Нов бързак във форума

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
sonnyer

Škoda Ентусиаст

Гараж: Kia Sportage NQ5 1.6 T-gdi 150ps Manual-6 speed
Ex: Skoda Superb II FL CFGB

Нов бързак във форума

Мнение от sonnyer »

Здравейте, колеги,

Да споделя малко страничен опит с Audi A4 B8.5 - с лине assist и adaptive cruise control, по магистралата колата кара сама без ограничение във времето - стига да има добра маркировка и да не са много големи завоите. Точно както колегата го е описал.
Да не би да има някаква допълнителна настройка за сигнализация ? Аз съм изключил звуковата сигнализация. Оставил съм само вибрация на волана.

Не знам дали много се различават системите, просто давам пример.

Поздрави ! браво
Аватар
veiankov

Шкода Новак

Гараж: Superb 2.0 TSI, 272 BHP
Обратна връзка:

Нов бързак във форума

Мнение от veiankov »

Yavor Simov написа: 02.01.2019, 23:53:47
veiankov написа: 02.01.2019, 23:38:04 Чакай, чакай , какви ниски обороти , какви зверове ;) това си е бензин , трябва му да развие , максимална мощност е на над 5000. Също така моята се кара сама буквално 3 минути и почва да мрънка да държа волана :) това се оправя с бутилка вода, но не е добра идея
Колега от 0 до 100 за 5.1 секунди не е ли звяр? [smilie=sarcastic.gif]
Айде сега 5.1.... 5.5 е по реалистично, аз не съм тествал още лаунч контрол, че я пазя да се разработи...
Yavor Simov

Škoda Фен

Гараж: Skoda Superb L&K 4x4 2.0TSI 272 ps

Нов бързак във форума

Мнение от Yavor Simov »

sonnyer написа: 03.01.2019, 09:20:59 Здравейте, колеги,

Да споделя малко страничен опит с Audi A4 B8.5 - с лине assist и adaptive cruise control, по магистралата колата кара сама без ограничение във времето - стига да има добра маркировка и да не са много големи завоите. Точно както колегата го е описал.
Да не би да има някаква допълнителна настройка за сигнализация ? Аз съм изключил звуковата сигнализация. Оставил съм само вибрация на волана.

Не знам дали много се различават системите, просто давам пример.

Поздрави ! браво
Точно така е колега. [smilie=kiss3.gif] Но няма да изпадам в излишна полемика и обяснителен режим.Поздрави.
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

Нов бързак във форума

Мнение от Rangel »

Никой не иска да се обясняваш, що се пениш :)? Въпроса е, че твоя е първи Супърб така. Нашите не го могат :) или поне моя. Мен ще ми е любопитно да го покажеш на клип ако може.
Може би е от друга година като модел, но идеята е в текста.

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
didoya

Škoda Фен²

Гараж: BMW G20 330xD M-Sport

Нов бързак във форума

Мнение от didoya »

Да не би да е свързано по някакъв начин с екстрата за по-скъпият автопилот до 210 км/ч?
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Нов бързак във форума

Мнение от Rangel »

И мен ще ми е интересно да разберем, за това нека колегата не се сърди, че с недоверие подхождаме.
Аватар
zorozlatanov

Škoda Фен

Гараж: Tesla Model 3 -Dual Motor
Renault ZOE 52kWh-Red
RAM Bike XC Twoo
Обратна връзка:

Нов бързак във форума

Мнение от zorozlatanov »

T-Rock-а и Тигуана, и двете са 2018г., не държат лентата повече от 12 сек., както е показал rangel. Слагал съм малка бутилка с вода между спиците на волана и тогава си следи маркировката доста по- дълго време. Трябва да усеща, че има някакво минимално усилие. Ако са направили нещо ново е добре, но по нашите пътища колкото и да има маркировка, не е много за доверяване.
Аватар
veiankov

Шкода Новак

Обратна връзка:

Нов бързак във форума

Мнение от veiankov »

Тествах днес на моя. 12 секунди и почва да трепери и иска driver intervention. На около минута почва да спира колата и да ме кара да си слагам ръцете на волана, като вибрира и натиска спирачката.
Аватар
coverdale

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 4 FL-1,5TSI DSG 150PS MHEV, WV T-Rock 2.0TSI 190PS 4x4 DSG,M340I X Drive G21

Нов бързак във форума

Мнение от coverdale »

