Автостъкла - смяна, ремонт, затъмняване

Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Аватар
bobo80

Škoda Фен²

Гараж: Oktavia 3 VRS TDI DSG
Mercedes-Benz W212 350CDI

Octavia 3 FL 1.8TSI DSG 4x4 - yep4u

Мнение от bobo80 »

При Октавиата има според мен някаква недомислица в аеродинамиката на предницата. Никога не съм имал кола с толкова мухи по предния джам. Същото важи и за камъчета. Това направи впечатление и на новия собственик на моята колата.
Преди около месец пътувахме заедно до Белград. Карахме с еднаква скорост около 130-140 км/ч. Минахме целия път без спиране. Като спряхме пред хотела на Октавията стъклото беше като касапница от размазани мухи, на колата с ,която бях аз същото беше по радиаторната решетка и само две три мушици на джама.
Ситните точици за ,които говорите се появяват от песачинки завихрени от колите отпред, при висока скорост са като песакоструй.
Абсолютно съм убеден и в разликата в твърдоста на стъклата. Няма иначе нормално обяснение на това как на кола на 250К км. стъклото изглежда същото като на кола на 18К км.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

ХМ, в това с аеродинамиката също има резон...
Бееееее.....
Аватар
yep4u

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 3 FL 1.8TSI DSG 4x4

Мнение от yep4u »

Смяната явно ще отпадне, аз също не искам да си пипам стъклото въобще...
Този от Горубляне го гледах снощи и може да му звънна да видяв какво може да предложи. skauta, няма да бързам като цяло, така че ако имаш отзиви пиши да кажеш какво е станало при теб.
Иначе относно факторите за всички тези поразии по стъклото със сигурност са няколко, но определено стъклото не е здраво въобще - спрямо останалите нови коли и особено старите. Аз сравнянвам с колите на моите познати и приятели и не съм виждал нещо подобно дори на 15 годишни коли, които се карат доста по-често и по-бързо от моята.
Аватар
TheSaint

Škoda Racer

Гараж: Octavia RS230
Обратна връзка:

Мнение от TheSaint »

Аз лепих в Горубляне сред кято Ники ми го препъръча. Говорихме надълго и нашироко с човека докато той работеше...За люспи май няма много шанс за "ремонт" Той оправя пукнатини, мн е важно сред като си "чатнете" стъклото да го запазите от замърсяване/ прах или вода/ - едно тиксо отгоре върши работа. Сред това се пробива центъра на "снежинката" с финна бургия и се вкарва полимер. Ако имате късмет и не сте замърсили "раната" той ще попълни всички лъчи и остава следа като от малко петно от мушичка...но може и някой лъч да е "запушен". Цепенето спира и си карате така. Мен не ме дразни моя "проблем".. карайки огледалото го скрива но и аз си имам нови малки люспички тук там...Явно малко преди да изтече срока на възлагателнотао писмо ще сменям стъкло...но още 2 г ще си карам така
Аватар
skauta

Škoda Фен²

Гараж: Шкода Октавия Скаут 2 CR TDI
Шкода Фабия 1 TDI

Мнение от skauta »

Изображение
[url=[img]https://i.imgur.com/WgHcBbfh.jpg[/img][/url
Днеска направих ремонта. На първата снимка се вижда какво беше и на втората резултата. Лошото е че повече от месец съм карал така и имаше замърсяване естествено но въпреки това момчето се постара доста и аз съм доволен. Той също каза, че тия работи трябва да се правят веднага, да не се отлага и резултата ще е още по-добър. При него предимството е че ти идва, където му кажеш на място и не ходиш да си губиш времето по сервизи, като се съобразява и с часовете, кога ти е удобно.
Аватар
skauta

Škoda Фен²

Шкода Фабия 1 TDI

Мнение от skauta »

Съмнявам се някой да направи нещо повече, ето и телефона: 0885325590-Данчо, ако решиш.
Аватар
yep4u

