Octavia 3 RS Revo Stage3 Бялата стрела

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Заключено
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Гараж: FreakOBoost

Мнение от The Hooligan »

Аз точно преди финала реших да вкючвам на 4-та и затова се получи този фото финиш. Въпреки всичко, след средата на пистата виждах как стрелата ме настигаше нагоре и щеше да ме мине така или иначе ако пистата беше по-дълга. Както срещу Купрата на Мишо която е с 6 скорости, нагоре във високите има голямо предимство [smilie=kiss3.gif]
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Със съдеиствието на Исятя и аз смених Юностчето,както каза Бондо,с ОЕМ тунинг.Колумбус MIB2.ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Изображение

Изображение

При Mib2 трябва да се смени и USB-то,заради това че има и МirrorLink.

Изображение

GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
skauta

Škoda Фен²

Гараж: Шкода Октавия Скаут 2 CR TDI
Шкода Фабия 1 TDI

Мнение от skauta »

Добре изглежда, но разликата в парите сигурно е осезаема и не знам до колко си заслужава, такава инвестиция, само и само да е ОЕМ, ама естествено всеки си преценява и си прави сметката.
Аватар
VALDO

Site Admin

Гараж: Škoda Octavia L&K 1.8TSI DSG
Yamaha Neo's 50 4T
Honda Forza 350
Toyota Corolla 2.0 Hybrid
Honda XL750 Transalp
Обратна връзка:

Мнение от VALDO »

И как си представяш да е китайска пръчка на точно този автомобил?!
Изображение
Аватар
skauta

Škoda Фен²

Гараж: Шкода Октавия Скаут 2 CR TDI
Шкода Фабия 1 TDI

Мнение от skauta »

Китайците отдавна не са това, което бяха, продуктите им в момента са доста конкурентни за европейския пазар и за много работи не отстъпват по- нищо съществено за много продукти, не само с това. Моето ОРИГИНАЛНО HILTI взето от магазин на хилти си пише made in china, ама не пречи за 15 години един единствен маншон да му сменя, както казах всеки си преценява, аз си изразих личното мнение и не ангажирам никои.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

На срещата в Стара Загора,специално обърнах внимание на навигацията на Жорето.Защото виждам,че доста се слагат,-от тези които той намира.Зная че намира най-качествените.Всички са много доволни.Бях осведомен,че работят и драйвинг мод режимите при Ок3.
Обаче,няма как да сложа такава на стрелата.Точно за 1 минута го реших.Много са причините.Копчетата,надписите им,подсветката,графиката на менютата....хич нищо не ми хареса за моята кола.Не работи когато не е на контакт.Съжалявам.Нищо лошо не казвам,хубави са и сигурно работят коректно,но в сравнение с ОЕМ,са вселена назад според мен.....не е колер или ауспух да го скрия.
GUNTER SERVICE
Изображение
Аватар
JORDITO

Почетен член

Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers

Мнение от JORDITO »

За тази кола само Колумбуса. Иначе честито за придобивката. Сега Чичо Ваньо докога ще търпи Болерото? [smilie=sarcastic.gif]
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
Аватар
La Furia Roja

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia V/RS APR Stage 3 IS38, Skoda Octavia Scout, Harley Davidson Fat Boy 2019 FLFBS
Обратна връзка:

Мнение от La Furia Roja »

JORDITO написа: 30.11.2018, 22:27:10 За тази кола само Колумбуса. Иначе честито за придобивката. Сега Чичо Ваньо докога ще търпи Болерото?
По този въпрос много коментирахме и дискутирахме през лятото още със Сами и Гегата.

Аз бях първоначално решил да слагам Кълъмбъса, много се запалих дори покрай Искрен, но впоследствие се отказах, защото:
- Доста са парите за подобен ъпгрейд и то секънд хенд.
- Реално не ми трябва въобще този Кълъмбъс. Няма за какво да го ползвам.
- Не е в гаранция тази екстра, защото е секънд хенд. Ако се прецака, пия една студена вода. Болерото вече даде проблеми и ми го сменяха с ново по гаранция. Явно имат проблеми Шкода с тези електроники и т.н. Не им вярвам вече по отношение на тези Мултимедии или както там се водят.
- Секънд хенд тунинг, психологически се оказа, че не мога да приема на моята кола. Никога не съм го правил до момента.
- Самуил обясни на няколко пъти, че ще дава Грешка винаги този Кълъмбъс при Чек с ВЦДСто, защото заводски компа, винаги щял да го приема като чужд елемент. Ще си работи без проблем, няма да свети ЕПЦ, но Фаулта при Чекинг щяло да го има. Психологически това също не мога да го приема.
Сега и мен ме изненада с решението си, но щом го е харесъл, да му е Честит и да му се Радва безпроблемно. [smilie=kiss3.gif]
- Харлито чака да се плаща на Пролет и усилията там се насочиха. РСката повече нищо не и трябва като тунинг. Само обслужване и газ. :)
@bega4kata каза:
Ама всичко да ти е Рево не е геройство.Всичко им е нескопосано на тях.Като започнеш от софтуера дето сеца, минеш през колера дето не пасва и стигнем до джантите, дето според И. Пецов няма проблем да се карат с навито тиксо на главините.
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Мнение от BlackPearl »

Само да вметна.
Няма значение каква медия ще се сложи: Дали на Шкода МИБ1 / МИБ2 или МИБ2.5, дали китаец или този Аплайн.
ВИНАГИ в auto-scan на VCDS-a , ще показва в червено GATEAWAY и Component Protection.
Това не е никакъв проблем, никакво отношение няма с другите компоненти, камо ли с ЕПЦ [smilie=sarcastic.gif] .

