Съвет за покупка на Кодиак 4х4
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
melwin
Здравейте,
Нов съм във форума, както и в света на шкода, така че имам нужда от съвет, който ще се радвам да предоставите. Предстои ми покупка нов автомобил и съм се насочил към Кодиак. Голямата чуденка в момента е дали имам нужда от 4х4 и по-конкретно, колебанието ми в момента е свързано с тези два модела:
бензин, TSI / 110 kW / 150 к.с., ACT, 7DSG ( 1546кг )
или
дизел, TDI / 110 kW / 150 к.с., DPF, 7DSG, 4x4, SCR **. ( 1740кг )
Като цяло съм отхвърлил варианта бензин с 4х4 и дизел 190 4х4, тъй като разходът на гориво и цената са прекалено високи. Карам по около 15000 км на година и не мисля, че имам нужда от по-мощните варианти, тъй като изключително рядко вдигам над 150-160 на магистралата. От време на време се случва да се отиде на планина уикенда по малко по-черни пътища, както и да се ходи зимата до някой ски курорт, но това изчерпва офроуд-а, който предвиждам.
Живея в София и шофирам предимно по градски пътища - с оглед на това автоматикът ми е задължителна екстра, но големият е за 4х4. Та дайте съвет - нужно ли е предвид стила ми на каране , заслужава ли си наистина предвид тези близо 200кг отгоре? За малко да забравя - не планирам да тегля нищо с автомобила, ако това също има значение.
Нов съм във форума, както и в света на шкода, така че имам нужда от съвет, който ще се радвам да предоставите. Предстои ми покупка нов автомобил и съм се насочил към Кодиак. Голямата чуденка в момента е дали имам нужда от 4х4 и по-конкретно, колебанието ми в момента е свързано с тези два модела:
бензин, TSI / 110 kW / 150 к.с., ACT, 7DSG ( 1546кг )
или
дизел, TDI / 110 kW / 150 к.с., DPF, 7DSG, 4x4, SCR **. ( 1740кг )
Като цяло съм отхвърлил варианта бензин с 4х4 и дизел 190 4х4, тъй като разходът на гориво и цената са прекалено високи. Карам по около 15000 км на година и не мисля, че имам нужда от по-мощните варианти, тъй като изключително рядко вдигам над 150-160 на магистралата. От време на време се случва да се отиде на планина уикенда по малко по-черни пътища, както и да се ходи зимата до някой ски курорт, но това изчерпва офроуд-а, който предвиждам.
Живея в София и шофирам предимно по градски пътища - с оглед на това автоматикът ми е задължителна екстра, но големият е за 4х4. Та дайте съвет - нужно ли е предвид стила ми на каране , заслужава ли си наистина предвид тези близо 200кг отгоре? За малко да забравя - не планирам да тегля нищо с автомобила, ако това също има значение.
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
С тези мотори,не виждам смисъл от Кодиак,по добре Октавия Скаут предвид офроуд излизанията.Ако мислиш,че 150к.с.на дизел,ще гори по малко,на тоя туч с аеродинамика на табуретка.......
.Джип се взима възможно най големия мотор.Поне това е моето мнение.
- digitalundgrd
- Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo
Колега, колкото хора пишат, толкова различни мнения ще чуеш. По-скоро си отговори на въпросите : до сега какво си карал и къде си стигал.
Тоест, ако до сега си карал колата Х на предно и си стигал до там, за където си тръгнал и не предвиждаш да "усложняваш" маршрутите, то 4х4-то ти е излишно според мен, още повече щом караш предимно в града.
От друга страна пък всеки 2ри ще ти каже "плащаш за джипка, пък ще караш кола на предно"![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
Тоест, ако до сега си карал колата Х на предно и си стигал до там, за където си тръгнал и не предвиждаш да "усложняваш" маршрутите, то 4х4-то ти е излишно според мен, още повече щом караш предимно в града.
От друга страна пък всеки 2ри ще ти каже "плащаш за джипка, пък ще караш кола на предно"
- yep4u
- Гараж: Octavia 3 FL 1.8TSI DSG 4x4
Аз пък като такъв, който кара 4x4 ще ти кажа така - ако цената не ти е проблем и както доста хора тук ще изтъкнат "по-скъпото обслужване" на допълнителните килца, скачай смело за 4x4. Джип е все пак да го... Като е гарга, да е рошава. А и то не е перманентно задвижено, така че в градски условия ще си си с предно общо взето. Разходът също е финансов фактор. ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Аз съм за 150 тди 4х4.Идеята на Джипката да е с по добра проходимост.
