Октавия 2 се самозаключва
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- maxuel82
- Гараж: Skoda Octavia II 2.0 TDI (140 Hp) 2012г.
Ами ,това е проблемът . Вече втори път ми се случва да спра ,гася и слизам ,като ключа си стои вътре на контакта . Затварям вратата и след малко се заключва и ключа си остава вътре. Добре ,че е жега и някой прозорец все стои леко отворен . Някой да знае къде може да е проблемът ?
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Не ти работи микроключето на някоя врата. Най-вероятно шофьорската. Ти я отключваш, тя не засича, че си отворил врата и се самозаключва след време. Виж дали на VCDS не се виждаха на някой канал данните от ключетата.
Бееееее.....
- maxuel82
Ясно , благодаря. Ще пиша какво съм открил.
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Т'ва е странно! Не за друго, Ами защото колата е била запалена и в движение преди да се само заключи...при това с ключ в патрона.... Ще е интересно развитието. Успех!
- maxuel82
Да , точно така . Според мен дори и някое ключа да е прецакано то след като се даде на контакт би трябвало да не се заключва след това. А дали има вероятност някой бутон на ключа да е прецакан и да дава контакт все едно го натискаш ?
- димон
- Гараж: Octavia 4 FL TDI
- Обратна връзка:
Виж как реагира осветлението на купето при влизане и излизане оттам. Дали светва и дали гасне след 30 секунди, ако е наред би отпаднала версията за микроключето в бравата...
- FaKeR
- Гараж: Kamiq Vision 1.0 TSI 95HP MY23; Peugeot 208 1.4 HDI 2012;
Да не е активирана опцията за самозаключване при затваряне на врата? Не знам как може да се установи без диагностика.
Ако отчита, когато всяка една врата е отворена/затворена, както и се самозаключва, когато всяка врата се затвори, то тогава може и да е софтуерно. От скоро ли имаш колата?
Ако отчита, когато всяка една врата е отворена/затворена, както и се самозаключва, когато всяка врата се затвори, то тогава може и да е софтуерно. От скоро ли имаш колата?
- maxuel82
Колата я имам малко повече от две години и до сега не ми е правила подобни проблеми. Иначе като отворя коя и да е врата светва плафонът и на таблото червената индикация за отворена врата или багажника.
- димон
- Обратна връзка:
Остава да е ключа. Пробвай с другия ключ как ще се държи! И не оставяй ключа вътре ! 
- димон
- Обратна връзка:
Октавия 2 не е чак толкова умна за да може да се задава самозаключване след излизане...
- maxuel82
Ами , май ключа ще се окаже проблема. Днес му извадих батерията и заключвам и отключвам от ключалката на шофьорската врата и досега не се е заключвала сама . Ама ще изчакам още 2- 3 дена за да е сигурна работата.
- maxuel82
,Да, ама не е от ключа . Днес пак се заключи ,дори и без батерия в ключа . Значи другаде е проблемът. Дали има вероятност да се е прецакал модула .??
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Не случайно написах за ключетата във бравите. Няма Октавия 2, дето на тия години да не почнат проблеми там. Не е въпроса дали, а кога. Те са по няколко във брава - за отворена, затворена, отключена, заключена и прочие. Не съм сигурен, че реакцията на плафона е достатъчна диагностика за евентуален проблем. А проявленията след това са най-различни. Моята например спираш алармата, отваряш вратата, оставяш ключа вътре, затваряш вратата и тя се заключва. И викаш приятел от 150км да ти докара резервният ключ
Нова брава и се реши проблема.
Другото, което може да прави проблем е аларма ако има. Било тя заводска или афтърмаркет на кан шината.
По принцип печените ключари би трябвало да ги знаят тия проблеми, както казах - повсеместно се скапват тия микроключета.
Като начало - дай резервният ключ на жена ти, да го държи в дамската чанта![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Другото, което може да прави проблем е аларма ако има. Било тя заводска или афтърмаркет на кан шината.
По принцип печените ключари би трябвало да ги знаят тия проблеми, както казах - повсеместно се скапват тия микроключета.
Като начало - дай резервният ключ на жена ти, да го държи в дамската чанта
Бееееее.....
- Simov
- Гараж: Ex: Seat Ibiza 6l, 1.9 TDI, 101 к.с.
Skoda Octavia III 1.6 TDI, 110 к.с.
При мен, на Seat Ibiza mk3, освен драмите с микроключетата и засичането на отворена врата, по едно време започна да свири алармата при заключена врата. Смених бравата и се оправи.
- nasmen
- Гараж: Skoda Octavia 2 Combi 1.9 TDI 105 HP PD BKC
@maxuel82, виждам че си от Пловдив. Имам работещ комфорт модул 1K0 959 433 AK, не съм сигурен дали става за фейслифта. Мога да ти го дам да пробваш, ако е същия. Пиши ми на ЛС