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 3 FL 1.8TSI DSG 4x4

Мнение от yep4u »

skauta, супер мерси много за споделянето на резултата и контакта. Със сигурност ще звънна на някой тея дни да го погледне, защото моята точица/люспа е доста по-малка от това, което виждам при теб. Забелязва се, но трябва да я намериш първо. Иначе при тебе нещата изглеждат супер как са се получили.
Аватар
skauta

Škoda Фен²

Шкода Фабия 1 TDI

Мнение от skauta »

Успех, да пишеш после. :)
style34

Škoda Фен²

Гараж: Kodiaq FL, 190 TSI 4x4

Мнение от style34 »

Здравейте, днес чух как едно камъче се удари в колата и бам - цъфна една люспа на предния прозорец.
Колата е Октавия 3. Имам каско, но като чета тук не препоръчвате смяна. Тези, които са правили подобни люспи могат ли да споделят цени и най-вече след това проблемът решен ли е окончателно или след време пак се проявява?
20190329_175322.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Аватар
skauta

Škoda Фен²

Шкода Фабия 1 TDI

Мнение от skauta »

Няма нищо окончателно, след проблема си личи, но не толкова дразнещо, на предната страница се вижда резултата, сам си прецени.
Аватар
deas

Škoda Фен

Гараж: Octavia 1.9

Мнение от deas »

style34, ако ще ремонтираш люспата колкото по-скоро, толкова по-добър резултат.
tuningmania

ŠKODA MASTER

Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.

Мнение от tuningmania »

До "style34" - Веднага при появата на такава пукнатина е хубаво да се залепи тиксо върху нея, за да не влиза мръсотия в шуплите. Относно Лепенето, трябва Специалист да погледне, да прецени дълбочината на шуплите. Има шанс да стане почти незабележимо. След тиксото и преди Специалиста - Заведи Щета при "Каско"-Застрахователя.
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Аватар
skauta

Škoda Фен²

Шкода Фабия 1 TDI

Мнение от skauta »

tuningmania написа: 29.03.2019, 20:53:37 До "style34" - Веднага при появата на такава пукнатина е хубаво да се залепи тиксо върху нея, за да не влиза мръсотия в шуплите. Относно Лепенето, трябва Специалист да погледне, да прецени дълбочината на шуплите. Има шанс да стане почти незабележимо. След тиксото и преди Специалиста - Заведи Щета при "Каско"-Застрахователя.
Не знам дали е добра идея, веднага ще наложат смяна, не ремонт. [smilie=nea.gif]
tuningmania

ŠKODA MASTER

Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.

Мнение от tuningmania »

До "skauta" - Желанието на Собственика е малко преди Желанието на Застрахователя. Собственика Желае Изплащане на Щетата по Експертна Оценка. Ако няма да се сменя стъклото (тоест - се поеме риска, че след Ремонт на пукнатината, може след време пак да се появи), е по-изгодната възможност за Собственика. И все пак, просто даваме насоки на Колегата - Решението си е Лично негово. Няколко Глави мислят по-добре от една [smilie=sarcastic.gif]
Последно промяна от tuningmania на 29.03.2019, 21:13:22, променено общо 1 път.
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
style34

Škoda Фен²

Гараж: Kodiaq FL, 190 TSI 4x4

Мнение от style34 »

Тиксо сложих. Отгоре като се пипа се усеща съвсем малка дупчица. В понеделник още ще се опитам да я оправя.
За каското това ми е интересно - каква е практиката. Ново ли изписват винаги? И какво? Не ми се иска различно от оригинално.
Нямам против да го сменя, и без това е понадрскано от чистачки. Но какво ще изпишат и как и къде ще го монтират ме притеснява.

Подобен ремонт е около 30-40 лева, така че изобщо няма да се занимавам с Каско ако се реша на ремонт.

Мерси на всички за съветите!
Публикувай отговор

Обратно към “Съвети за нашите шкоди”