Octavia 3 FL full LED фарове

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
MiroGeorgiev

Шкода Новак

Мнение от MiroGeorgiev »

Изображение
Здравейте :) Вчера в Еуратек в кв.Надежда ми казаха, че този фар почти не свети заради конденза. Трябвало спешно да се ремонтира/смени за да не се намокри модула и да изгори. През лятото нямаше проблеми, но сега е така постоянно, въпреки че се кара всеки ден. Техникът каза, че лентата в долната част на фара вече е потъмняла и по-добре да се смени целият фар. Все пак има ли начин да се ремонтира или какви са вариантите за нов фар?
Благодаря!
kolyo b8

Škoda Фен²

Гараж: Passat Variant B8.5 2.0 TDI DTSB/ DSG7
Многохилядният Сокол

Мнение от kolyo b8 »

MiroGeorgiev написа: 23.11.2025, 07:55:50 се пак има ли начин да се ремонтира или какви са вариантите за нов фар?
Попитай тук (Валто Фар): https://bg-bg.facebook.com/people/%D0%9 ... 13185132/#. Малко е далече(Добрич), но работят добре.
Ако само на дневни ленетата е потъмняла, а на мигачи си е ок - много е вероятно светловода (ивицата) да е прегоряла от LED модула за дневни светлини и тогава прегорялото блокира светлината за дневни. Лентата "съвместява" две функции, за които лед модулите са разположени по различен начин. За дневни свети в началото челно, а за мигачи LED овете са разположени по дължина на тази лента (поне така е при VW, тук едва ли е по-различно)
Последно промяна от kolyo b8 на 23.11.2025, 10:21:01, променено общо 1 път.
kolyo b8

Škoda Фен²

Гараж: Passat Variant B8.5 2.0 TDI DTSB/ DSG7
Многохилядният Сокол

Мнение от kolyo b8 »

Предполагам нещо такова може да се е случило при теб (снимките не са от Skoda) :
Това е прегорелия светловод:
Изображение

А това е LED лед модула
Изображение
Аватар
digitalundgrd

Cupra

Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo

Мнение от digitalundgrd »

MiroGeorgiev написа: 23.11.2025, 07:55:50 какви са вариантите за нов фар?
Предполагам, че при така зададен въпрос, нямаш вече гаранция към Еурашпек, но пък имаш КАСКО?

Съвсем "случайно" може да си карал зад ТИР, който ти е метнал камИче и е направил дупка в "опотения" фар, нале... [smilie=pardon.gif]

Завеждаш щетата и ти слагат нов ;)
MiroGeorgiev

Шкода Новак

Мнение от MiroGeorgiev »

kolyo b8 написа: 23.11.2025, 09:29:07
MiroGeorgiev написа: 23.11.2025, 07:55:50 се пак има ли начин да се ремонтира или какви са вариантите за нов фар?
Попитай тук (Валто Фар): https://bg-bg.facebook.com/people/%D0%9 ... 13185132/#. Малко е далече(Добрич), но работят добре.
Ако само на дневни ленетата е потъмняла, а на мигачи си е ок - много е вероятно светловода (ивицата) да е прегоряла от LED модула за дневни светлини и тогава прегорялото блокира светлината за дневни. Лентата "съвместява" две функции, за които лед модулите са разположени по различен начин. За дневни свети в началото челно, а за мигачи LED овете са разположени по дължина на тази лента (поне така е при VW, тук едва ли е по-различно)
Свързах се с тях и тези дни ще изпратя фарът по куриер, благодаря!
@digitalundgrd ще имам и твоя вариант предвид в бъдеще lol
mazut

Škoda Фен

Мнение от mazut »

digitalundgrd написа: 23.11.2025, 09:58:44
MiroGeorgiev написа: 23.11.2025, 07:55:50 какви са вариантите за нов фар?
Предполагам, че при така зададен въпрос, нямаш вече гаранция към Еурашпек, но пък имаш КАСКО?

