Karoq - Euro NCAP тест за сигурност

Модел Yeti от 2009 до 2017
Karoq от 2017
Kamiq от 2019
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
bsimeonoff

Шкода Новак

Мнение от bsimeonoff »

Здравейте, колеги!

Накратко - фен съм на марката (имам уникалната Fabia) и понеже имаме вече две деца (2 и 4 г.) започнахме да гледаме и за по-голяма кола. Харесахме си Karoq-a.

Това което доста ме изненада обаче е този тест: Skoda Karoq NCAP Test (rested 2022), където по-специално гледах резултатите за защита на деца при челен и страничен удар, като резултатите при челен удар не са добри.
Изображение

Сравних и с теста за защита на деца при VW T-Roc и Qashqai , където резултатите са на доста по-виско ниво. Качвам например снимка от теста на Qashqai.
Изображение

Това , което исках да попитам са две неща:
1. Доколко тези тестове са смислени да ги гледам?
2. Какво мислите за резултата за защита на деца на Karoq-a?

Благодаря предварително!
Аватар
zar

Škoda Ludicrous

Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx

Мнение от zar »

bsimeonoff написа: 01.02.2023, 16:43:48 Доколко тези тестове са смислени да ги гледам?
Чест ти прави ,че си стигнал дотам да ги гледаш браво Защото маса народ (нямам предвид хора от форума)даже и не знае ,какво е "Euro NCAP" ;)
Dieselgate Team member
bsimeonoff

Шкода Новак

Мнение от bsimeonoff »

zar написа: 01.02.2023, 17:32:12
bsimeonoff написа: 01.02.2023, 16:43:48 Доколко тези тестове са смислени да ги гледам?
Чест ти прави ,че си стигнал дотам да ги гледаш браво ...
Факт е, че преди много-много години си пътувах седнал до шофьора (май точно над двигателя) на селския "Чавдар" и никой не беше и чувал за safety checks, reviews, etc. Сега нещата обаче са различни и откакто двете деца се появиха започнах да обръщам внимание първо дали е удобно и сигурно за тях .. БГ стандарт мислене :)
tahumbata

Škoda Фен

Гараж: Karoq Style 2019 1.5 TSI DSG 4x4 лава син металик

Мнение от tahumbata »

Интересно ми е това с или без VarioFlex седалки е, защото са различни на височина най-малкото. Иначе като цяло най-добре да не ги мислиш тия работи, защото и танк да купиш, пак има шанс да не оцелееш в него ;) Купуваш каквото ти е по джоба, аз лично ако имах по големи възможности, щях да купя GLE или X7 примерно, но за тези пари - толкова.
ViktorDf

Шкода Новак

Мнение от ViktorDf »

zar написа: 01.02.2023, 17:32:12
Чест ти прави ,че си стигнал дотам да ги гледаш браво Защото маса народ (нямам предвид хора от форума)даже и не знае ,какво е "Euro NCAP" ;)
Това е сигурно. За първи път чета тук.
Публикувай отговор

Обратно към “Škoda Kamiq, Karoq, Yeti”