И аз не я разбирам тази компановкаzzankov написа: 12.11.2018, 16:10:47 Някак си не разбирам СУВ с 4х2 компановка.
Впечатления от Дачия Дъстър.
Там при бензин/газ е така.
Съвет за покупка на Кодиак 4х4
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- zar
- Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx
Dieselgate Team member
-
kograman
Градски сув. Да има просвет да катери бордюри, и до някоя полянка. Толкоз.
Someone's opinion of you does not have to become your reality
-
melwin
Меган 2 - 1.6 бензин ~115 коня или поне толкова е бил преди 14 годиниSimichOil написа: 12.11.2018, 16:36:43 Е няма да е немощен, но не очаквай от този двигател с това купе и килограми чудеса. То реално и с 1000сс двигател ще върви - въпроса е какво искаш ти и какво очакваш.
Какъв е сегашния автомобил ?
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Наумил си си 'жип, ама наистина ли ти трябва? Октавия скаут няма ли да ти свърши по добра работа? Винаги съм се чудил на хората с джипове в града. Поне да имаше хибрид мотор, да пестиш малко с тока, а то.... Друг е въпроса, ако ти трябва и с представителни цели. Но ако ще е джип, нека е мощен и 4х4.
-
melwin
Октавията ми идва тясна отзад, отделно предпочитам по-високата позиция на седене определено.
- PRO
- Гараж: VAG PQ46 3T
Powered by CAXC
Карок пробва ли?
За Кодияк 1.5TSI ще е достатъчен за 160 на магистрала, но при пълен автомобил и нужда за изпреварване при нагорнище, нещата ще се случат доста трудно. Разбира се не очаквай чудеса и от дизеловия 150к.с., ще има малко повече тяга при по-натоварен автомобил. Прави са колегите, че за такъв "добитък" е най-добре най-мощният мотор. За Кодияк това е при модела RS, но от времето дадено на Нордшлайфе, става ясно, че и той не е достатъчен за супер динамика.
За градско и спокойно извънградско, няма да имаш проблеми с 1.5 бензина. Драмите ще дойдат като тръгнеш да го продаваш. Не знам след години как ще са нещата за дизела, но само ако се въведат някакви мега забрани, ще е по-трудно да се "отървеш" от 2.0TDI.
За Кодияк 1.5TSI ще е достатъчен за 160 на магистрала, но при пълен автомобил и нужда за изпреварване при нагорнище, нещата ще се случат доста трудно. Разбира се не очаквай чудеса и от дизеловия 150к.с., ще има малко повече тяга при по-натоварен автомобил. Прави са колегите, че за такъв "добитък" е най-добре най-мощният мотор. За Кодияк това е при модела RS, но от времето дадено на Нордшлайфе, става ясно, че и той не е достатъчен за супер динамика.
За градско и спокойно извънградско, няма да имаш проблеми с 1.5 бензина. Драмите ще дойдат като тръгнеш да го продаваш. Не знам след години как ще са нещата за дизела, но само ако се въведат някакви мега забрани, ще е по-трудно да се "отървеш" от 2.0TDI.
TSI Team
- gdadov
- Гараж: Octavia 3FL, 1.8TSI, DSG, 180к.с.
Аз подкрепям мненията, че ако ще е Кодиак задължително 4Х4, няма смисъл от SUV тогава освен ако няма да го кара жената само на градско, какъвто не е твоя случай до колкото разбирам.
Помисли наистина за Октавия Скаут ако наистина off road карането няма да е по-екстремно. Отзад по мое мнение има предостатъчно място и разликата с Кодиак-а не е внушителна в това отношение. Ако финансите не са фактор взимай Кодиак и няма какво да го мислиш. Минимум 150кс...абсолютен минимум.
Помисли наистина за Октавия Скаут ако наистина off road карането няма да е по-екстремно. Отзад по мое мнение има предостатъчно място и разликата с Кодиак-а не е внушителна в това отношение. Ако финансите не са фактор взимай Кодиак и няма какво да го мислиш. Минимум 150кс...абсолютен минимум.
- zar
- Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx
Подкрепямgdadov написа: 12.11.2018, 19:42:48 Аз подкрепям мненията, че ако ще е Кодиак задължително 4Х4, няма смисъл от SUV тогава освен ако няма да го кара жената само на градско, какъвто не е твоя случай до колкото разбирам.
Dieselgate Team member
- zzankov
- Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp
СУВ 4х2 някакси изглежда като,Искам СУВ,ма нямам достатъчно кинти.
Колко е разликата в парите между Кодиак и Октавиа Скаут?
Колко е разликата в парите между Кодиак и Октавиа Скаут?
- bondo
- Гараж: O3 1.4 TSI 2016
Аз съм на мнение,че моторите са прекрасни било то дизел или бензин с 150 коня. Човека сам каза,че не е състезател и рядко вдига скорости над 160
https://www.auto-data.net/bg/skoda-kodi ... -4x4-31644
9.8 e прекрасно ускорение до 100км/ч ,200 км предостатъчна макс скорост.
