Проблем с инфотейнмънт система

Всичко за SUV Kodiaq Mk1 2016-2023
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Bra1nSicK

Шкода Новак

Мнение от Bra1nSicK »

Здравейте!

Нов съм във форума и като цяло съм нов собственик на Шкода, преди не съм имал досег с марката. Взех Кодиак 2024г. (от последните преди новия модел), ниво на оборудване Vision Plus, колата е в гаранция до 2029г.
Малко след като я взех се появи следния проблем - при определени случаи, инфотейнмънт системата замръзва и екрана става тотално неизползваем. Нищо от тъч скрийна не работи. От търсене в интернет, разбирам че това не е рядко срещан проблем. Какво направих до момента:
- Пробвах със задържане на бутона и рестартиране на инфотейнмънт системата когато се получи проблема. В повечето случаи това не работи, колата трябва да се спре, да се изключи, да престои известно време и тогава е ОК.
- Самата система не е изцяло забила, в определени менюта мога с дясното копче да въртя и да избирам неща, просто самият тъч скрийн тотално спира да функционира, супер изнервящо.
- Карах я вече веднъж на сервиз преди две седмици. Софтуерът е най-новия, уж направиха някаква "софтуерна конфигурация" (каквото и да значи това), но проблемът не изчезна. В града карам по 10-15-20 минути обикновено и не ми се беше случвало няколко седмици. Сега по празниците на по-дълъг път, пак започна да прави номера.
- Имам записан нов час, не знам какво ще мислят, но спроед мен би трябвало да се смени цялата система или определени компоненти от нея.

Въпросът ми е, някой тук имал ли е такъв проблем с тази система (мисля, че е Amundsen) ? Успели ли сте да го разрешите и каква всъщност е била причината ?
Аватар
krachunov

Škoda Фен²

Гараж: Karoq 2024 2.0 TDI 150 - 4x4

Мнение от krachunov »

Предполагам не става дума за андроид аутото?
Bra1nSicK

Шкода Новак

Мнение от Bra1nSicK »

С apple car play се връзвам. Последните два пъти ми се случи докато бях пуснал навигация от телефона.
Изключил съм безжичното свързване и ползвам само кабел.
В предишните случаи обаче не съм сигурен дали проблемът се появяваше само при връзване с car play-a или не.
Аватар
zalmaneca

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 FL 2.0 TSI 265hp '25
ex Superb 3 FL L&K 2.0 TDI 190hp '20
ex Opel Astra GTC 1.9 150hp+ '08
ex Peugeot 206 1.4 75hp '00
ex Renault 11 1.7 90hp '87

Мнение от zalmaneca »

Случвало ми се е и на моя супърб.И аз съм ходил за ъпдейти.
Само рестарта с задържането помага. Може би го правеше по-рядко с андроид телефон.
кенефи са. :)
Аватар
krachunov

Škoda Фен²

Гараж: Karoq 2024 2.0 TDI 150 - 4x4

Мнение от krachunov »

Bra1nSicK написа: 22.04.2025, 12:17:27 С apple car play се връзвам.
идеята ми е, да не би заради тИлифона нещо да се скапва? Ако се ползва без, дали пак го прави. Или дали с друг телефон пак има този проблем.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Никога не ми се е случвало за 3 години. Същият Кодиак (2021) + Amundsen + Android Auto + Motorola/Samsung.

Един единствен път медията загуби звук, след 1 час престой на колата, вече си работеше. Това е. Ползва се непрекъснато с Waze, но много рядко стримвам музика (едва ли това има значение).

Мисля, че 1-2 пъти се е ъпдейтвала на 3 години, аз като цяло държа спрени OTA ъпдейтите.

Ползвам само безжична връзка с телефона.
Бееееее.....
Bra1nSicK

Шкода Новак

Мнение от Bra1nSicK »

krachunov написа: 22.04.2025, 12:33:44
Bra1nSicK написа: 22.04.2025, 12:17:27 С apple car play се връзвам.
идеята ми е, да не би заради тИлифона нещо да се скапва? Ако се ползва без, дали пак го прави. Или дали с друг телефон пак има този проблем.
Ами не съм пробвал без телефон защото на дълъг път предпочитам да го използвам - да слушам музика, навигация (waze/google maps) и т.н. Възможно е да се случва само с изполване на телефон (нещо от SmartLink да се бъгва), но при всички положения не мисля, че е нормално.
Колата като цяло е топ - комфорт, возия, пространство, всичко. Не съм очаквал обаче да дава такива тъпи грешки, направо ме изкарва извън нерви като се случи, въпреки че като цяло не е нещо супер сериозно.

