Здравейте съфорумници.Имам Румстър 1.4 дизел от 4 години и досега не съм имал сериозни проблеми с които да не се справям .Отскоро свети жълтата лампа двигател.Чистя грешката(Р2112) с една китайска OBD2 джаджа но пак се появява след време.Проблем с работата на двигателя нямам.Приемам всякакви съвети и мнения,дори шегаджииски стига да помогнат да реша проблема.
Throttle Actuator Control System - Stuck Closed
Лампа двигател
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
Abadjiev
- Гараж: Нямам
- Обратна връзка:
-
chess11
Лампа двигател
Блокирала дроселна клапа в затворено положение. Само с чистене на грешката няма да стане, проблемът е неприятен и може да те остави на пътя.
Ето чети тук (на руски е) - https://autonevod.ru/obd2-codes/p2112
Ето чети тук (на руски е) - https://autonevod.ru/obd2-codes/p2112
-
Abadjiev
- Гараж: Нямам
- Обратна връзка:
Лампа двигател
Аз дросела ще го разглобя,но при махнат смукателен маркуч и работещ двигател виждам отворена клапа.При неработещ двигател като я натискам виждам,че се движи и връща в отворено положение.По вероятно ми се струва,че или датчика е заминал или са зацапани клеми.Ще видя.Благодаря за информацията.