Има ли някой, който вече има шум в задните спирачки при спиране от по-висока скорост (140/160 до 100-90)?
Шума ми е трудно да опиша. Може би е като чукане на ABS, но не е ABS, защото се появява всеки път. Чува се и от двете страни. Може би като монотонно тракане все едно караш по павета. Иначе без пипане на спирачката всичко си е 6. Няма вибрации, шумове и т.н. Газ и музиката на 6 ... е само малко потраква при спиране
При първите 200 км. се проявяваше само първите 5 км. ако не е карана колата и е седяла в гараж. Т.е. диска се изчиства от ръждата или зацапаното. След като направих 8000 км. и сега е на 10700 км. се чува при всяко спиране.
От ЕТ вдигат ръце, казват, че всички са така и ядат много задни накладки. Т.е. на 1 смяна на предни се сменят 2 задни. Има случаи на 80 хил. сменени 8 комплекта задни.
От ЕТ имат предположения, но не са официални, че Auto-Hold, т. е. автоматичното спиране явно нещо не е проектирано както трябва. Друг вариант е некачествени накладки или просто колата е много тежка за тези спирачки.
Този проблем със задните накладки/спирачки го имало при 1, но при 2 го оправили и сега при 3 пак се появил. Много лесно се вижда, защото предните дискове са чисти, а задните са на накладки. Погледнах и други Superb-и 3 на паркинга, които чакаха за сервиз и положението на диска беше същото.
Аз се бях насочил веднага, че дисковете са криви, но ме отбиха от тази теория, защото си знаели за какво става дума, но нямат решение.
На този етап пробваха да изчистят задните дискове с дърпане на ръчна при висока скорост (130-140) и така няколко пъти с надеждата да се изчисти диска от наслоените накладки. Колата спира много яко
Добре, че беше колана иначе да съм изхвърчал през джама.
Препоръката е следващите 2-3 хил. км. да се кара без Auto-Hold. Става дума за Skoda Superb 3 2.0 CR, 4x4 комби с гуми 215/55R17 7JxET40 и ръчни скорости от 2018 г.
Интересно ми е има ли други в същото положение и дали има значение скоростната кутия, защото при ръчни скорости се включват само задните спирачки при ползване на Auto-Hold. При автоматика предполагам крака е винаги на спирачката и я няма тази драма ...или там няма Auto-Hold

"