Много честа регенерация
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
gabkata
Много честа регенерация
Здравейте колеги,
Сигурно има подобна тема, но съм много объркана и нямам време да чета. От месец, месец и половина карам Шкода Октавия 2 1.6tdi и съм много доволна, но нещо ме гложди и по-скоро дразни и не знам дали е нормално или не. Колата постоянно прави регенерации през ден, през два, вчера направи и днес пак. На таблото не ми свети ауспуха нито чек-а. Ако питате как разбирам, държи около 1000 оборота на място и след като я покарам малко с по-високи обороти се оправя и работи нормално на 800. В началото като я купих ми направи впечатление и даже ходих в два сервиза за мнение, като единия е ЕТ. Казаха, че е нормално, защото я карам предимно в града. Казаха ми по-точно в ЕТ, че в такива моменти не трябва да я гася. Ами то все така се получава, че нямам възможност да я чакам или да обикалям с мръсна газ за да я угася. Моля ви дайте мнение, нормално ли е това, при вас така ли е и какво да правя.
Благодаря ви и поздрави!
Сигурно има подобна тема, но съм много объркана и нямам време да чета. От месец, месец и половина карам Шкода Октавия 2 1.6tdi и съм много доволна, но нещо ме гложди и по-скоро дразни и не знам дали е нормално или не. Колата постоянно прави регенерации през ден, през два, вчера направи и днес пак. На таблото не ми свети ауспуха нито чек-а. Ако питате как разбирам, държи около 1000 оборота на място и след като я покарам малко с по-високи обороти се оправя и работи нормално на 800. В началото като я купих ми направи впечатление и даже ходих в два сервиза за мнение, като единия е ЕТ. Казаха, че е нормално, защото я карам предимно в града. Казаха ми по-точно в ЕТ, че в такива моменти не трябва да я гася. Ами то все така се получава, че нямам възможност да я чакам или да обикалям с мръсна газ за да я угася. Моля ви дайте мнение, нормално ли е това, при вас така ли е и какво да правя.
Благодаря ви и поздрави!
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Много честа регенерация
А, не мислиш ли, че понеже е по хладно вече и за това държи по високи обороти? Бензиновата ми прави същото, а няма DPF.
-
gabkata
Много честа регенерация
Не колега, не е това. Като приключи с регенерацията оборотите падат на 800. 
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Много честа регенерация
На колко километра е колата? И горе долу колко минаваш между регенерациите?
Иначе това е положението, тези коли не са правени за основно градско каране, трябва да се води на разходки и то системно.
Иначе това е положението, тези коли не са правени за основно градско каране, трябва да се води на разходки и то системно.
Бееееее.....
-
gabkata
Много честа регенерация
На 160000+ е. Не знам на колко километра ги прави, но знам е много често. Ще гледам за в бъдеще да съм стриктна и да не я гася в такъв мил момент за нея. Много е досадно, ама щом така трябва...
Благодаря и поздрави!
Благодаря и поздрави!
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
Много честа регенерация
... или 1000лвgabkata написа: 17.11.2018, 17:03:36 На 160000+ е. Не знам на колко километра ги прави, но знам е много често. Ще гледам за в бъдеще да съм стриктна и да не я гася в такъв мил момент за нея. Много е досадно, ама щом така трябва...
Благодаря и поздрави!
- odo
- Гараж: Х3 М40i
Много честа регенерация
Иииии този въздух го диша и твоето детеRangel написа: 17.11.2018, 17:49:23... или 1000лвgabkata написа: 17.11.2018, 17:03:36 На 160000+ е. Не знам на колко километра ги прави, но знам е много често. Ще гледам за в бъдеще да съм стриктна и да не я гася в такъв мил момент за нея. Много е досадно, ама щом така трябва...
Благодаря и поздрави!и вече няма да има мили моменти
![]()
- zar
- Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx
Много честа регенерация
gabkata, Първо според мен,проучи,дали колата не е със "новия дизелГЕЙски"софтуер-ако е правено в Бг.сигурно ще го има в историята на ЕТ.Ако е с него ,това е причината за честите регенерации.При положение,че я гасиш в "мили моменти",колата си продължава регенериране след следващото палене и достигане на условията необходими за това.Днес се закачих за кола с твоя двигател и стария софтуер и последната й регенерация ,беше преди 580км.,а филтъра и беше пълен със само 18гр. сажди.(регенерация започва на 24гр.).
Dieselgate Team member
-
gabkata
Много честа регенерация
Не колега Rangel, има много теми и реклами относно премахване на ДПФ-а, но това не бих го направила макар и за без пари. Относно софтуера не знам какъв е, но едва ли е сменяван. Колата е внос, Италиянка. А относно регенерациите, когато се консултирах в ЕТ ми казаха, че ако ги прекъсвам ще ми се покачи нивото на маслото и тогава ще трябва да сменя маслото отново. И така всеки път. Не знам каква точно връзка има гърнето с маслото в двигателя, но щом човека го казва явно е така.
- Rangel
Много честа регенерация
Споко деgabkata написа: 17.11.2018, 19:08:28 Не колега Rangel, има много теми и реклами относно премахване на ДПФ-а, но това не бих го направила макар и за без пари. Относно софтуера не знам какъв е, но едва ли е сменяван. Колата е внос, Италиянка. А относно регенерациите, когато се консултирах в ЕТ ми казаха, че ако ги прекъсвам ще ми се покачи нивото на маслото и тогава ще трябва да сменя маслото отново. И така всеки път. Не знам каква точно връзка има гърнето с маслото в двигателя, но щом човека го казва явно е така.
-
gabkata
Много честа регенерация
Дано!!
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Много честа регенерация
Въпроса е колко са реални тези 160000, щом е италианка.
А светвала ли ти е лампата с филтърчето на таблото?
А светвала ли ти е лампата с филтърчето на таблото?
Бееееее.....
- enenen
- Гараж: Kia Sportage NQ5 MHEV
Много честа регенерация
Добре де, колко струва един нов ДПФ филтър?
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Много честа регенерация
Всякакви легенди се носят. Не съм видял до сега точна написана цена.
Бееееее.....
- Rangel
Много честа регенерация
Киа Спортидж - по едно време беше 14к, Лансъра му беше около 5-6к мисля.
P.S. Погледнах в eBay за Октавия 2 има за по 400-500 паунда, не е толкова зле.
P.S. Погледнах в eBay за Октавия 2 има за по 400-500 паунда, не е толкова зле.