Въпроси относно Octavia 3 RS 2.0 TSI 220

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Milen80

Шкода Новак

Гараж: Seat Leon 2017 ST 300 4Drive
Octavia 3 2014 2.0 TSI DSG

Мнение от Milen80 »

Здравейте колеги,
Колата е Octavia 3 VRS 2.0 TSI. Бих искал да попитам колегите с коли с бензинов двигател 1.8/2.0 TSI какви са оборотите на двигателя на свободен ход при включен климатик (или само вентилатор) и при изключен вентилатор.
При мен при включен вентилатор двигателя държи малко над 750 оборота (може би 755-760).
Изображение
Но при изключен вентилатор оборотите падат под 750 (около 740) и тогава се усеща как колата потреперва от време на време, все едно оборотите й идват прекалено ниски. Това според вас нормално ли е или има някакъв проблем.
Изображение

И другият ми въпрос е относно наличието на виещ шум при пуснат климатик, който не се чува постоянно (все още не мога да разбера дали има някаква закономерност, със сигурност не е свързано със силата на работата на вентилаторите). При само включен вентилатор шумът изчезва. Понякога този шум е придружен и от силно свирене идващо от самите въздуховоди на парното/климатика.
Ще прикача един аудио файл със запис на шума. Записа обхваща и изключване/включване на климатика за сравнение. Ако някой се е сблъсквал с такъв проблем ще съм благодарен да сподели, или ако някой знае какъв е проблема.

https://1drv.ms/u/s!Ag40mzCWxFoKgUFx31W ... r?e=5cdHiK

Иначе климатика си работи добре, шума е дразнещ а и си мисля, че нещо е тръгнало да си "заминава".
Диагностика не изкарва по принцип грешки, с изключение на една която излезе съвсем на скоро за "Motor for Defroster Flap" някаква грешка...
Аватар
Mirortron

Шкода Новак

Гараж: Octavia 3 VRS 2.0tsi
Ibiza 6K2 1.9 TDi

Мнение от Mirortron »

Проблем с оборотите не ми изглежда да имаш, освен може би притрисането, но е добре да го демонстрираш с клип (или най-добре да се консултираш с вещ механик -има форумни "гуру"-та в доста от големите градове).
По мое мнение свистене от духалките се получава понякога от намалял фреон.
Също, според мен, духалките на октавията са си шумни попринцип (както на голяма част от не премиум автомобилите, че и на някои преуми също).
Изказвам мнение от позицията на потребител.
O3 2.0tsi
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia III”