Стържене от чистачки

Компактен хетчбек на Шкода
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Mitko

Шкода Новак

Гараж: Оctavia Mk4 1.5 DSG e-tec

Стържене от чистачки

Мнение от Mitko »

Здравейте,

Баща ми Скала и от деня, в който е купена нова има стържене на чистачките, когато стъклото е почти сухо. Толкова е силно ,че вече предното стъкло е надрано. От Еуратек вдигат ръце като това което направиха е да сменят чистачките, но без ефект. Имате ли идея дали рамената на могат да се настройват колко силно да натискат чистачките към стъклото? Но моята октавия колкото и да пускам чистачките на сухо нямам никакви проблеми.

Един клип
https://photos.app.goo.gl/RhmLiprnUmgVVD8j8
Аватар
димон

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 FL TDI
Обратна връзка:

Стържене от чистачки

Мнение от димон »

Трябва стъклото да е мокро, за да не стърже. Ако е сухо трябва да се пръска с течност. Дори в юзера го пише.

По принцип всичко в природата трябва да е влажно или мазничко... ;)
Mitko

Шкода Новак

Стържене от чистачки

Мнение от Mitko »

Ако и на моята октавия беше така нямаше да споря. Ето и клип с пръскане. Отново стържене.
https://photos.app.goo.gl/McjF2t5dFAFL1xhQ9
Аватар
blindbard

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Karoq, 1.5 TSI, DPCA, 6M, Business, MY 2020
Обратна връзка:

Стържене от чистачки

Мнение от blindbard »

Mitko, OEM чистачките на Шкода са така. [smilie=pardon.gif] Аз ги изтърпях една година и ги замених с Bosh Aerotwin, включително и задната чистачка. Може да провериш тук:
https://avtochasti.store/avtomobilni-ch ... C/limit=15
Не се подвеждай от по-ниската цена на Bosh Aero Eco и бягай далече от тях - има ги по бензиностанциите и в по-големите хипермаркети.
Никога не ползвам чистачки на сухо поради резултата, който си описал в първия си пост, а именно - надрано стъкло.
ЕА 211 EVO ACT, 110 kw/150 hp; тема: viewtopic.php?f=13&t=2656
Аватар
димон

Škoda Фен²

Обратна връзка:

Стържене от чистачки

Мнение от димон »

Ам, сменяй перата!
Аз лично съм най- доволен от тези в Багира, 2,40 лв за комплект на Mitutoyo , сменят се само гумичките ...
Какви ли не купувах, и аеротуини по 50 кинта ....Моите стържеха и прескачаха...
Накрая с тези по 2.40 лв за 2 броя !!!

фирмата е японска , произведени в Китай...
Има всякви размери , и ако леко се различават се режат.
Mitko

Шкода Новак

Стържене от чистачки

Мнение от Mitko »

Това на клиповете са чисто нови чистачки от Еуратек на 1 седмица. Не мога да повярвам, че това е от перата.
А до колкото това да не пускам чистачки на сухо е ясно. Но те задират при правено на едно допълнително движение когато искаш да премахнеш остатъчна вода. С риск да се повтаря,на октсвията ми може да вървят 5 мин на сухо и не се чува и звук.
Аватар
tsb

Škoda Ентусиаст

Гараж: Шкода Карок 1.0TSI DKRF 2019г.
Мазда 626 GF 1.8 бензин/газ 2000г.

Стържене от чистачки

Мнение от tsb »

Това стържене е много брутално и не мисля, че е нормално. Или стъклото е в ужасно състояние или натиска не е наред. Първото би трябвало визуално да се хване, второто си има сервизна книга или да сменят в ЕТ с друга кола, рамена, пружини и т.н.
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.
Аватар
димон

Škoda Фен²

Обратна връзка:

Стържене от чистачки

Мнение от димон »

Пробвай без чистачки, постави по един дунапрен под рамената , без чистачки за да елиминираш водачите! Ако пак се чува , значи не са чистачките...
;)
Аватар
spaldingrs

Škoda Фен²

Гараж: Карок Вижън 1.5 TSI DSG 2024
Ford Focus 3 1.0 ecoboost 125 кс 6M 2017

Стържене от чистачки

Мнение от spaldingrs »

Аз моите и трите ги изхвърлих на осмия месец. Бяха ужасни. Вече година ползвам препоръчаните във форума Aerotwin на Bosh и съм много доволен.
Отнасяй се с хората така, както искаш те да се отнасят с теб!
tahumbata_2

Škoda Фен

Стържене от чистачки

Мнение от tahumbata_2 »

Аз и на Карока, и на Фабията срещнах същия проблем, просто фабричните чистачки при Шкода за съжаление са под всякаква критика, нищо, че уж са белгийски, а не диви китайчета за 2,4лв гумите им.

