Здравейте, колеги,
Колата е супърб 3 - 2016 г. с мотор 2.0 TDI - 150 к.с. с 6-степенно DSG, та имам следния казус с него:
Когато колата е на неутрална предавка (N) или на (P) работи перфектно на 800 оборота на празен ход, но когато преместя лоста на R or D, оборотите скачат на 1000 и така работи докато селектора е на тези предавки, като сменя на (N) отново падат на 800, тази цялата аномалия е, когато колата работи на празен ход (на място) и тогава реално виждам, че има промяна в оборотите.
Като допълнилно инфо за кутията, работи перфектно като изключим това, превключва мазно без да има тласъци, забавяне, шутове или шумове. Наскоро ми казаха, че е сменен маховика, че имало леко тропане. Кутията е обслужена с масло и филтър.
Ако някой е имал подобен казус или се сеща каква може да е причината за тази аномалия, моля нека даде съвет.
Благодаря предварително,
Поздрави,
Митко
Проблем с оборотите на мотора
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
Smoke_1987+
- Гараж: Skoda Superb III, 2.0 TDI - 150 h.p. 6DSG, 2016
-
Smoke_1987+
- Гараж: Skoda Superb III, 2.0 TDI - 150 h.p. 6DSG, 2016
Здравейте, колеги,
След като поразпитах за тази аномалия в няколко сервиза и няколко човека, които карат такъв автомат, се оказа, че няма никакъв проблем с работата на кутията и мотора, а просто аз съм се филмирал.
В този ред на мисли, темата е за ключ.
Благодаря предварително,
Поздрави,
Митко
След като поразпитах за тази аномалия в няколко сервиза и няколко човека, които карат такъв автомат, се оказа, че няма никакъв проблем с работата на кутията и мотора, а просто аз съм се филмирал.
В този ред на мисли, темата е за ключ.
Благодаря предварително,
Поздрави,
Митко
-
Пенчо Питанката
Здравейте на всички,
реших да позлвам темата на колегата и да не отварям нова (ако модератора и/или автора на темата сметнат, че не е уместно ще направя нова).
От няколко дни колата почна да се държи малко странно на празен вход. Преди в покой седеше на 800 оборота или ако беше в регенерация на 1,000. Сега обаче стрелката на оборотомера седи малко над 800 оборота (така на око го оприличивам на около 850) и усещам как двигателят е малко по-шумен и сякаш под напрежение. Спирачката е натисната докрай, че бях забелязал, че ако не е натисната също държи малко по-високи обороти на място. Не съм пуснал голям товар на системата като климатик и други консуматори, даже пробвах с напълно спряло парно, мултимедия и каквото и да е друго и резултата е същият.
Та искам да питам дали някой се е сблъсквал с такова нещо и дали има идея какво може да е? Ясно, че с диагностика ще се хване ама все пак да си питам (спрямо никнейма ми е напълно приемливо)
Колата е Супърб 2018 2.0 ТДИ 150 к.с. 7 ДСГ на 90,000 км.
NB. Според мен не е свързано с външната температура защото проблема го наблюдавам от няколко дни, а то си беше 15 градуса до вчера.
реших да позлвам темата на колегата и да не отварям нова (ако модератора и/или автора на темата сметнат, че не е уместно ще направя нова).
От няколко дни колата почна да се държи малко странно на празен вход. Преди в покой седеше на 800 оборота или ако беше в регенерация на 1,000. Сега обаче стрелката на оборотомера седи малко над 800 оборота (така на око го оприличивам на около 850) и усещам как двигателят е малко по-шумен и сякаш под напрежение. Спирачката е натисната докрай, че бях забелязал, че ако не е натисната също държи малко по-високи обороти на място. Не съм пуснал голям товар на системата като климатик и други консуматори, даже пробвах с напълно спряло парно, мултимедия и каквото и да е друго и резултата е същият.
Та искам да питам дали някой се е сблъсквал с такова нещо и дали има идея какво може да е? Ясно, че с диагностика ще се хване ама все пак да си питам (спрямо никнейма ми е напълно приемливо)
Колата е Супърб 2018 2.0 ТДИ 150 к.с. 7 ДСГ на 90,000 км.
NB. Според мен не е свързано с външната температура защото проблема го наблюдавам от няколко дни, а то си беше 15 градуса до вчера.
-
baijoro
- Гараж: Оctavia 3 FL 2.O TDI
Рядко ми се случва да не карам колата по-дълго време и тогава съм забелязвал описаното от теб. При мен е от поизтощен акумулатор (следя го с волтметър в запалката). От начало държи 1000 оборота и зарежда с 14,5 V. После минава на нормални обороти и зарежда с 13, и нещо V.
Провери дали и при теб не е същото.
Провери дали и при теб не е същото.
-
Пенчо Питанката
Мерси за съвета, ще го погледна. Миналата седмица бях при един приятел дето се занимава с акумулатори, и го помолих да го замери, че все пак почва 5 година и той каза, че е перфектен. Ама знае ли човек
- stefan L
- Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.
Напълно нормално. Утре цял ден ще държи 14.5 , защото ще е по-студено.baijoro написа: 12.12.2022, 19:16:16 От начало държи 1000 оборота и зарежда с 14,5 V. После минава на нормални обороти и зарежда с 13, и нещо V.
-
Пенчо Питанката
Минах днеска през ЕураТек - мериха два пъти акумулатора и беше 13.0 и 13.1 и казаха, че си е ОК. Оборотите в студа ги държеше на точно 800. Явно нещо е проявила характер и излишно съм се филмирал.