Гледам обява за Škoda Octavia 3 – 1.8 TSI / 180 к.с. / DSG7 с пробег около 215 000 км, и бих искал да се допитам до вас относно сервизната ѝ история. Продавачът предостави фактури за извършените ремонти, но имам няколко съмнения, за които ще съм благодарен да чуя мнение от по-запознати колеги.
1. Въпрос относно ангренажната верига
Има документ от Еуратек за смяна на верига, обтегачи, капаци и др. компоненти около ангренажа.
Снимки от фактурите:

Продавачът твърди, че ремонтът е бил профилактично обслужване, а не поради проблем.
Смятате ли, че подобна интервенция при този двигател (предполагам CJSB – EA888 Gen 3) е нещо тревожно, или е по-скоро стандартна мярка при този пробег?
2. Въпрос относно DSG7 (DQ200)
Продавача представи документ от преди 10 дни за извършен ремонт на мехатроника в Джемини 94 – с подмяна на хидравличен акумулатор, масло и монтаж на "ребилд кит". Дадена е гаранция 1 година.
Документ от сервиза:

Въпросът ми е:
Това звучи като сериозен ремонт. Би ли трябвало да ме успокои, че проблемите с DQ200 са отстранени за дълго време?
Или има риск да е временно оправена кутия и проблемите да се появят съвсем скоро отново?
Знам, че DQ200 има репутация, но тук говорим за обслужен и ремонтиран агрегат.
Благодаря предварително!