Парното на skoda rapid не работи

Модел Rapid от 2012 - до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
yosifdaniel

Шкода Новак

Мнение от yosifdaniel »

Здравейте колеги имам skoda rapid 1,2 mpi мотора 75кс и от днес не ми работи парното. Вързах я на диагностика показа ми че всичко е наред. Моля ако някой е имал подобен проблем да сподели как го е оправил и горе-долу скъпо ли се оправя
Аватар
Simov

Škoda Ентусиаст

Гараж: Ex: Seat Ibiza 6l, 1.9 TDI, 101 к.с.
Skoda Octavia III 1.6 TDI, 110 к.с.

Мнение от Simov »

Може да прозвучи малко странно, но на предната ми кола (Сеат Ибиза) и при мен изчезна парното по едно време. Водих я на електричар и се почна - трябва се сваля таблото, да се сменя клапата за топло студено, ала бала. На другият ден ми падна акумулатора, така че даже не можах да запаля. След зареждане и палене, дойде и топлото. Та, щом няма други грешки и особено, ако е с климатроник колата - акумулаторът как е?
Изображение
Аватар
donci

ŠKODA MASTER

Гараж: Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI PD 170hp+ RS 2008 BMN
Skoda Fabia I 1.9 TDI PD 131hp+ RS 2005 ASZ BlackPearl

Мнение от donci »

yosifdaniel написа: 02.12.2022, 12:03:34 не ми работи парното
Може ли малко по-подробно. Какво точно не работи? Духа ли, не духа ли? Ако духа, студено ли духа? Отвсякъде ли духа или само от определни въздуховоди?
yosifdaniel

Шкода Новак

Мнение от yosifdaniel »

Благодаря за съветите колеги, днес размърдах бушоните, които са на акумулатора и парното дойде. Може и да е бил проблема в тях, защото за кратко ми изчезнаха и дневните светлини. Така, че утре ще пробвам да ги пръсна с контактен спрей пък ще видим дали пак ще се появи проблема.
deyanvn

Шкода Новак

Мнение от deyanvn »

Имах същия проблем и се оказа ключа за запалването (не ключа който носим в джоба, а самия прекъсвач който въртим с него). Част от функциите му е да прекъсне захранването към климатика и фаровете докато върти стартера. Тъй като диагностик в шкода имаше за края на следващата седмица след малко ресърч в интернет (Youtube) открих как да го сменя сам. Афтермаркет част не намерих при големите доставчици и затова поръчах от Шкода (най-добра цена в сравнение с VW и Seat). Номера на частта е 6RA905865B, ако успея ще прикача и снимка как изглежда както и връзка към клип в Youtube.
П.С. Тъй като ключа не прекъсва директно захранването, а го прави посредством т.нар X-Contact реле, има някаква вероятност проблема да е там. По това което четох тогава и съдейки по това което беше при мен залагам на ключа...

Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Škoda Rapid”