малък, Скаута е доста скъп, спокойно ще вземеш Кодиак? Каква е идеята да не е Кодиак, а Карок?
-
Sec8200
- Гараж: под наем
Един глас за Карок или Атека.
Двигател ти ще си прецениш.
Погледни им носачите, на О3 скаут са афиф, на Карока ако са като на Йети ще е по-здрава. Междуосията май са почти еднакви между О3 и Карока.
Виж и Карок Скаут ще излиза
Двигател ти ще си прецениш.
Погледни им носачите, на О3 скаут са афиф, на Карока ако са като на Йети ще е по-здрава. Междуосията май са почти еднакви между О3 и Карока.
Виж и Карок Скаут ще излиза
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Аз съм за.Много ми харесва,с изключение на пластмасата на вратите,където както каза Искрен,може да си я тапицираш.
ТТодоров,от кога взе от носачи да разбираш бе
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
-
Sec8200
- Гараж: под наем
гледали сме с един колега дето си скъсваше Йетито от каране по черни пътища и Октавия Скаут една до друга.
- La Furia Roja
- Гараж: Skoda Octavia V/RS APR Stage 3 IS38, Skoda Octavia Scout, Harley Davidson Fat Boy 2019 FLFBS
- Обратна връзка:
Жена ми кара такава. Аз също често я карам. 2.0Дизел 150к.с. Ръчка , Четириочка. Джанти 17ки.
ПЕРФЕКТНА. НЯМА ЗАБЕЛЕЖКА.
Стана на 70 000 вече. Кара се основно по Третокласни и Второкласни пътища, Макадами и Ниви.
Не е мръднала. В снега е като Булдозер. В калища няма закъсване.
На Жена ми Дупките не и пречат. Дере през тях направо. Две гуми 17ки високи вече ги сряза. Джантата оцелява.
Смятай как я дъни тази кола. Тя не мърда.
Возията Комфортна. Безшумна. Дизелът не се чува. Никакви скърцания и подобни къде се оплакват тук колеги от Шкодите си.
5-6 на Сто разход......... Всички екстри си има.
Стабилна в завоите въпреки високото окачване и клирънса.
Достатъчна тяга има да изпреварваш спокойно.
Само че 2.0ТСИ Скаут не виждам да се предлага.
Има 150к.с. Дизел и 184к.с. Дизел. Ръчки вече няма, а само 7ст ДСГ. Поне така показва Еуратек конфигуратора.
@bega4kata каза:
Ама всичко да ти е Рево не е геройство.Всичко им е нескопосано на тях.Като започнеш от софтуера дето сеца, минеш през колера дето не пасва и стигнем до джантите, дето според И. Пецов няма проблем да се карат с навито тиксо на главините.
Ама всичко да ти е Рево не е геройство.Всичко им е нескопосано на тях.Като започнеш от софтуера дето сеца, минеш през колера дето не пасва и стигнем до джантите, дето според И. Пецов няма проблем да се карат с навито тиксо на главините.
- Никола Иванов
- Гараж: Octavia 2 1.9TDI
Karoq 2.0TDI 4x4 DSG - Обратна връзка:
Аз когато взимах Карока, Скаута излизаше доста по-скъп при идентично оборудване и моторизация. Скаута мисля е и 15мм по-нисък от Карока -176мм. Откъм мотор, 190 ще е идеален.
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Мисля, че Скаут е по практичния избор. Ама може да е, щото не харесвам джипове. Колкото до мотора....
- TheSaint
- Гараж: Octavia RS230
- Обратна връзка:
Мен доста ми допадна Karoq при ревюта в нета. Дори с жена ми ходихме да гледаме "мострата" в ЕТ. Останахме разочаровани , беше ниско ниво на оборудване, кофти зелен цвят...а се сравняваше с polo 9n3...не впечатляваше както се очаква.
Допада ми и то много само една модификация и цвят... цената обаче твърдо НЕ...
Scout е може би перфектното решение за семейна кола в бг действителност, карал си Октавия, знаеш какво получаваш + повече практичност , която на мен примерно ми липсва с RS /за риба съм с друга кола
/
Допада ми и то много само една модификация и цвят... цената обаче твърдо НЕ...
Scout е може би перфектното решение за семейна кола в бг действителност, карал си Октавия, знаеш какво получаваш + повече практичност , която на мен примерно ми липсва с RS /за риба съм с друга кола
- bobo80
Благодаря ти за отзива. Знам ,че ти използваш колите ,а не само ги точиш.La Furia Roja написа: 25.01.2019, 23:14:02 Стана на 70 000 вече. Кара се основно по Третокласни и Второкласни пътища, Макадами и Ниви.
Има в ценовата листа нов 2.0TSI на местото на 1.8 Малко по -евтин е от дизелите. Колата ще се кара много градско и затова го заглеждам. Надявам с на разход между 10-12 дано да съм прав.
За жалост срок на доставка ,който ми дава Иван Милов в ЕТ е около 6 месеца.
-
NRG
- Гараж: Октавиа 3 2.0D
Аз карах един отровно зелен Карок тестови с 2.0D мотор (незнам колко к.с.) и беше супер умрял, сравнявайки го с моята Октавия 2.0D 150 к.с. Иначе ми хареса, беше със стъкления покрив, светъл салон. Аааа и като се качи жената да го кара, седнах отзад и беше трагедия. Верно чесъм почти 2 метра, но в Октавията има повече място и във височина и в разстояние за краката.