Как се прави тунинг? Размисли и страсти...

Класически, редки и спортни автомобили. Теми свързани с Тунинг
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
odo

ŠKODA MASTER

Гараж: Х3 М40i

Софтуерен и хардуерен тунинг

Мнение от odo »

Ванко_СуперБи,
колега има тема за това, пиши в нея ;)
viewtopic.php?f=59&t=566
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Мнение от BlackPearl »

П.С: Мненията са преместени. [smilie=beach.gif]
Изображение
Аватар
Performance99

Škoda Фен²

Гараж: VAG
Обратна връзка:

Мнение от Performance99 »

Ванко_СуперБи написа: 06.12.2018, 17:35:45 Момчета, искам да се запозная детайлно, какво представлява ремап!
Някой може ли да ми каже, какво се променя, какви са предимствата и недостатъците при едно ремапване на автомобила?
Има ли някъде информация да почета малко, че нещо ме сърбят ръцете и мисля да отида при Сами или дон Пепи-но.Съкращава ли се живота на турбината, мотора и съединителя?
Увеличава ли се разхода градско и селско?
Много ме дразни тази турбо дупка в града и много ми се иска колата да стане по-пъргава, чувствителна и една идея по-агресивна.
Може ли да се елиминира тази турбо дупка в града...примерно искам като карам на 4-та и скоростта внезапно ми падне на 40км като натисна педала на газта и да се изстрелва...много ме изнервя това някой път в града, щото трябва да бутам на 3-та, и като бутна на трепта пък колата реагира така сякаш й свалям скоростта и ти става едно гадно на стомаха, ако ме разбирате, какво имам предвид.
Ти и сега си съкращаваш живота на колата, с 40-50км/ч на четвърта си е самоубийство [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC

Мнение от igeorgiev82 »

Ванко_СуперБи написа: 06.12.2018, 17:35:45 искам като карам на 4-та и скоростта внезапно ми падне на 40км като натисна педала на газта и да се изстрелва
Ванко_СуперБи, на колко си години и от кога имаш шофьорска книжка?
Ванко_СуперБи

Шкода Новак

Мнение от Ванко_СуперБи »

Ами като карам на 4-та примерно с 45-50 и колата пред мен намали, нали не очаквате да я доближа и да я халосам?
Вдигам си педала от газта или леко натискам спирачките в зависимост от дистанцията разбира се...и в двата случая скоростта ми от 50км ще падне на 40км и искам в такъв случай, като натисна педала и колата да реагира веднага, а не да се чуди какво да прави...ама и вие тук сте едни професори големи.
Аватар
todor87

Škoda Racer

Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁

Мнение от todor87 »

Ванко_СуперБи, по твоя казус спасението е единствено скоростна кутия с предавателни числа от MB Sprinter 312d [smilie=pardon.gif].
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Мнение от igeorgiev82 »

Ванко_СуперБи написа: 06.12.2018, 19:54:26 .и в двата случая скоростта ми от 50км ще падне на 40км и искам в такъв случай, като натисна педала и колата да реагира веднага
Това няма как да стане,трябва да свалиш предавка.
Ванко_СуперБи написа: 06.12.2018, 19:54:26 ама и вие тук сте едни професори големи.
....ама и ти си един ученик.....
Седни си-слаб 2 [smilie=sarcastic.gif]
werz

Škoda Фен²

Гараж: Купчина ламарини

Мнение от werz »

Може ли да се качат 20 конски сили с модификация на кутия за въздух и смяна на оригиналният фитър с неоригинален не перформанс(примерно Кнехт)?
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Мнение от igeorgiev82 »

Може.....Ако си учил в "Хогуортс" с Хари Потър [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Той Верца, не е случаен, щом пита, значи има нещо предивд.
Бееееее.....
Аватар
Пешо - Щангата

Škoda Racer

Гараж: Ex О1 TDI 4х4

Мнение от Пешо - Щангата »

werz написа: 11.12.2018, 00:22:47 Може ли да се качат 20 конски сили с модификация на кутия за въздух и смяна на оригиналният фитър с неоригинален не перформанс(примерно Кнехт)?

