(Не)прибиращи се огледала

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2001г. до 2008г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Deadleaves

Шкода Новак

Гараж: Skoda Superb 1, 2.8 193

Мнение от Deadleaves »

Здравейте!

Имам Superb 1 2007, който има "екстрата" да му се прибират огледалата. Проблемът ми е, че при заключване на колата, огледалата не се прибират сами, докато всичко друго се затваря (прозорци и шибидах). Иначе огледалата си работят, когато използвам бутона на шофьорската, нямат проблем и се прибират и отварят както трябва. Гледах някакви клипове, на които показваха, че трябвало да се играе с бутоните на прозорците, и след това са се оправяли и огледалата, пробвах всичко, но нищо не сработи. Някой знае ли нещо по върпоса и имал ли е подобен проблем?

Благодаря предварително!
tuningmania

ŠKODA MASTER

Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.

Мнение от tuningmania »

До @Deadleaves - Да не би да е нещо свързано с "Comfort Module"-а? Прибирали ли са се преди както искаш и изведнъж да са спряли? Електрическите стъкла свалят/вдигат ли се с еднократно натискане до крайна позиция на бутоните, без да задържаш? Нещо Проблеми с Тоците да си имал?
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
icohohi

Škoda Фен

Гараж: Kodiaq FL 2.0 TSI Vision

Мнение от icohohi »

Deadleaves написа: 19.04.2023, 15:55:17 Гледах някакви клипове, на които показваха, че трябвало да се играе с бутоните на прозорците
Не е точно да се играе, има си строга последователност.
1. Ключа само на контакт
2. Със задържане се свалят едновременно предните два прозореца, като в най-долно положение се задържа още малко.
3. Пак със задържане се вдигат едновременно и пак се изчаква 2 сек.
4. Повтаряш стъпки 2 и 3 със задните прозорци.
5. Вадиш ключа и пробваш.
Има и друг момент. Ако имаш открехнат прозорец чрез дистанционното го затваряш веднъж и след това с второ натискане се прибират огледалата.
Въпреки, че не би следвало да е от това - пробвай да поставиш копчето за огледалата на L или R
Deadleaves

Шкода Новак

Мнение от Deadleaves »

tuningmania написа: 19.04.2023, 22:22:48 Да не би да е нещо свързано с "Comfort Module"-а
Не мога да съм сигурен, но последно диагностиката не показа нищо подобно.
tuningmania написа: 19.04.2023, 22:22:48 Прибирали ли са се преди както искаш и изведнъж да са спряли?
От доста скоро колата е мое притежание, така че не съм сигурен. Просто гледам да оправя каквото мога, докато ми е мерак.
tuningmania написа: 19.04.2023, 22:22:48 Електрическите стъкла свалят/вдигат ли се с еднократно натискане до крайна позиция на бутоните, без да задържаш?
Да, но само предните. Предполагам, че и задните би трябвало да работят с one-touch, но за това не съм сигурен.

Благодаря
Deadleaves

Шкода Новак

Мнение от Deadleaves »

icohohi написа: 19.04.2023, 23:55:03 Не е точно да се играе, има си строга последователност.
Под "играя" имах предвид, че спазвах последователности, намерени в нета. И по-точно тази , която малко се различава от това, което ти си написал. Ще пробвам и този метод и ще пиша. Дано се получи.

Благодаря
Публикувай отговор

Обратно към “Superb I”