Дюзи

Модел Rapid от 2012 - до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
koevoet

Шкода Новак

Дюзи

Мнение от koevoet »

Здравейте на всички,
Случи се така че смених всички - и 4-те дюзи на Шкода Рапид 2015, 90 кс, дизел. Доколокото помня, дюзите са марка Сименс. Останаха ми старите 4, които от сервиза твърдяха че са в много добро състояние и подлежат на рециклиране. Но аз реших да сменя всички с нови. Въпроса ми е следния:
Тъй като старите 4 дюзи са ми в гаража, бих ли могъл да ги продам и каква цена бих могъл да взема. Как се практикува в такива случаи? Бих се радвал да чуя мнения.

Поздрави на всички и безаварийно шофиране!
Shkoda Rapid 1,6d 90 h.p. 2015 год.
Аватар
stanley

Škoda Ентусиаст

Гараж: Skoda Superb II FL 2.0TDI 6M 4x4 ex, Skoda Superb 1.8TSI 6M, VW Passat 6 2.0TDI DSG6 ex, Skoda Superb 1.9TDI Tiptronik-ex, Skoda Octavia 1.6 MT-ex
Обратна връзка:

Дюзи

Мнение от stanley »

В сервиза, където сменихте дюзите не искат ли да ги изкупят? Обикновенно има вариант за нови срещу стари и някакво доплащане. Ако са в добро състояние, със сигурност могат да се продадат.
Аватар
makaveli

Škoda Ludicrous

Гараж: Dacia Sandero Stepway Eco-G 100,
Fiat Fiorino 1.4i,
Citroen C3- служебна

Дюзи

Мнение от makaveli »

koevoet, какво наложи смяната на дюзите? Не са евтини, че да ги смениш "защото им няма нищо"?
Направи им един стенд, за да им се види моментното състояние и след това може да ги пуснеш и тук или в сайтовете!
koevoet

Шкода Новак

Дюзи

Мнение от koevoet »

Колата вече беше разглобена, когато ми казаха че дюзите са за смяна. От сервиза ми дадоха много висока цена за рециклиране и аз реших да ги сменя с нови. Новите си ги купих аз, а от сервиза ми взеха пари само за труда (не малко пари, но така се получава като се довери човек на грешните хора).
Няма проблем да отидем на стенд с купувача и пред него да ги тестваме. Нямам притеснения. Все пак ако аз му дам протокол от теста на стенда, купувача може да иска да се потвърди и да се наложи да се плаща повторно за едно и също нещо.
Цените по спомен бяха следните:
-Рециклиране - 450 лв/дюза
-Нови - 650 лв/дюза (Аз си ги купих)
Цените бяха с включено ДДС
Аватар
oggie

Škoda Ентусиаст

Гараж: Škoda Octavia Combi 1.5 TSI

Дюзи

Мнение от oggie »

Е те ако на стенд вадят показатели в нормата защо се сменят?
koevoet

Шкода Новак

Дюзи

Мнение от koevoet »

oggie написа: 23.05.2024, 22:12:19 Е те ако на стенд вадят показатели в нормата защо се сменят?
Нямам представа какво е показал стенда. Това е причината да искам да отидем с купувача и двамата и да гледаме. Ако някоя не става - хвърляме я и готово. Нямам намерение да заблуждавам никого. Пред мен имаше два варианта на разглобената кола - или ги рециклирам на 450 лв./дюза=1800 лв.
Или купувам нови за 4х650 лв.
Избрах втория вариант.
Надявам се да съм бил изчерпателен.
Публикувай отговор

Обратно към “Škoda Rapid”