Ако колата има и други модификации и единствено кутията е ограничаващ фактор , може да качи .
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Гараж: FreakOBoost

Мнение от The Hooligan »

Само с тази модификация Не може!
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
Аватар
La Furia Roja

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia V/RS APR Stage 3 IS38, Skoda Octavia Scout, Harley Davidson Fat Boy 2019 FLFBS
Обратна връзка:

Мнение от La Furia Roja »

Ванко_СуперБи написа: 06.12.2018, 19:54:26 Ами като карам на 4-та примерно с 45-50 и колата пред мен намали, нали не очаквате да я доближа и да я халосам?
Вдигам си педала от газта или леко натискам спирачките в зависимост от дистанцията разбира се...и в двата случая скоростта ми от 50км ще падне на 40км и искам в такъв случай, като натисна педала и колата да реагира веднага, а не да се чуди какво да прави...ама и вие тук сте едни професори големи.
Много добре разбирам за какво усещане пишеш колега. Това е усещането при лек натиск на педала на газта колата веднага да реагира, независимо на коя предавка е и в какви обороти. Искаш на Четвърта както е колата, примерно да е паднала на 50-60 км/час пада там на 1700-2000 оборота и без да правиш дауншифт на трета, при лек натиск на газта колата да реагира веднага. Просто педалът да е чувствителен, а не да потъва.

При атмосферните коли това си е нормално да се случва. Особено при перфектно работеща ламбда сонда - кислород сензора. Там точно така си поема един 2.0 или 3.0л двигател. Колкото е по-голяма кубатурата, там по-добре си тръгва в ниските на висока предавка.

При турбо колите е по-различно. При тези ниски обороти, колата е във вакуум. Ако имаш буустметър, ще видиш, че стрелката на уреда ще е под Нулата на скалата му. Това значи, че колата в този момент работи на по-ниско налягане от атмосферното. Именно във вакуум. Под 1 атмосфера.
Тук в този момент турбината не надува. За да е чувствителен педалът на газта точно в този момент и колата да си поеме е необходима смес с по-ниско отношение въздух/гориво.
Повече бензин в сместа.

Заводските ни Шкоди са направени да работят при много бедна на бензин смес.
Стокова РСката мнооооооо ме дразнеше именно в този диапазон. Вакуума и момента преди да надуе турбото. Умряла, а после изведнъж тръгва.
Аз от атмосферни коли за пръв път се качих на турбо и това ме вбеси. Именно тази и слабост на колата.

С Ремап може да стане. ДА ДА ДА
Точно това най-ми хареса след Ремапа на моята РСка. Колата страшно тръгна именно във Вакуума и преди надува на турбото, който въпреки че е много по-висок от стоковия надув и турбината е по-голяма, не се усеща като подарен. Плавно си става някак и тягата се усеща по целия оборотомер.

На Четвърта от 60 не е нужно да заваряваш педала до ламарината, но колата леко си поема, педалът реагира веднага, точно като ужилена е и е много приятна за каране.
Примерно от 2000 оборота от 60 подаваш леко, тя си набира пъргаво като ужилена до 3000 и после пълна газ ако искаш, като пак не трябва до дъно да настъпваш.

Точно този момент на Вакуум колата много се влияе от Парциалното налягане на кислорода в Атмосферата.
При високо такова, колата полудява, не дава да я пипнеш.
Тук колата въобще не се влияе от студено ли е или горещо ли е навън. Може да е студено и при ниско парциално на кислорода да не върви така, както върви при жега 35Градуса и високо парциално кислородно налягане.
Много време ми отне да я разбера. Един път върви във вакуума, друг път не върви така.

Когато пък на около 80 000км смених Ламбда сондите ........ те са две при мен, колата също полудя именно в момента преди надува на турбото.
Те явно там най-много работят.

По принцип РСките ни са направени още на 1900- 2000 оборота да слагаш по-високата предавка. Така те съветва дисплея, а ДСГ версиите веднага след 1900 оборота слага следващата. Не е добре обаче колата да се изцежда на макс от подобни обороти на висока предавка.

........ за Професорите не си прав, колега.

Написаното се отнася за Ръчна скоростна кутия.
@bega4kata каза:
Ама всичко да ти е Рево не е геройство.Всичко им е нескопосано на тях.Като започнеш от софтуера дето сеца, минеш през колера дето не пасва и стигнем до джантите, дето според И. Пецов няма проблем да се карат с навито тиксо на главините.
Аватар
dimibo

Škoda Ludicrous

Гараж: Супърб 2, 2.0 TDI
Октавия 2, 1.9 TDI
V10

Мнение от dimibo »

За тея дупки единственото качествено решение е суперчарджър вместо турбо, тогава няма дупки, даваш газ колата веднага реагира.
Günter Stg 1
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Мнение от BlackPearl »

Ванка,
Дай сега, да го обясниш и за колата на колегата: Модел, мотор, турбина и да видим след ремапа дали ще стане.
[smilie=beach.gif]
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “ВИП Гараж и Тунинг”