Въпрос относно покупка...

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
KrasimirM_90

Шкода Новак

Мнение от KrasimirM_90 »

Здравейте, нов съм във форума и имам нужда от помощ... Насочил съм се към Октавия трето поколение, бензин 1.8/180 к.с.... Колата подлежи ли на газифициране (без да прави проблеми), ако да, може да ми препоръчате сервиз в София. Друг въпрос, 4х4 версията ли е за предпочитане(заради авт.скоростна кутия) и за какво основно трябва да се внимава при покупката (прочетох за проблеми с разход на моторно масло и проблеми с навлизане на вода в купето). Благодаря предварително .
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi

Мнение от Taratajki »

KrasimirM_90 написа: 14.12.2023, 01:26:16 Колата подлежи ли на газифициране
Насочи се към такава, с фабрична метанова система. Те са безпроблемни и евтинко возят.
И 1.8 се газифицира, некакви скъпи газови имало. Колко е безпроблемно...нямам идея. Колкото до горенето на масло, не знам какво общо има 4х4 с това. Едва ли гори маслото от трансмисията 🤔 За водата в купето, ако има проблем, то той не е от двигателя. Моята е дизел и вода вътре не влиза [smilie=pardon.gif]
KrasimirM_90

Шкода Новак

Мнение от KrasimirM_90 »

Taratajki, Благодаря за включването, както споменах по-горе, чел съм за проблеми с горене на двигателно/моторно масло.. никъде не съм казал, че има нещо с 4х4. 4х4 го споменах, че уж било за предпочитане заради версията DSG7...а тези, които са само с предно били само с DSG6. Питах просто дали има нещо вярно в това, коя авт. скоростна кутия е за предпочитане...
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Пак не си разбрал съвсем за кутиите
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
KrasimirM_90

Шкода Новак

Мнение от KrasimirM_90 »

bega4kata, Явно е така.. затова питам
ИзтрЪпнал

Škoda Фен²

Гараж: kamiq style 1.5tsi evo2 6m my23

Мнение от ИзтрЪпнал »

При О3, 1.8 на предно с дсг, кутията ще е със сухи съединители и заради това, двигателят е ограничен на 250нм.

При О3, 1.8, 4х4, дсг ще е с мокри съединители и заради това, няма ограничение на максималния въртящ момент.

На писта "харчат" масло. Извън нея, не. За техническите подробности защо така, собствениците на такива автомобили да споделят.

Форумът помни проблемен 1.4 на метан - viewtopic.php?p=255596&hilit=%D0%9C%D0% ... BD#p255596. В темата има информация.
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia III”