Автостъкла - смяна, ремонт, затъмняване
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- bobo80
- Гараж: Oktavia 3 VRS TDI DSG
Mercedes-Benz W212 350CDI
Octavia 3 FL 1.8TSI DSG 4x4 - yep4u
При Октавиата има според мен някаква недомислица в аеродинамиката на предницата. Никога не съм имал кола с толкова мухи по предния джам. Същото важи и за камъчета. Това направи впечатление и на новия собственик на моята колата.
Преди около месец пътувахме заедно до Белград. Карахме с еднаква скорост около 130-140 км/ч. Минахме целия път без спиране. Като спряхме пред хотела на Октавията стъклото беше като касапница от размазани мухи, на колата с ,която бях аз същото беше по радиаторната решетка и само две три мушици на джама.
Ситните точици за ,които говорите се появяват от песачинки завихрени от колите отпред, при висока скорост са като песакоструй.
Абсолютно съм убеден и в разликата в твърдоста на стъклата. Няма иначе нормално обяснение на това как на кола на 250К км. стъклото изглежда същото като на кола на 18К км.
Преди около месец пътувахме заедно до Белград. Карахме с еднаква скорост около 130-140 км/ч. Минахме целия път без спиране. Като спряхме пред хотела на Октавията стъклото беше като касапница от размазани мухи, на колата с ,която бях аз същото беше по радиаторната решетка и само две три мушици на джама.
Ситните точици за ,които говорите се появяват от песачинки завихрени от колите отпред, при висока скорост са като песакоструй.
Абсолютно съм убеден и в разликата в твърдоста на стъклата. Няма иначе нормално обяснение на това как на кола на 250К км. стъклото изглежда същото като на кола на 18К км.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
- yep4u
- Гараж: Octavia 3 FL 1.8TSI DSG 4x4
Смяната явно ще отпадне, аз също не искам да си пипам стъклото въобще...
Този от Горубляне го гледах снощи и може да му звънна да видяв какво може да предложи. skauta, няма да бързам като цяло, така че ако имаш отзиви пиши да кажеш какво е станало при теб.
Иначе относно факторите за всички тези поразии по стъклото със сигурност са няколко, но определено стъклото не е здраво въобще - спрямо останалите нови коли и особено старите. Аз сравнянвам с колите на моите познати и приятели и не съм виждал нещо подобно дори на 15 годишни коли, които се карат доста по-често и по-бързо от моята.
Този от Горубляне го гледах снощи и може да му звънна да видяв какво може да предложи. skauta, няма да бързам като цяло, така че ако имаш отзиви пиши да кажеш какво е станало при теб.
Иначе относно факторите за всички тези поразии по стъклото със сигурност са няколко, но определено стъклото не е здраво въобще - спрямо останалите нови коли и особено старите. Аз сравнянвам с колите на моите познати и приятели и не съм виждал нещо подобно дори на 15 годишни коли, които се карат доста по-често и по-бързо от моята.
- TheSaint
- Гараж: Octavia RS230
- Обратна връзка:
Аз лепих в Горубляне сред кято Ники ми го препъръча. Говорихме надълго и нашироко с човека докато той работеше...За люспи май няма много шанс за "ремонт" Той оправя пукнатини, мн е важно сред като си "чатнете" стъклото да го запазите от замърсяване/ прах или вода/ - едно тиксо отгоре върши работа. Сред това се пробива центъра на "снежинката" с финна бургия и се вкарва полимер. Ако имате късмет и не сте замърсили "раната" той ще попълни всички лъчи и остава следа като от малко петно от мушичка...но може и някой лъч да е "запушен". Цепенето спира и си карате така. Мен не ме дразни моя "проблем".. карайки огледалото го скрива но и аз си имам нови малки люспички тук там...Явно малко преди да изтече срока на възлагателнотао писмо ще сменям стъкло...но още 2 г ще си карам така
- skauta
- Гараж: Шкода Октавия Скаут 2 CR TDI
Шкода Фабия 1 TDI

[url=[img]https://i.imgur.com/WgHcBbfh.jpg[/img][/url
Днеска направих ремонта. На първата снимка се вижда какво беше и на втората резултата. Лошото е че повече от месец съм карал така и имаше замърсяване естествено но въпреки това момчето се постара доста и аз съм доволен. Той също каза, че тия работи трябва да се правят веднага, да не се отлага и резултата ще е още по-добър. При него предимството е че ти идва, където му кажеш на място и не ходиш да си губиш времето по сервизи, като се съобразява и с часовете, кога ти е удобно.
