Карок губи антифриз?
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
tahumbata
- Гараж: Karoq Style 2019 1.5 TSI DSG 4x4 лава син металик
Карок губи антифриз?
От известно време насам гледам, че нивото на съда за антифриза беше стигнало до минимума на чертата, но в рамките на две-три седмици вече стигна буквално до дъното на съда и сега едвам се вижда един пръст някъде. Последно този Януари беше на макс след сервизно обслужване, но ми се струва странно защо и къде изчезва. Иначе борд компа нищо не показва като проблем, а и аз не мога да установя нещо конкретно, освен, че видимо е по-малко в съда. Автомобилът е на 4.5 години и 45.000км. Някой има ли идеи може ли примерно реално да задържа някъде другаде и да не се вижда в съда или със сигурност ще да е някакъв теч? Ще го карам другата седмица на сервиз, но исках да питам на друг случвало ли му се е и каква е била причината. Благодаря ви!
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Карок губи антифриз?
На мен при октавията като стане студено и почва да дрънчи, че и е малко водата. И това е от първата зима. Доливам малко дистилирана вода и карам. Всяка есен е това. Но пък никога не ми е стигала чак до дъното, вижда се в съда че нещо розово има.
Що не долееш дистилирана вода и да видиш дали ще изчезне пак?
Що не долееш дистилирана вода и да видиш дали ще изчезне пак?
- zzankov
- Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp
Карок губи антифриз?
А дистилирана вода от къде купувате?
- Taratajki
Карок губи антифриз?
От бензиностанцията
-
Венци76
Карок губи антифриз?
Подобно нещо ми се случи на Октавия 3. Продължително време ми падаше нивото докато не светна лампата и долях антифриз. Наложи се да продам автомобила и човека който я взе и направи преглед в Еуратек . Там се оказа, че от водната помпа сълзи и губи антифриза, но много бавно. Колата беше в гаранция и на около 65000. Поръчаха частите и смениха помпата по гаранция.
Това е при мен и успех!
Това е при мен и успех!
- zzankov
- Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp
- Taratajki
Карок губи антифриз?
-
tahumbata
Карок губи антифриз?
Светна лампата днес, ще се ходи до сервиза явно. Ще пиша в темата с дефектите после какво е станало. Мерси на всички!
-
deju
- Гараж: Skoda Octavia 3FL, 1.8TSI (Manual)
Карок губи антифриз?
При моята кола се получи същото , както и при колегата @Венци76. След две доливания я закарах в сервиз, където смениха водната помпа.
- PSG
- Гараж: ŠKODA Yeti Adventure 2.0TDI 140hp CFHC 4x4 '15
ŠKODA Superb III FL 2.0TDI 190hp DFHA '19
Карок губи антифриз?
Да долееш малко за един сезон не е проблем. Колегата говори, че за две седмици нивото му е спаднало от MAX до дъното на съда, което е сериозна загуба.
Забелязал ли си колата да надува, периодично да загрява над 90° или да кипи от казанчето?
Ако не надува, вероятно имаш пропуск някъде по системата. Лошото е, че на тези модерни мотори, антифрин циркулира къде ли не и вариантите са доста.
Не съм запознат с 1.5TSI и не мога да те насоча конкретно, но водната помпа, както колегите по-горе са писали, е един от обичайните заподозрени. Ако колата има воден интеркулер или EGR с водно охлаждане - също обичайни заподозрени.
Друг заподозрян е радиаторчето в купето. Ако има теч от там, в купето ще мирише на антифриз (сладникава миризма), ще ти мазни по прозорците и ще намираш мокро по мокета под арматурмото табло.
Забелязал ли си колата да надува, периодично да загрява над 90° или да кипи от казанчето?
Ако не надува, вероятно имаш пропуск някъде по системата. Лошото е, че на тези модерни мотори, антифрин циркулира къде ли не и вариантите са доста.
Не съм запознат с 1.5TSI и не мога да те насоча конкретно, но водната помпа, както колегите по-горе са писали, е един от обичайните заподозрени. Ако колата има воден интеркулер или EGR с водно охлаждане - също обичайни заподозрени.
Друг заподозрян е радиаторчето в купето. Ако има теч от там, в купето ще мирише на антифриз (сладникава миризма), ще ти мазни по прозорците и ще намираш мокро по мокета под арматурмото табло.
ŠKODA Yeti Adventure 2.0TDI CFHC 4x4 '15
-
ShaMana
Карок губи антифриз?
Колата ти вероятно е в гаранция? Най-добре на сервиз.
-
tahumbata
Карок губи антифриз?
Водната помпа се оказа, както предположиха някои колеги. Смениха я гаранционно в рамките на 4 работни дни след като го оставих в сервиза. Сменили са и антифриза като сега даже е над макса, което се надявам да не е проблем.
-
nitro
- Гараж: Skoda Karoq 1.5 tsi DSG7 MY24
Карок губи антифриз?
А ангренажа?
-
tahumbata
Карок губи антифриз?
Разбрах, че било отделно от ангренажа, иначе и аз се учудих. Не знам дали на петата година да сменям и ангренажен ремък както разбрах, че е според предписания. На старото Ауди водна помпа на 15+ години протече, а ангренажен ремък на 12 години и беше като нов, тия сегашните ако са толкова калпави да не карат и пет години е наистина разочароващо.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Карок губи антифриз?
Не си писал какъв е мотора.
От телефона не се вижда ако е в аватара ти.
Ако е тди ще ти протече и семеринга преди гаранцията
От телефона не се вижда ако е в аватара ти.
Ако е тди ще ти протече и семеринга преди гаранцията
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