И ако някой може да ми обясни защо в МЕИ/ТУ требе да учиш 2-3 години математика и физика и тн, за да станеш програмист или ИТ батка, ще съм му вечно благодарен...или дори защо се влиза с изпит по математика?!? На бас, че 2/3 от завършилите там не ползват математиката за нищо в професионалния си живот след ТУ.
В същото време имам инженерна специалност от университета извън бг, в който ме приеха по документи и в който имах 1 семестър математика, която съм учил в 10ти клас и физика (статика по-точно)- а на изпита трябваше да чертаем на един софтуер, вместо да съм научил формули на изуст или незнам си кой закон на Нютон...
Преди година и нещо един американец ми писа по един проект за пропан бутан и едни резервоари... вика "абе тука смятам масата на един резервоар и нещо ми излиза много тежък - можеш ли да видиш къде е грешата"...
Влезнах в уча.се намерих формулата за лице на цилиндър и стъпка по стъпка почнах да смятам ... открих му грешката и лично му благодарих, че 25 години по-късно след като съм учил формулата за лице на цилиндър най-накрая ми се е наложило да я използвам в живота си.
И до ден днешен не намирам никакво приложение на всички вектори, косинуси и тн шитни дето са ме карали да уча в училище и които вие сте учили И в ТУ....
Сори за офтопика