проблем с парно

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2004г. до 2013г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
dragomir

Шкода Новак

проблем с парно

Мнение от dragomir »

здравейте,
Шкода Октавия 2 , 1.9 pd , 2006 год. с климатик (не климатроник) ми създава проблем с парното ... по точно на някои позици на настройка къде да духа не топли добре . При позиция да духа само на предното стъкло и позиция горните духалки - не топли добре и в колата е студено, а при позиция да духа на краката и комбинирана позиция крака/прозорец работи нормално и е топло. Проверих клапата която регулира темепературата - смесва топъл и студен в таблото от към шофьора и действително при тези позиции дори при настройка за максимална температура не затваря до край , а е на около 2/3 и това е причината да духа по-студено. Свалих механизма който задвижва клапата и всичко е наред с него ... дори смених потенциометъра ако проблема е от него, след това адаптирах през vag-com , но без резултат - държи се по същия начин. Бях се примирил , че ще карам така и ако искам да ми е топло ще използвам позициите на които духа топло, но се появи и проблем с изпотяване на стъклата. Карах по-дълго в дъждовно време - и изведнъж в рамките на минута всички стъкла се замъгляват - включих климатика и на топло и ги изушава бързо. Това внезапно замъгляване се повтаря постояно през 10-15 минути ... пробвах и с постояно включен климатик - същата история, като се замъгли венитилатора на max и се изчиства сравнително бързо, но преди нямах подобен проблем. Погледнах и клапата за рециркулация на въздуха - тя работи нормално. Нямам загуба на антифриз нито влиза някъде вода в колата.
Някой идея
Аватар
joro_kem

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia I Tour 1.9 TDI Octavia III FL 2.0 TDI

проблем с парно

Мнение от joro_kem »

за изпотяването на стъклата може да допринася и мръсен филтър на купето. за отоплението - според мен са клапи/уплътнения на клапи.
dragomir

Шкода Новак

проблем с парно

Мнение от dragomir »

Филтъра е на практика нов ... първо него проверих, защото друго не можех да направя докато съм на път. Клапите ,които съм проверил не са с донапрени уплатнения ... като изключим че едната не се движи както трябва - описал съм проблема , не мисля че е от тях. Само клапата която насочва въздушната струя не съм стигнал до нея ... но не мисля че има отношение към проблема със запотяването на стъклата.
xektop

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3 1.8 TSI 4x4 DSG ESTATE

проблем с парно

Мнение от xektop »

Защо не отидете на сервиз?!
dragomir

Шкода Новак

проблем с парно

Мнение от dragomir »

Причината да не отида в сервиз е една или комплексна :
1- няма да оправят проблема
2 - ще развалят нещо друго
3 - без значение резултата , ще вземат много пари

Моя въпрос като цяло е насочен към идеи, насоки за разрешаване на проблема ... или някой, който вече го е решил, да сподели своя опит с мен и останалите от форума - мисля, че това е идеята на форума.
xektop

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3 1.8 TSI 4x4 DSG ESTATE

проблем с парно

Мнение от xektop »

Това за всички сервизи ли се отнася, или само за тези които сте посетили? То е същото и, ако вие се опитате:
1. Да не оправите проблема.
2. Да развалите нещо друго.
3. И най накрая все пак да отидете до сервиз и да платите и за това което сте развали вие.
Все пак, ако решите може да отиде тук: https://www.google.com/search?q=%D0%A1% ... &vssid=lcl
Стефан се казва собственика, и не взима пари за диагностика.
dragomir

Шкода Новак

проблем с парно

Мнение от dragomir »

Благодаря
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia II”