Съвсем "случайно" може да си карал зад ТИР, който ти е метнал камИче и е направил дупка в "опотения" фар, нале... [smilie=pardon.gif]

Завеждаш щетата и ти слагат нов ;)
Тези селски номера не са ок. Уж 40години вече хубав живот пък андрешковците нямат свършване.
Аватар
digitalundgrd

Cupra

ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo

mazut написа: 28.11.2025, 08:07:31 Тези селски номера не са ок. Уж 40години вече хубав живот пък андрешковците нямат свършване.
Ако работиш или имаш нещо общо с някоя ЗК бих те разбрал, но във всеки друг случай не виждам смисъл в подбно популистко изказване тип "непорочната дева Мария" [smilie=fool.gif]
mazut

Škoda Фен

Мнение от mazut »

Не работя в ЗК , но явно съм поизостанал някъде назад във времето и не знаех, че да лъжеш, мамиш и крадеш(то това си е кражба) е актуалното нормално, а обратното популизъм. Аз досега си мислех че съм грешен, но след днешното пояснение с чиста съвест някой ден ще нахалствам за виза в рая.
Застрахователите са гадни копелета,но съм сигурен че ще са поне по-малко гадни ако няма подобни тарикати... лично мнение.
Аватар
digitalundgrd

Cupra

ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo

mazut написа: 28.11.2025, 21:21:35 Застрахователите са гадни копелета,но съм сигурен че ще са поне по-малко гадни ако няма подобни тарикати... лично мнение.
Да, явно наистина си поизостанал назад във времето [smilie=sarcastic.gif]

Само "за протокола" да кажа що за злодей/"андрешко" съм аз. Последните 8г съм плащал по минимум 2к лв/годишно застрахователни премии на различни ЗК.

За този период имам 0 (НУЛА) боядисани елементи по КАСКО и 0 (НУЛА) ПТП с мое участие.

Веднъж ми се наложи да пускам застрахователна претенция (гума + джанта), която първоначално ми беше отказана от ЗК. След намесата на адвокат (Васко от форума), ЗК си плати, каквото си трябва.

Беге реалността е така - трябва да сме "андрешковци", иначе стискаме зъбки и преглъщаме за наша сметка с "ваЗлин" или без ;)
mazut

Škoda Фен

Мнение от mazut »

Виждам че има консенсус по въпроса и явно аз не съм в час така че всичко е точно така че си заслужаваме си и насраната държава, и крадливите управляващи, и банките кожодери и гадните застрахователи. Нов бардак със стари курви не става, а нищо не се е променило от елин пелиново време.
peyopetrishki

ŠKODA MASTER

Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp

Мнение от peyopetrishki »

Аз също плащах години наред без особен смисъл и откакто взех октавията спрях. Карам си без каско, но съдбата си знае работата и миналата година ме удариха. Взех за 3 дни 670лв от гражданската на другия и продължих да си карам. Със съпругата акумулирахме още щети и накрая за 1500-2000лв почти цялостно боядисване даже и една предна броня нова резервна ми остана в гаража...

Иначе и през застрахователи става, но почти никога не става лесно [smilie=sarcastic.gif]
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
Аватар
digitalundgrd

Cupra

ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo

mazut написа: 29.11.2025, 08:46:03 Виждам че има консенсус по въпроса и явно аз не съм в час така че всичко е точно така че си заслужаваме си и насраната държава, и крадливите управляващи, и банките кожодери и гадните застрахователи. Нов бардак със стари курви не става, а нищо не се е променило от елин пелиново време.
Абсолютно така е ok

За съжаление, ако не се приспособиш/адаптираш към обкръжавщата те среда, има нещо наречено естествен подбор, което се доказало като механизъм във времето...
baijoro

Škoda Ентусиаст

Гараж: Оctavia 3 FL 2.O TDI

Мнение от baijoro »

Да кажа по темата нещо:
Моите LED фарове също се изпотяват още от първите дни на колата. В ЕТ казаха, че са си така и това не е гаранционен дефект.
Успокоих се като видях и други коли с изпотени LED фарове, даже едно Порше.
Моята Октавия я карам 6 години с периодично изпотяващи се фарове.
На дъщерята същата Шкода, 7 години я карат така без проблем.
nmnikolov

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG

Мнение от nmnikolov »

Последните 1-2 седмици и при мен се запотяват доста заради дъждовното време и това, че стои в гараж.
Изображение
Аватар
ba7ka7a

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 FL Combi 2.0TSI 4x4

Мнение от ba7ka7a »

То и в книжката го пише това.

Изображение
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia III”