Аз в случая бих избрал дизеловият вариант,заради нютоните които има и предполагам по-добрата надеждност в дългосрочен план.
С този шлеп ще нашляпаш половината средностатистическъи автомобили които масово ускоряват по над 11с. до 100км
Естествено,че 190 коня ще е по -приятен за каране.
Ама не се връзвай на приказки от сорта на” ако се натовари няма да може да отлепи”
Това не е 1.6 16v астматик.
Скачай смело само на 4х4, сув на предно е най-големия смях евър,би ме било срам да го карам и да въртят само предните колела...
https://www.auto-data.net/bg/skoda-kodi ... -4x4-31644
9.8 e прекрасно ускорение до 100км/ч ,200 км предостатъчна макс скорост.
Аз в случая бих избрал дизеловият вариант,заради нютоните които има и предполагам по-добрата надеждност в дългосрочен план.
С този шлеп ще нашляпаш половината средностатистическъи автомобили които масово ускоряват по над 11с. до 100км
Естествено,че 190 коня ще е по -приятен за каране.
Ама не се връзвай на приказки от сорта на” ако се натовари няма да може да отлепи”
Това не е 1.6 16v астматик.
Скачай смело само на 4х4, сув на предно е най-големия смях евър,би ме било срам да го карам и да въртят само предните колела...
- odo
- Гараж: Х3 М40i
Защо да е смешно “СУВ” само на предно?
Първо това не е СУВ, а паркетник.
Човека описва къде и как ще ходи и че реално не му трябва 4х4.
То ако ще е рошава гарга да взима vRS, защото и тия 190 коня са смешни![search [smilie=search.gif]](./images/smilies/search.gif)
Аз в неговият случай бих взел 4х4-то защото е с дизеловият мотор.
Първо това не е СУВ, а паркетник.
Човека описва къде и как ще ходи и че реално не му трябва 4х4.
То ако ще е рошава гарга да взима vRS, защото и тия 190 коня са смешни
Аз в неговият случай бих взел 4х4-то защото е с дизеловият мотор.
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
Мисля, че първо трябва да отидеш до ЕТ и да тестваш каквото има налично. След това вече ще имаш и ти самия някакво мнение.
https://www.auto-data.net/en/skoda-octa ... -dsg-28343 - Скаута
https://www.auto-data.net/en/skoda-kodi ... -4x4-31103 - Кодиак
Размерите са незначително различни. Кодиак има малко по-голям багажник.
Задължителен тест направи и кажи какво ти е мнението.
https://www.auto-data.net/en/skoda-octa ... -dsg-28343 - Скаута
https://www.auto-data.net/en/skoda-kodi ... -4x4-31103 - Кодиак
Размерите са незначително различни. Кодиак има малко по-голям багажник.
Задължителен тест направи и кажи какво ти е мнението.
- bondo
- Гараж: O3 1.4 TSI 2016
Защото единственото предимство на SUV пред лекия автомобил е високия клиренс и сигурността в зимни условия.
Тоя шлеп с предно,ще се закопава два пъти повече в снега от нормална лека кола.
Знаеш ли колко съм се смял на разни сувчета ,когато ходя на ски и не могат да преодолеят най -малкото баирче и слизат да бутат...
Ако няма 4х4 просто няма смисъл да се купува само и само да седя на високо.
Абсурдно е,взимам си суперб с повече екстри и комфорт...
Тоя шлеп с предно,ще се закопава два пъти повече в снега от нормална лека кола.
Знаеш ли колко съм се смял на разни сувчета ,когато ходя на ски и не могат да преодолеят най -малкото баирче и слизат да бутат...
Ако няма 4х4 просто няма смисъл да се купува само и само да седя на високо.
Абсурдно е,взимам си суперб с повече екстри и комфорт...
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Що не каза че си волейболистmelwin написа: 12.11.2018, 19:08:08 Октавията ми идва тясна отзад, отделно предпочитам по-високата позиция на седене определено.
За високо седене, само предно и място бол виж някой ван
- bobo80
- Гараж: Oktavia 3 VRS TDI DSG
Mercedes-Benz W212 350CDI
Кодиак или кола с подобни размери само на предно е супер грешка. При малко повече багаж и четири човека вътре предницата олеква и при най малкото лъзгаво става смях. Дори смятам ,че е опасно. Защото с мегана няма да тръгнеш там където ще се престрашиш със мечката, ама ако мечката е с парализирани задни крака става коффти. Имали сме в семейството няколко паркетника на 4x4 и повярвай ми апетита идва с яденето. Като усетиш "щар по щар" задвижването ще отведеш теб и семейството си на места ,които си заслужават разликата в парите.
пп.Стара офф-роуд поговорка гласи: "Колкото по-голям и мощен е джипа от толкова по-далеч го тегли трактора"
пп.Стара офф-роуд поговорка гласи: "Колкото по-голям и мощен е джипа от толкова по-далеч го тегли трактора"