За леката кола съм против 4х4,но за Сувчето задължително.
За леката кола съм против 4х4,но за Сувчето задължително.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
- Бай Онзи
- Гараж: Octavia 3 FL, Vision, 184 Hp, 4x4, DSG.
Категорично 4х4.
- odo
- Гараж: Х3 М40i
Според мен Кодиака ще е далеч по-добре с 2,0 TDI спрямо 1,5 TSI.
Освен това не съм сигурен дали DSG-та са еднакви или едната е със сухите съедините.
Освен това не съм сигурен дали DSG-та са еднакви или едната е със сухите съедините.
-
melwin
Ако има значение - до сега съм карал лека кола с предно, не и SUV, както и само бензин, никога дизел. Отделно - само веднъж зимата ми се наложи да се връщам, но тогава бяхме тръгнали към чудните мостове, а пътят беше заледен и заснежен.
- ЦецоNOL
- Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА - Обратна връзка:
Възможно най-големият мотор
4х4
4х4

ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
-
Sec8200
- Гараж: под наем
Кодиак 190кс 4х4
150кс на предно - ок
и пак .. зависи от парите,които ти се дават и нуждите ти.
150кс на предно - ок
и пак .. зависи от парите,които ти се дават и нуждите ти.
- zzankov
- Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp
Някак си не разбирам СУВ с 4х2 компановка.
Впечатления от Дачия Дъстър.
Там при бензин/газ е така.
Впечатления от Дачия Дъстър.
Там при бензин/газ е така.
- Вероломния Кръчмар
- Гараж: Octavia 3 PF Vision+ 1.4 TSI - Victoria
- Обратна връзка:
Миналата година декември месец, на събитие, организирано от Еуратек в София, се повозих на 1.4 бензин, 4х4, 6М - динамична и пъргава кола, изобщо не личеше този мотор да се затруднява с това купе.
Още го има този тестови модел в Надежда, може да се обадите и да си запишете час за тестово шофиране.
Тогава, със зверските натискания по уличките около Шоурума в Надежда и предивид факта, че колата беше на 1050 км само, разхода и закова на 9.5/100.
1.5 бензин смятам, че също ще Ви хареса, макар и във вариант 7DSG и само с предно задвижване.
Ако се спрете на него и не взимате налична кола, горещо препоръчвам да си поръчате "Избор на режим за шофиране", доста полезна екстра, особено за града.
Необвързващо мнение на нелечимо болен petrol fan.
Поздрави.
Още го има този тестови модел в Надежда, може да се обадите и да си запишете час за тестово шофиране.
Тогава, със зверските натискания по уличките около Шоурума в Надежда и предивид факта, че колата беше на 1050 км само, разхода и закова на 9.5/100.
1.5 бензин смятам, че също ще Ви хареса, макар и във вариант 7DSG и само с предно задвижване.
Ако се спрете на него и не взимате налична кола, горещо препоръчвам да си поръчате "Избор на режим за шофиране", доста полезна екстра, особено за града.
Необвързващо мнение на нелечимо болен petrol fan.
Поздрави.
Последно промяна от Вероломния Кръчмар на 12.11.2018, 16:19:36, променено общо 2 пъти.
ТТодоров "Гестапото" - Следвай 11-тата Божа заповед, момче. Тя гласи "Ни съ пръй!"
Stuci - Калпазани има при всяка марка, ама такива изтърбушеняци като нас, дет' ядем боб в подземията - НЯМА !!!
Stuci - Калпазани има при всяка марка, ама такива изтърбушеняци като нас, дет' ядем боб в подземията - НЯМА !!!
- SimichOil
- Гараж: Toyota RAV4 - Plug-in Hybrid
- Обратна връзка:
Супърб 3 с 190к.с. DSG - 4x4 си е тромав, а какво остава за Кодиака ? За 150к.с. пък изобщо и дума да не става за Кодиак. Като ще е гарга, да е реактивна. Задължително да е 190, ДСГ, 4х4.
-
melwin
Искам да дам още едно пояснение - в момента карам автомобил с 152 Nm/4200 rpm. Бензиновия кодиак е с 250Nm/1500-3500rpm. Наистина ли мислите, че ще е немощен?
- SimichOil
- Гараж: Toyota RAV4 - Plug-in Hybrid
- Обратна връзка:
Е няма да е немощен, но не очаквай от този двигател с това купе и килограми чудеса. То реално и с 1000сс двигател ще върви - въпроса е какво искаш ти и какво очакваш.
Какъв е сегашния автомобил ?
Какъв е сегашния автомобил ?