Относно цената, че се пише , да не се хвърлят така суми в пространството:
- Алпайн - 3100/3200лева.
- Колумбус от Шкода : 4300 е в жабката / 1200 с отстъпката дисплея - става 5500лв.
- Колумбус (зависи какъв МИБ е) - от 1700-2400 лева всичко
- Китаец 800-1000лева (към 399 долара е медията и после митница, агенти, еори номер (ако си го правиш ти) или просто през пощата боцаш)

Гаранцията: Относно гаранцията, освен оригиналдЪ и Алпайн (може би, защото нямам наблюдения как ще е- и при тях ще е сигурно: Пишем до централата, вземаме, пращаме до централата, после ще го върнем), другите трябва да се връщат, да се ремонтират и пак да се пращат (в Китай или в Русия). Все пак, всичко свободен избор.

Всеки сам си преценява!

Какво се печели от Колумбуса , мое неангажиращо мнение:
- оригинална визия , а не присаден
- по-голям дисплей
- навигация, войс контрол (вече активен ), камера за заден ход, повече варианти на парктроника, оффроуд и спорт дисплей, видео
- по-добър звук
- по-висока резолюция - 3D визия на информационние компоненти
- на фона на цялата кола и визията и , вече централната конзола стои много по-добре и естетически издържана, отколкото да гледаш колата : супер отвън визия и стойка, вътре с малко дисплейче и много пластмаса около него.
Изображение
Аватар
todor87

Škoda Racer

Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁

Мнение от todor87 »

BlackPearl написа: 01.12.2018, 12:41:05 - Колумбус (зависи какъв МИБ е) - от 1700-2400 лева всичко
И да не забравяме, че е "SWaP"- нат с всички кодове, в смисъл, че са активирани функции като перф.монитор, Шкода кънект и др. Това от магазина няма как да стане. [smilie=pardon.gif]
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Да, активирани са доста неща от руснака.
Искрен първи рискува, получи се добре при него. После дълго време имаше само фейслифтов Колумбус(той и още си го има) , който е целия стъкло и не ми харесва как стои. Малко като подарен индукционен котлон. Изчаквах да се появи Колумбус с копченца, защото той си е като за този модел автомобил - преди ф.л. Стои и по-красиво и интегрирано от фейсовия.
Не ми пречи, че ще свети в червено при диагностика.То със всичко освен с това, с което е излязла от завода ще свети.
Гледах всички варианти на медии, просто никоя не ми хареса повече. Рискувах с втора употреба, защото няма друга алтернатива. И спечелих [smilie=thank_you2.gif]

МНОГО ГРОЗНО БЕШЕ С ОНОВА МАЛКО ДИСПЛЕЙЧЕ. Всеки път когато се кача в колата и ме дразни. Това трябваше да престане.
И графиката една зърнеста-ужас!
GUNTER SERVICE
Изображение
Аватар
Stuci

Škoda Racer

Гараж: APR Superb
Обратна връзка:

Мнение от Stuci »

Честито! Добива завършеност интериорът. Но ето как всеки си има вкус - аз харесвам "индукционния котлон", без никакви бутони [smilie=pardon.gif]
goAPR
Аватар
dimibo

Škoda Ludicrous

Гараж: Супърб 2, 2.0 TDI
Октавия 2, 1.9 TDI
V10

Мнение от dimibo »

И аз предпочитам да ги няма врътките, дори ако за това трябва преправяне на рамката.

И все пак по-големия екран си е по- по- отвсякъде.
Günter Stg 1
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Не е нужно да се преправя рамката.
Посредством бутоните и врътките, може много лесно и интуитивно да управлаваш всички функции, без да се налага да пипаш дисплея.
Побеснявам като остават пръсти.
И котлона не е от този модел автомобил. Малко тъпо е да го сложа. Все едно да и сложа фейсови фарове [smilie=pardon.gif]
GUNTER SERVICE
Изображение
Аватар
bondo

Škoda Ентусиаст

Гараж: O3 1.4 TSI 2016

Мнение от bondo »

ОЕМ си е оем. Аз също не съм фен на афтърмаркетите въпреки,че от това което съм видял покрай Жордито мога да кажа,че са перфектни.
Разликата в подсветките ме дразни,както и визуализацията на парктроника. Ето такива неща ми правят впечатление.
Но всичко е въпрос на вкус. На Паджерото ще си сложа китайче със сигурност!
Честито за придобивката.
Заключено

Обратно към “Octavia III”