Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Здравейте, има ли лесно и изпитано решение (някакви спрейове може би?) как да не се заснежава предния сензор на решетката, защото днес за първи път след година и половина колата видя истински сняг в София и таблото светна.
Изчистих го и нямаше и 5 минути и пак се налепи със сняг...
Така си е. Аз не знам за спрей или нещо такова. Другото което също може да те изненада в сняг и тъмно време са фаровете. Там също се лепи сняг и постепенно "ослепяваш" нощно време - защото LED-а е студен и не може да разтопи снега
Ако говорим за мизерен дъжд - евентуално някакво водоотблъскващо покритие. Не знам, до колко ще работи, но подозирам ще е по-добре.
За сняг - практически трябва да го разтопиш. Освен да пуснеш нагревател.
С две думи - няма решение.
Не мисля. Това е против замръзване, но снега как да спреш да се лепи.
ПП: сега се зачетох, че пише и против полепване на сняг. Може и да работи. Ако някой тества дано сподели
Последно промяна от istoyanov на 11.01.2025, 19:30:21, променено общо 1 път.
Жегов написа: 11.01.2025, 19:51:36
Аз вчера и днес съм с Пасата на баща ми ( 2008 ) щото Октавията ( 2024 ) не спира да пищи като шашава и нищо не работи. Пълна пародия.
4та зима и 140к км - незнам какво пищи и каква пародия се е разиграла при теб, но съм минавал през огромни снегонавявания в Добричко и Русенско, като 2 пъти са затваряли пътя малко след като мина и … не виждам нищо притеснително, драми, пародии и т.н. - спират да ти работят част от системите, кокпит дисплея ми е мигал като дискотека при поривите на вятъра, но кола като кола.
Taratajki написа: 11.01.2025, 19:53:21
Няма ли вариант да ги изключиш "екстрите" които зависят от този сензор?
Няма проблем да ги изключиш и ръчно. Като "ослепее" сензора зависещите от него асистенти се изключват сами, пише ти какво не е достъпно и светва удивителен знак на таблото. Продължаваш да караш и няма драма. Като се изчисти сензора и системите се връщат.
Жегов написа: 11.01.2025, 22:35:14
Да не ти работи front collision сензора в снеговалеж е най-доброто инженерно решение със сигурност.
Какъв е смисъла от него, ако работи само на слънце?
Системата работи нормално при хубаво време, дъжд, мъгла и сух сняг. Единствено прави проблеми при мокър сняг. Ако се самоочисти или и помогна се самовъзстановява. Аз я разбирам като система, която подпомага водача, но не тя управлява автомобила.