Проблем с автоматичните дневни светлини
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
Tina+
Здравейте днес при запалване на колата светна информация ,че имам изгоряла крушка и съответно нямах светлина индикация ,че фаровете светят на автоматичен режим .Това което установих е : на ръчен режим светят фаровете , на автоматичен не светят .Посетих сервиз за да ми сменят крушките , но се оказа че проблема е в единия преден габарит ( не съм го видяла ) .Когато закриха с ръка датчика на предното стъкло автоматичните светлини светнаха , това става преди да се установи , че габарита е изгорял .След смяната му уж нещата се оправиха и вече светеха дневните светлини на автоматичен режим .Да , но не .Явно защото колата беше на сянка .Щом се появиха на слънце и пак запалих колата , те пак не светят. Тръгват ако датчика е бил на сянка това забелязах .Същия ден бях спряла единия път на сянка колата отпред където е датчика и при запалване тръгнаха и автоматичните светлини , през останалите пъти не ,светят само ръчно Знаете ли от къде е проблема ?
-
dpenov
- Гараж: Octavia 2 FL 1.4 TSI
@Tina+, колата преди или след фейслифта е? След фейслифта работят така:
- на auto и слънчево светят дневните, които са долу до фаровете за мъгла
- на auto и тъмно светват късите светлини в основната част на фара. Дали ще запалиш на тъмно или минеш през тунел, подземен паркинг или вали винаги пуска късите.
- на ръчна позиция фарове, винаги пуска фаровете, без значение дали е светло или тъмно.
- на позиция 0 мисля че също работят дневните светлини долу в секцията за мъгла.
Не разбрах като запалиш колата на светло и ключа е на позиция auto, че не се пускат долу дневните ли е проблема?
PS: Ако колата е Скаут май са с различни дневни и долу са само за мъгла. Да ме поправи някой, ако не е така.
- на auto и слънчево светят дневните, които са долу до фаровете за мъгла
- на auto и тъмно светват късите светлини в основната част на фара. Дали ще запалиш на тъмно или минеш през тунел, подземен паркинг или вали винаги пуска късите.
- на ръчна позиция фарове, винаги пуска фаровете, без значение дали е светло или тъмно.
- на позиция 0 мисля че също работят дневните светлини долу в секцията за мъгла.
Не разбрах като запалиш колата на светло и ключа е на позиция auto, че не се пускат долу дневните ли е проблема?
PS: Ако колата е Скаут май са с различни дневни и долу са само за мъгла. Да ме поправи някой, ако не е така.
-
baijoro
- Гараж: Оctavia 3 FL 2.O TDI
Ами те, фаровете, нали затова са автоматични - на светло да не светят, на тъмно да светят. При теб е така и значи всичко е наред.Tina+ написа: 17.06.2024, 19:38:30 Щом се появиха на слънце и пак запалих колата , те пак не светят.
-
Tina+
Аз не мога да го обясня правилно , така излиза
.До сега на режим ауто светеха дневни къси не долу фаровете за мъгла. След като светна индикация за изгоряла крушка ( не я засенех) вече не светят на автоматично. С запалването когато съм на автоматични светлини на бутона за превключване свети в зелено auto и на таблото ми свети лампичката за фаровете .От както се появи проблема , когато не се включат със запалването нито на ключа свети auto , нито на таблото . Незнам дали е преди или след фейслифта , аз съм втори собственик, но никога до сега не са работели по този начин както е описан за след фейслифта .Паля колата и светлините се включват , няма тъмно или светло .Проверявала съм си светлините и преди и съм виждала как светят на автоматичен режим през деня
-
dpenov
- Гараж: Octavia 2 FL 1.4 TSI
@Tina+, можеш ли да снимаш колата отпред и таблото когато ключа е завъртян на ауто?
Може би ключа ти е заминал, щом не свети ауто на него.
Може би ключа ти е заминал, щом не свети ауто на него.