Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Здравейте Вчера в Еуратек в кв.Надежда ми казаха, че този фар почти не свети заради конденза. Трябвало спешно да се ремонтира/смени за да не се намокри модула и да изгори. През лятото нямаше проблеми, но сега е така постоянно, въпреки че се кара всеки ден. Техникът каза, че лентата в долната част на фара вече е потъмняла и по-добре да се смени целият фар. Все пак има ли начин да се ремонтира или какви са вариантите за нов фар?
Благодаря!
MiroGeorgiev написа: 23.11.2025, 07:55:50
се пак има ли начин да се ремонтира или какви са вариантите за нов фар?
Попитай тук (Валто Фар): https://bg-bg.facebook.com/people/%D0%9 ... 13185132/#. Малко е далече(Добрич), но работят добре.
Ако само на дневни ленетата е потъмняла, а на мигачи си е ок - много е вероятно светловода (ивицата) да е прегоряла от LED модула за дневни светлини и тогава прегорялото блокира светлината за дневни. Лентата "съвместява" две функции, за които лед модулите са разположени по различен начин. За дневни свети в началото челно, а за мигачи LED овете са разположени по дължина на тази лента (поне така е при VW, тук едва ли е по-различно)
Последно промяна от kolyo b8 на 23.11.2025, 10:21:01, променено общо 1 път.
MiroGeorgiev написа: 23.11.2025, 07:55:50
се пак има ли начин да се ремонтира или какви са вариантите за нов фар?
Попитай тук (Валто Фар): https://bg-bg.facebook.com/people/%D0%9 ... 13185132/#. Малко е далече(Добрич), но работят добре.
Ако само на дневни ленетата е потъмняла, а на мигачи си е ок - много е вероятно светловода (ивицата) да е прегоряла от LED модула за дневни светлини и тогава прегорялото блокира светлината за дневни. Лентата "съвместява" две функции, за които лед модулите са разположени по различен начин. За дневни свети в началото челно, а за мигачи LED овете са разположени по дължина на тази лента (поне така е при VW, тук едва ли е по-различно)
Свързах се с тях и тези дни ще изпратя фарът по куриер, благодаря!
@digitalundgrd ще имам и твоя вариант предвид в бъдеще
mazut написа: 28.11.2025, 08:07:31
Тези селски номера не са ок. Уж 40години вече хубав живот пък андрешковците нямат свършване.
Ако работиш или имаш нещо общо с някоя ЗК бих те разбрал, но във всеки друг случай не виждам смисъл в подбно популистко изказване тип "непорочната дева Мария"
Не работя в ЗК , но явно съм поизостанал някъде назад във времето и не знаех, че да лъжеш, мамиш и крадеш(то това си е кражба) е актуалното нормално, а обратното популизъм. Аз досега си мислех че съм грешен, но след днешното пояснение с чиста съвест някой ден ще нахалствам за виза в рая.
Застрахователите са гадни копелета,но съм сигурен че ще са поне по-малко гадни ако няма подобни тарикати... лично мнение.
mazut написа: 28.11.2025, 21:21:35
Застрахователите са гадни копелета,но съм сигурен че ще са поне по-малко гадни ако няма подобни тарикати... лично мнение.
Да, явно наистина си поизостанал назад във времето
Само "за протокола" да кажа що за злодей/"андрешко" съм аз. Последните 8г съм плащал по минимум 2к лв/годишно застрахователни премии на различни ЗК.
За този период имам 0 (НУЛА) боядисани елементи по КАСКО и 0 (НУЛА) ПТП с мое участие.
Веднъж ми се наложи да пускам застрахователна претенция (гума + джанта), която първоначално ми беше отказана от ЗК. След намесата на адвокат (Васко от форума), ЗК си плати, каквото си трябва.
Беге реалността е така - трябва да сме "андрешковци", иначе стискаме зъбки и преглъщаме за наша сметка с "ваЗлин" или без
Виждам че има консенсус по въпроса и явно аз не съм в час така че всичко е точно така че си заслужаваме си и насраната държава, и крадливите управляващи, и банките кожодери и гадните застрахователи. Нов бардак със стари курви не става, а нищо не се е променило от елин пелиново време.
Аз също плащах години наред без особен смисъл и откакто взех октавията спрях. Карам си без каско, но съдбата си знае работата и миналата година ме удариха. Взех за 3 дни 670лв от гражданската на другия и продължих да си карам. Със съпругата акумулирахме още щети и накрая за 1500-2000лв почти цялостно боядисване даже и една предна броня нова резервна ми остана в гаража...
Иначе и през застрахователи става, но почти никога не става лесно
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
mazut написа: 29.11.2025, 08:46:03
Виждам че има консенсус по въпроса и явно аз не съм в час така че всичко е точно така че си заслужаваме си и насраната държава, и крадливите управляващи, и банките кожодери и гадните застрахователи. Нов бардак със стари курви не става, а нищо не се е променило от елин пелиново време.
Абсолютно така е
За съжаление, ако не се приспособиш/адаптираш към обкръжавщата те среда, има нещо наречено естествен подбор, което се доказало като механизъм във времето...
Да кажа по темата нещо:
Моите LED фарове също се изпотяват още от първите дни на колата. В ЕТ казаха, че са си така и това не е гаранционен дефект.
Успокоих се като видях и други коли с изпотени LED фарове, даже едно Порше.
Моята Октавия я карам 6 години с периодично изпотяващи се фарове.
На дъщерята същата Шкода, 7 години я карат така без проблем.