Моя е от края на 2016-та,на брат ми от преди няма и месец.
И двата си искат да бараш волана от време на време. [smilie=pardon.gif]
Иначе,екстрата си я ползвам доста ,особено в чужбина при по-малко натоварени магистрали(особено в Хърватска).
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Нов бързак във форума

Мнение от Rangel »

Най-вероятно колега се е объркал и леко е държал волана, неусетно и това е било достатъчно на системата. Колите нямат сертификати за автономност :)
Yavor Simov

Škoda Фен

Нов бързак във форума

Мнение от Yavor Simov »

Днес си направих на Цариградско експеримент и издържа близо 3 минути и половина.Иска от време на време едно леко докосване и после продължава пак сам да си кара и да си завива. [smilie=beach.gif]

Ето ви едно чуждо видео.Видеото е с трафик,но ако няма трафик нещата са коренно различни.Май може повече от 12 секунди.Направете си настройките и се наслаждавайте на Шкодата си.
До тук с видеата и обясненията на недоверчивите колеги.Лека вечер.
Yavor Simov

Škoda Фен

Нов бързак във форума

Мнение от Yavor Simov »

veiankov написа: 03.01.2019, 16:12:40 Тествах днес на моя. 12 секунди и почва да трепери и иска driver intervention. На около минута почва да спира колата и да ме кара да си слагам ръцете на волана, като вибрира и натиска спирачката.
veiankov post Също така моята се кара сама буквално 3 минути и почва да мрънка да държа волана :) това се оправя с бутилка вода, но не е добра идея

Колега последно 3 минути ли ти кара сама колата или 12 секунди???
Yavor Simov

Škoda Фен

Нов бързак във форума

Мнение от Yavor Simov »

coverdale написа: 03.01.2019, 16:56:16 Моя е от края на 2016-та,на брат ми от преди няма и месец.
И двата си искат да бараш волана от време на време. [smilie=pardon.gif]
Иначе,екстрата си я ползвам доста ,особено в чужбина при по-малко натоварени магистрали(особено в Хърватска).
Привет, Coverdale и за много години!!
Така е,в градски условия ме кара през даден интервал леко да докосна волана и продължава сама да си кара и да си върти волана.Интервала не е ритмичен.Обаче на първото ми извънградско със включени всички асистенти времето няма нищо общо със градските условия.Поздрави.
Аватар
coverdale

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 4 FL-1,5TSI DSG 150PS MHEV, WV T-Rock 2.0TSI 190PS 4x4 DSG,M340I X Drive G21

Нов бързак във форума

Мнение от coverdale »

Не съм го засичал,но кара доста повече от 12 секунди.Някъде около минута и почва да писка да хванеш волана и така няколко пъти докато не вземеш управлението.
Но в никакъв случай не може да се говори за автономно управление.
Все пак съм си взел колата точно за удоволствието да си я карам сам.
Аватар
veiankov

Шкода Новак

Обратна връзка:

Нов бързак във форума

Мнение от veiankov »

Yavor Simov написа: 03.01.2019, 18:43:31
veiankov написа: 03.01.2019, 16:12:40 Тествах днес на моя. 12 секунди и почва да трепери и иска driver intervention. На около минута почва да спира колата и да ме кара да си слагам ръцете на волана, като вибрира и натиска спирачката.
veiankov post Също така моята се кара сама буквално 3 минути и почва да мрънка да държа волана :) това се оправя с бутилка вода, но не е добра идея

Колега последно 3 минути ли ти кара сама колата или 12 секунди???
Привет. Нещо много се напрегна, чак почва да ме дразни тонът ти. Но за всеки случай, да поясня. Първия път говорех наизуст, защото ми се стори абсурдно ситуацията с 15те минути. Тествайки , 12 секунди е преди първото предупреждение, за да хванеш волана (тествано, проверено технически и т.н, да не говориш глупости за настройване на колата). 1 Минута е интервала, в който работи като цяло системата БЕЗ да побутваш волана преди да почне да се изключва, защото всички това ти обяснявахме , ти си говореше как не пипаш нищо. Т.е позаблуди малко нещата и излезе чист от водата. Честно казано, все ми е тая, колата е супер, карай си със здраве, ама не заблуждавай хората.

Да уточним за теб отново, Lane assist е система за стоене на колата в лентата и подпомагането на това, ползвайки осевата линия. Първото предупреждение да ПОБУТНЕШ волана е на 12 секунди , като след това започват по сериозно предупреждения като натискане на спирачката и тн. Ако ПОБУТВАШ волана може и 500 км да си караш стига да има линия, която да следи.
Публикувай отговор

Обратно към “Superb III”