Огледало със Сензор за дъжд

Модел Rapid от 2012 - до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
kmakaron

Шкода Новак

Мнение от kmakaron »

Здравейте,
Имам закупена нова Шкода Рапид в началото на 2017 година. Взех я готова конфигурация Edition. Миналата седмица се наложи да сменя предно стъкло, и се оказа че имам огледало със сензор за дъжд. Никога не съм го ползвал, дори не знаех че го има, не си спомням и да съм го виждал в конфигурацията когато я избирах. Това се оказа проблем, защото нямат такива стъкла в склада и сложихме обикновенно. Сега не мога да си използвам огледалото, тъй като захващането на обикновенното огледало и такова със сензор за дъжд са различни. Какви опции имам, освен закупуване на обикновенно гледало от някоя морга? Примерно 3Д опречатване на някакъв преходник?
Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем?

Благодаря!
Драгомир
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Ново огледало или от моргата са ти опциите.

За да съставиш файловете за 3Д модела (готов модел едва ли е наличен) за преходник ще загубиш толкоз време и опити проба-грешка, че ще си купиш няколко нови огледала със "спестените" пари. Отделно едва ли ще ти е голям кеф да ти падне огледалото в скута докато шофираш, защото не си пресметнал добре някое механично напрежение в сглобката.
Бееееее.....
kmakaron

Шкода Новак

Мнение от kmakaron »

Цецо75 написа: 10.07.2023, 15:28:40 ела (готов модел едва ли е наличен) за преходник ще загубиш толкоз време и опити
Благодаря за отговора!
Жалко, огледалото ми е беше ахроматично и честно казано много красиво. Сега имам една вендуза на стъклото и огледалото би трябвало да се закрепва чрез завъртане.
Каквото и да взема обикновенно ли ще стане, или и тук има различни начини на закрепване?
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Ами това трябва да ти отговори някой, който има достъп до ЕТКА (каталожния софтуер на VAG). Силно вероятно стават и от други модели, но така на прима виста не може да се каже, има вариации, както си научил вече по трудния начин. Пробвай с колегата ЦецоNOL във форума, той е отзивчив и помага в такива случаи.
Бееееее.....
kmakaron

Шкода Новак

Мнение от kmakaron »

Благодаря Ви много!
Публикувай отговор

Обратно към “Škoda Rapid”