Аз взех преди 2.5 госини Denso F-315 задна и мисля беше F-06 комплект предни 45/65см. Общо се намират за около 60-70лв и съм супер доволен. Нито стържат, нито мажат, а си вършат вече трета година идеално работата. На фона на над 100лв за боклуците ОЕМ заводските, тия Денсо са направо удар в десетката. За Бош Аеротуин единствено знам, че по пазара има ментета техни, та трябва да се пазарува от проверено място.
Karoq Style 2019 1.5TSI Evo1 DADA / DSG DQ381 4x4
Fabia Monte Carlo 2024 1.5TSI Evo2 DXDB / DSG DQ200
ex Audi A3 Ambition 1997 1.8 AGN / 5M
baijoro

Škoda Ентусиаст

Гараж: Оctavia 3 FL 2.O TDI

Стържене от чистачки

Мнение от baijoro »

tahumbata_2 написа: 07.10.2025, 22:33:49 фабричните чистачки при Шкода за съжаление са под всякаква критика
Аз не споделям това мнение. Моите почнаха да се предават чак сега - на шестата година.
На Ситроена ми също купувам от представителството и карат ~5 години.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Стържене от чистачки

Мнение от Цецо75 »

Фабричните изкараха при мен 2 години и почнаха да мажат. Защото зимата ги изтървах няколко пъти да изстържат по леда.

Но така да скрибуцат не е било никога. Или колегата има някакъв страшен карък с покупката на пера или наистина нещо гнило има в механизмите.

Да не е мазано стъклото с нещо против задържане на вода?

Иначе надирането на стъклото не е дали, а кога. съвременните стъкла са кекави и се дерат лесно и камъчетата лесно ги пукат.
Бееееее.....
tahumbata_2

Škoda Фен

Стържене от чистачки

Мнение от tahumbata_2 »

baijoro написа: 08.10.2025, 06:46:03
tahumbata_2 написа: 07.10.2025, 22:33:49 фабричните чистачки при Шкода за съжаление са под всякаква критика
Аз не споделям това мнение. Моите почнаха да се предават чак сега - на шестата година.
На Ситроена ми също купувам от представителството и карат ~5 години.
Еми явно и аз съм карък като колегата понеже и при Карока, и при фабията почнаха да стържат и да мажат точно след 6-и месец като им изтича гаранцията, докато както казах при Денсо вече 2.5 години са като нови и няма никакви грижи.

Освен при предпродажбения преглед на автомобила да взимат фабричните чистачки или гуми поне и да ги заменят с веч употребявани, не виждам как при едни хора няма и една годна да изкарат, а при други след 6 години ще са Ок иж еднакви по качество че и модел дори чистачки.
Karoq Style 2019 1.5TSI Evo1 DADA / DSG DQ381 4x4
Fabia Monte Carlo 2024 1.5TSI Evo2 DXDB / DSG DQ200
ex Audi A3 Ambition 1997 1.8 AGN / 5M
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Стържене от чистачки

Мнение от Цецо75 »

Това кой е производителя на ОЕМ чистачките си е рулетка - пускат спецификация, кой им даде най-добра цена - той е. От модел до модел (или година до година) може да се произвеждат в два различни края на света. Едните в Германия, другите в Китай, третите в Бангладеш. Така е с гуми, масла, акумулатори и въобще всякакви консумативи.
Бееееее.....
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
Обратна връзка:

Стържене от чистачки

Мнение от skodko »

https://detailingbg.com/produkt/glaco-g ... -on-100ml/ вземете си по едно такова. За да стържат чистачките, има нещо набито в прозореца, дали е набит прах дето е стояла на склад, дали е остатъци от вакси по мивките..
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
Публикувай отговор

Обратно към “Škoda Scala”