- skauta
Шкода Фабия 1 TDI
Съмнявам се някой да направи нещо повече, ето и телефона: 0885325590-Данчо, ако решиш.
- yep4u
- Гараж: Octavia 3 FL 1.8TSI DSG 4x4
skauta, супер мерси много за споделянето на резултата и контакта. Със сигурност ще звънна на някой тея дни да го погледне, защото моята точица/люспа е доста по-малка от това, което виждам при теб. Забелязва се, но трябва да я намериш първо. Иначе при тебе нещата изглеждат супер как са се получили.
- skauta
Шкода Фабия 1 TDI
Успех, да пишеш после. 
-
style34
- Гараж: Kodiaq FL, 190 TSI 4x4
Здравейте, днес чух как едно камъче се удари в колата и бам - цъфна една люспа на предния прозорец.
Колата е Октавия 3. Имам каско, но като чета тук не препоръчвате смяна. Тези, които са правили подобни люспи могат ли да споделят цени и най-вече след това проблемът решен ли е окончателно или след време пак се проявява?
Колата е Октавия 3. Имам каско, но като чета тук не препоръчвате смяна. Тези, които са правили подобни люспи могат ли да споделят цени и най-вече след това проблемът решен ли е окончателно или след време пак се проявява?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- skauta
Шкода Фабия 1 TDI
Няма нищо окончателно, след проблема си личи, но не толкова дразнещо, на предната страница се вижда резултата, сам си прецени.
- deas
- Гараж: Octavia 1.9
style34, ако ще ремонтираш люспата колкото по-скоро, толкова по-добър резултат.
-
tuningmania
- Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
До "style34" - Веднага при появата на такава пукнатина е хубаво да се залепи тиксо върху нея, за да не влиза мръсотия в шуплите. Относно Лепенето, трябва Специалист да погледне, да прецени дълбочината на шуплите. Има шанс да стане почти незабележимо. След тиксото и преди Специалиста - Заведи Щета при "Каско"-Застрахователя.
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
- skauta
Шкода Фабия 1 TDI
Не знам дали е добра идея, веднага ще наложат смяна, не ремонт.tuningmania написа: 29.03.2019, 20:53:37 До "style34" - Веднага при появата на такава пукнатина е хубаво да се залепи тиксо върху нея, за да не влиза мръсотия в шуплите. Относно Лепенето, трябва Специалист да погледне, да прецени дълбочината на шуплите. Има шанс да стане почти незабележимо. След тиксото и преди Специалиста - Заведи Щета при "Каско"-Застрахователя.
-
tuningmania
- Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
До "skauta" - Желанието на Собственика е малко преди Желанието на Застрахователя. Собственика Желае Изплащане на Щетата по Експертна Оценка. Ако няма да се сменя стъклото (тоест - се поеме риска, че след Ремонт на пукнатината, може след време пак да се появи), е по-изгодната възможност за Собственика. И все пак, просто даваме насоки на Колегата - Решението си е Лично негово. Няколко Глави мислят по-добре от една ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Последно промяна от tuningmania на 29.03.2019, 21:13:22, променено общо 1 път.
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
-
style34
- Гараж: Kodiaq FL, 190 TSI 4x4
Тиксо сложих. Отгоре като се пипа се усеща съвсем малка дупчица. В понеделник още ще се опитам да я оправя.
За каското това ми е интересно - каква е практиката. Ново ли изписват винаги? И какво? Не ми се иска различно от оригинално.
Нямам против да го сменя, и без това е понадрскано от чистачки. Но какво ще изпишат и как и къде ще го монтират ме притеснява.
Подобен ремонт е около 30-40 лева, така че изобщо няма да се занимавам с Каско ако се реша на ремонт.
Мерси на всички за съветите!
За каското това ми е интересно - каква е практиката. Ново ли изписват винаги? И какво? Не ми се иска различно от оригинално.
Нямам против да го сменя, и без това е понадрскано от чистачки. Но какво ще изпишат и как и къде ще го монтират ме притеснява.
Подобен ремонт е около 30-40 лева, така че изобщо няма да се занимавам с Каско ако се реша на ремонт.
Мерси на всички за съветите!