Здравейте,
моля за вашето наблюдение, мнение и проблеми при тази мотор като правилен избор за кола до 15-16000 км на година 50/50 градско и извън градско. Ниво на обурудването Edition130. Благодаря предварително !
Skoda Octavia 1.5TSI (150hp) 7DSG M-HEV
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
IvDimitrov
- napsi
- Гараж: Octavia 4 FL 1.5 TSI 115 DSG
Аз имам такава, но 115к.с. Немога да дам съвет колко е читав двигателя и кутията понеже още съм на 5хил.км. Ако искаш да спестиш някой лев може да си вземеш малкия мотор, ако си спокоен шофьор понеже е доста пъргава.Като минах 4хил километра рязко стана по икономична. Средно до 6/100, а извън градско без магистрала малко над 5.
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
viewtopic.php?t=6917
Проблеми няма
Вземи си дизел
Или руса, с големи цици, малко дупе и дашна...
Оу, това е за друг форум, извинявам се![secret [smilie=secret.gif]](./images/smilies/secret.gif)
Проблеми няма
Вземи си дизел
Или руса, с големи цици, малко дупе и дашна...
Оу, това е за друг форум, извинявам се
-
Zhelyazkov89
- Гараж: Citigo 1.0 MPI
EX Octavia 3 FL 1.8 TSI Vision
EX Fabia 3 FL Edition 1.0 MPI
EX Superb 2 FL, 2.0 TDI CR, 4x4
EX Superb 3 FL Edition, 2.0 TDI 7DSG, 4x4
EX Haval H6 3rd gen 2.0 204, 4x4
Octavia 4 FL 1.5 mHEV Edition 130
Поръчал съм си именно такава модификация.
Проблемите, дори и с нова кола, са на късмет. Важното е, че има гаранция. Бил съм свидетел и на "доказани" мотори с няколко ремонта, поради дефект, и то на 10-15-20к км.
Личното ми мнение е, че при 50% градско бензинът е по-удачният избор от дизела. При мен градското е около 60-70% и около 10-12к км на година пробег, дилема нямах.
Покарайте го, разпитайте и в сервиза за установени дефекти. Не вярвам да скрият нещо, ако не вземете този мотор, ще изберете друг, така че все при тях ще си оставите парите.
Успех!
Проблемите, дори и с нова кола, са на късмет. Важното е, че има гаранция. Бил съм свидетел и на "доказани" мотори с няколко ремонта, поради дефект, и то на 10-15-20к км.
Личното ми мнение е, че при 50% градско бензинът е по-удачният избор от дизела. При мен градското е около 60-70% и около 10-12к км на година пробег, дилема нямах.
Покарайте го, разпитайте и в сервиза за установени дефекти. Не вярвам да скрият нещо, ако не вземете този мотор, ще изберете друг, така че все при тях ще си оставите парите.
Успех!
-
IvDimitrov
Здравейте , четох доста статии от различни места и мнения затова реших да се обърна към форума за вече получили такива екземпшяри. Благодаря !