Започвам с два, които съм имал лично :
1. при някои има шум от предният подлакътник. Симптомите са като се облегне някой от дясната седалка се чува скърцане. Като я натиснете отдолу нагоре се усеща, че играе.
Хванал съм, че има луф между пластмасата отдолу на самия подлакътник и пластмасовите страници.
Уплътняване с някакъв материал оправя нещата.
Както и повдигането на подлакътника един-два зъба нагоре намалява драстично шума.
2. почуквания от задните седалки.
Симптом - при усукване на купето се чуват почуквания отзад, както и на ниски скорости и определен вид неравности (напречни), слизания от легнали полицаи..
Дълго време мислех, че е от механизма на задния десен колан, детско столче, дясна задна ръкохватка, механизма за отваряне на ски подлакътника откъм багажника, нещо в багажника (куките бяха заподозрени). Отне ми месеци тестове. Накрая попадна на тема и клип от чужд форум.
Където се закопчава задната седалка (голямата неделима част 2/3) в металната скоба почуква. Като се отвори се вижда едно определено място където се е 'търкало' повечко. Трябва да се уплътни. Ето примерен клип :
Някои, които в търсене на горните съм попадал и проверявал.
3. ръчката за повдигане и сваляне на предните седалки
4. шум от "B" колоните
5. шум от горивните канали
Надявам се да е полезна информация за някои перко като мен, който чува шумове и не са само в главата му