Не вярвам да е от самия телефон защото последния път работеше в продължение на 2 часа без спиране и изведнъж просто дисплея спря да реагира на докосване. По чуждите форуми също чета за доста такива проблеми.
Все пак при следващо по-дълго пътуване ще пробвам с на жената телефона, да видим.
PPG

Škoda Фен

Гараж: Шкода Октавия - 1.9/105 ПД - 2007 и 2010 г. ФЛ.
Шкода Кодяк - 2.0 ТСИ 204 к.с. 2025 г.

Мнение от PPG »

В момент на забиване, директно в ЕТ да го видят и ако не го оправят да ти сменят дисплуя или цялата медия.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

PPG написа: 22.04.2025, 17:02:00 В момент на забиване, директно в ЕТ да го видят
Докато иде и то ще се самооправи. Като я загаси - после тръгва. Явно си има проблем самата медия, не е до ъпдейти иначе всички щяха да реват.

Това са тия партиди, от времето на кризата с чипове, кой знае кой китаец ги е дялкал в гаража.

Прави си рекламация в ЕТ, като им досажда достатъчно вероятно ще сменят цялата медия.
Бееееее.....
Bra1nSicK

Шкода Новак

Мнение от Bra1nSicK »

Няма шанс да го видят на място, но имам достатъчно клипове с проблема. Ще им я карам другата седмица, та ще видим какво ще става, но няма да ги оставя без да подменят нещо и да оправят проблема.
Haigo

Шкода Новак

Мнение от Haigo »

При мен пък от самото начало като я взех и свържа с айфон , като отворя Waze и сигнала на аудиото почва да дава смущения , махна ли екрана на Waze звука се оправя , от Шкода казват смени телефона с андроид … тъпо но факт , още не съм пробвал с андроид дали ще е ок, колата е хубава, но звука нв отговаря на качеството на кодиак.
Аватар
lanshot

Škoda Фен

Гараж: Superb Combi L&K 280hp 2024
E 55 AMG 1998

Мнение от lanshot »

И аз имам проблем с амундсена. Понякога както си работи уейза и прекъсва връзката и после се връзва на ново или не ще и се налага да връзвам ръчно , дали с кабел или не , едно и също се случва. Аз съм с айфон , ако има значение. Случвало се е и черен екран , като радиото си свири примерно, но нищо не можеш да видиш. Иначе регулираш силата на звука или влизаш в основното меню и от там пак черен екран. Ходих за ъпдейт , но разлика не виждам. Имам и проблем със синхронизацията на ключ към профил , ей там пък какво синхронизиране пада понякога , обикалям половината град докато ми изпише , че услугата не е налична или пък вземе да си приеме профила и да ми изпълни запаметените настройки.. голям майтап с тази медия. Ще продължавам да ги посещавам , докато не подменят нещо или не получим официален отговор от Чехия , който да ме удовлетвори.
Аватар
bobotnik

Шкода Новак

Гараж: Skoda Karoq SportLine 130 1.5TSI 7DSG MY 2025
Peugeot 207 1.6 HDI
Skoda Kamiq Style 1.5 6M MY 2024 (EX)
Skoda Octavia II 1.9 Tdi (EX)
Toyota Avensis 1.8 (EX)

Мнение от bobotnik »

Да не отварям нова тема и аз да кажа. Бях до скоро на Андроид и се връзваше без проблем с Блутута - само музика и разговори. От вчера минах на IOS и нещата се скапаха. Мога да слушам само музика, контактите не се импортират, а на телефона пише - устройството не се подържа . С Камик съм , но не с Амундсен а обикновената медия. Ще търся решение в почивните дни, ако не намеря - другата седмица в ЕТ
Bra1nSicK

Шкода Новак

Мнение от Bra1nSicK »

Включвам се с ъпдейт по темата. След като го оставих в Еуратек и те се допитаха до Шкода, решението е подмяна на централния модул на инфотейнмънт системата. Поръчан е и чакам смяна до 2-3 седмици, надявам се това вече да реши проблема.
Публикувай отговор

Обратно към “Kodiaq Mk1”