Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2004г. до 2013г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Здравейте,ще използвам на колегата темата за дневни светлини,за да не пускам нова за един въпрос.Колата ми е О2 преди ф.л. с фабричен ксенон(2008г),има ли опция,чрез vag-com да си пусна дългите светлини на 30%(като дневни светлини),или това е възможно само с модул?Копчето за фаровете има опция за автоматични светлини(ако това е от значение).За халогените като DRL съм чул че става, но не искам така.
Пусни си мъглите за дневни. Светят ниско и не заслепяват, а полицаите едва ли ще се заяждат. Така или иначе, на ФЛ ДРЛ са заедно с тия за мъгла, вярно в отделни секции, но това полицая не го знае и няма как да го установи - все от едно място свети. Ако случайно ти се опъват - казваш така си е заводски колата и толкоз.
С външен модул става, ама си трябва окабеляване, пък така минаваш само с един VCDS...
Цецо75 написа: 12.12.2018, 08:20:26
но това полицая не го знае и няма как да го установи - все от едно място свети.
Цецо, имам няколко човека изгоряли по 200 евро в Сърбия с тоя модел дневни. И тук се заяждат, зависи на кой ще попаднеш. Не са толкова прости КАТ, само се правят на улави.
А може, не ме слушайте тогаз... Макар, че аз лично проблем не виждам, така или иначе халогените не заслепяват. Със сигурност не е по-зле от светодиодни лентички, отделни фарчета и прочие коледна украса дето кичат хората.
А сърбите... те са ясни. В кръчмата са душици, ама полицаите им са
За халогените правят проблем. Не може да се ползват като дневни.
Вече, като са лед и тн. по-няма проблеми.
Морковака с Фабията го бяха спирали 2пъти и се разправяше, бях го предупредил за това, че все пак са сменени с такива като дневни-лед и да се обяснява!
Имаше някъде (сега не ми се рови), тълкувание на дневни светлини, на колко СМ. трябва да е от фаровете, от калника, от земята. Тинтири-минтири!
E точно тия на Моркова дето са - са същите като от Фабия 2 РС. Там пак са на същата височина, пак светят със същата сила, пак си имат маркировката за ЕСЕ и т.н. Хайде може и да има запознати полицаи с фабиите - ама сигурно 90-95% не знаят какво се вгражда стандартно на РС - Фабия 1 или Фабия 2.
A за разстоянията пък е хептен измислено. На Фабия 2 РС - са ниско долу - на Супърб 2 и 3 са вградени във фара. На Рено клио - са в предната решетка...изобщо всичко е мазало в нашите наредби и закони. То тяхната логика и изисквания 70-80 % от колите тогава са нередовни...
Говорейки за халогените,като дневни и заяждането ,ако някой реши да се заяжда(да не чува дявола),нарочно заглеждам новите полицейски коли(тея китайските)и забелязвам ,че всички от тях използват ДРЛ през халогените за мъгла .Та ако се заядат ,ще ги накарам да ми покажат дневните на тяхната кола.А според мен и те и ние сме си извън закона !До сега са ме спирали два пъти във връзка с "акция зима" и не са го правили на въпрос,но никога не е късно
zar, двусекционни са халогените долу на Киа и Хюндай, както и на Пасат, Супърб2,Ок2. Светят дневни крайните крушки, които са различни от крушката за мъгла.
JORDITO, Имах предвид полицейските "Great Wall"-и,а не Кия!Там халогените за мъгла са кръгли,като тези на О2 РС ,Скаут че и на Фабия 1 и съм ги гледал,че нямат отделни секции.
И аз съм виждал много от тях да карат само на халогени, но мен ако ме спрът така,ще почнат да ми се правят на интересни.Както и да е...поръчал съм модула,и в понеделник съм при майстора.