В петък по път за България , в Хърватска ми се случи нещо "изключително приятно" . Моята 2017 2.0тди 150 Кс 7дсг Шкода октавия Скаут ме предате и то 2 пъти. Нещата се случиха изведнъж докато си карах с около 130 компютъра изпищя ,че нивото на охладителната течност е много ниско . Веднага спрях , казанчето беше празно ,а зад двигателя всичко беше мокро , след пътни помощи сервизи и т.н установихме проблемника .(прилагам снимка) Подменихме го и тръгнах по живо и здраво , но 100 км по късно същия проблем , същата тръба отново спуката , отново хвърляща вода като градински маркуч. Успях да се добера до Липовац и с някакъв неземен късмет селския сервиз имаше частта при тях и отново я смениха , но момчето ми каза ,че проблема там идва от ДПФ и ЕГР , запушен ДПФ колата тръгва да прави регенерация , от там температурите стават много големи и пластмасовия маркуч не издържа. Пусна той ръчно регенерация , колата върши каквото върши 30на минути и тръгнах плахо към София. Бавно полека с 1.5 оборота с 100-110 успях да се прибера бех повече проблеми.(освен ,че нямах парно, по казанче течност имаше през цялото време и не намаляваше)
Та въпроса сега на къде ?