Размери на багажника на Шкода Карок

Модел Yeti от 2009 до 2017
Karoq от 2017
Kamiq от 2019
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Kancho

Шкода Новак

Гараж: Skoda Karoq 2.0 TDI 115Hp 2024г.

Мнение от Kancho »

Някой може ли да замери с рулетка размерите на багажника на Шкода Карок Ширина/Дължина/Височина.
nitro

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Karoq 1.5 tsi DSG7 MY24

Мнение от nitro »

Това ще ти свърши ли работа
ShaMana

Шкода Новак

Мнение от ShaMana »

Кошче за количка и половина ;)
Kancho

Шкода Новак

Гараж: Skoda Karoq 2.0 TDI 115Hp 2024г.

Мнение от Kancho »

Благодаря.
tahumbata

Škoda Фен

Гараж: Karoq Style 2019 1.5 TSI DSG 4x4 лава син металик

Мнение от tahumbata »

Как го мерят дълбочина с паднали седалки винаги ми е било чудно? В смисъл то много зависи от предните седалки дали ще са най-назад дадени, някакво средно положение или като за жена 1.45м висока… за мен трябва да се мери от вратата на багажника къде стъпва до където свършва средната конзола с въздуховодите й. Също и височината трябва да се мери според мен до кората, която покрива багажника или до щората ако е с варио флекс. Вие как мерите? Едно е ясно и то е, че от Шкода лъжат за това как измерват литрите, които пишат като официални. Примерно новата Ауди а3 и новата фабия са с 380л и двете, както и двете с 1200л с паднали седалки на теория, но на практика аудито е с очевадно по-голямо пространство за товарене, най-малкото пропорциите на багажника са му по-функционални за куфари, детски колички и т.н. Същото с Карока - уж 521 литра, но реално като го измериш е почти със същите размери като на споменатата а3-ка, само на дълбочина е по-дълбок с около 10 см и то ако не е 4х4.
ShaMana

Шкода Новак

Мнение от ShaMana »

Не лъжат, тя мерят използваема площ с махната кора. Като фиксираните седалки са 521, пък вариофлекс бяха от около 480 до 500 и нещо, вече не помня точните числа.
tahumbata

Škoda Фен

Гараж: Karoq Style 2019 1.5 TSI DSG 4x4 лава син металик

Мнение от tahumbata »

Ако се абстрахираме от варио флекс, моделите без 4х4 имат с десетина см по-дълбок багажник от тези с 4х4, а и в двата случая дават 521л обем на багажника. И в двата случая с намалена резервна гума говорим.

Както и да е, радвам се поне, че 20” детско колело с махната предна гума се набутва напреки в багажника без да трябва да се бутат седалките, както и че събира три големи и два кабинни куфара, две раници и няколко торби за уплътнение безпроблемно. Семейство с две деца без обемна количка се вози идеално, в най-лошия случай една кутия за багаж отгоре оправя проблемите ако сте решили да носите покъщнината някъде :)

Едит: при мен размерите са 101см широчина между калниците като меря, 85см дълбочина от вътрешната страна на ръба на механизма за заключване на вратата на багажника до варио флекс седалката в дефолтно положение и височина до щората 55см. Ако беше без 4х4 в шоурума съм ги мерил дълбочина до 72см дори по спомен, но поне 65см до кората.

При Супърб и Октавия съм мерил широчини също 101см и височини отново около 55см, дълбочините вече правят разликата в обема на багажника. Сега като дойде Фабията ще я измеря и нея, но тия 380л определено не изглеждат видимо поне така, както като отвориш багажника на Ауди А3-ката със същия заявен обем.
Публикувай отговор

Обратно към “Škoda Kamiq, Karoq, Yeti”