Всичко за Шкода Фабия, произведена от 2014г. до 2021г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Здравейте,
Търсих във форума, но не откривам . Има ли някой с Фабия Р5 2018? Искам да питам няколко неща като бивш собственик на Монте Карло и търсещ Р5-ца.
Поздрави.
За ралиджийската Fabia 3 R5 с ЕА888, но с намален обем на 1.6 и турбо или за ограничената шосейна серия на фабия 3 с ЕА211 и 1.4тси / ~125кс ? Нямам нито една от двете, но ми е интересно кой точно модел оглеждаш
Ралиджийката ми идва малко скъпа и капризна
За 1.4тси 125кс питам. Ако има някой и може са сподели впечатления.
За първи път от много време съм без Шкода в гаража. И съм се загледал в нещо за града да взема.
Според мен не си струва. Почти 1:1 са, тук там някоя лепенка и малко велур по салонЯ.
П.с. Ако знаех какви времена ще дойдат(чакане с години), нямаше да си продам Монте Карлото. Всеки път като си говорим с жената за него и се псуваме що го продадохме...
digitalundgrd написа: 16.02.2023, 21:39:00
Почти 1:1
Е, ти па сега... Според мен идеята на R5 не е салона и визията, а мотора По за ентусиасти е направена. Има повечко потенциал за заиграване
А за градска плякалка газифицирано "монте" 75 магарèта "нов внос от Италия" и си джиткаш безгрижно
Много полезно видео. Реално разликата на първо четене освен двигателя е минимална. Моето монте имаше панорама, при Р5 не се предлага. Всичко друго им е еднакво.
В същия филм съм. Беше на почти 4г и 60к като го продадох. Още съжалявам!
Аз преди няколко години щях да отнеса едно от ЕТ Надежда, имаха налично такова, и разглеждам го, ми то като Монте Карлото, само декоративни разлики, и само 1.4 или 1.5 и 125 кс, и няма 4х4, питам дилър - ама нали е R5 защо е такова, и той - ми то само визуално е така. Демек обикновена напудрена Фабия.
На мен ми е интересна разликата в двигателя колко е осезаема на това купе. Имал съм и 1.2тси и 1.0тси. 3 цил вървеше по-приятно, факт! Тук е интересно 15кс и един цилиндър отгоре какво ще дадат.
Ами моята беше комби 110 1.0тси, 3 цилиндъра. С рейс чепа за 300 лева (тогава) вървеше до към 140 наравно с най-вървящата 1.4 тси, софийска октавия на Бондо, която се местеше доста добре за 150 коня по спомени...
А 1.2тси 4 цилиндъра стоково монте карло падаше с доста от мен същата вечер...Имаше клипове някъде
Impress_me написа: 17.02.2023, 16:10:48
15кс и един цилиндър отгоре какво ще дадат.
Ами моята дава 8.8 от 0-100 А до 200 не може да стигне Моята е 1.2 TSI с Revo, около 125-127 коня трябва да е. 80-140 е много приятна в сравнение със сток или с Race Chip. Предполагам, че R5 може да се пипне малко и да стане доста добра малка бръмчалка
skodko написа: 17.02.2023, 18:27:58
Аз лично съм правил и карал такава. За мен минуса на тая кола е кутията.
Надявам се не е извън темата, но на октавия 1.4 110кс CNG 2018, кутията същата ли е като на 1.0TSI?
Понеже казваш, че това е минуса, но винаги съм се чудел дали са еднакви кутийте, понеже има от този вид октавия на таксита с по над 600к км и все още са в движение и си вървят.